reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

Madziarena - tulę mocno! Bardzo mi przykro... Ale liczę na to, że szybko do nas wpadniesz, żeby napisać - znów mam malucha w brzuchu i wszystko jest dobrze.
A co do owulacji - mierzenie temperatury i samoobserwacja. No i jest coś takiego jak naprotechnologia. Pomagają kobietom nauczyć się obserwować swój cykl w celu zajścia w ciążę, lub zapobiegania zajściu. Ginekolog kazał mi się zgłosić do takiej "kliniki", tyle, że to jest o silnym skrzywieniu katolickim, więc mnie od razu odrzuciło ;-) No i na szczęście potrzeby wielkiej nie było, bo po tej rozmowie z ginem juz okresu nie dostałam.

reklama
Witam serdecznie,
nieśmiało się przywitam :)

W niedzielę pierwszy test, w poniedziałek drugi.
We wtorek beta 125, dzis (po trzech dniach) 350 :-) Wydaje mi się że w porządku, ale czy nie za wolno rośnie?

Do pana doktora na pierwszą wizytę 3go stycznia, do tej pory zalecenie telefoniczne Duphastonu 2x1...
No i glukoza 109 na czczo :/

Madziarena bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że niedługo już będziesz ponownie cieszyć się ciążą i tym razem wszystko będzie dobrze.

Dziub - zrobisz tyle ile dasz radę, a na pewno i tak będzie dużo :-) trzymam kciuki. Ja tylko śledzika jutro zrobie ...

Agacia, Iza witajcie

Agacia - ktoś już komentował tą Twoją glukozę? W normach nieciążowych to ok, ale na ciążę za dużo trochę ...

Poczekam do stycznia do wizyty, no ale jestem świadoma stanu przedcukrzycowego, i to już przed ciążą, więc teraz pewnie i cukrzyca może się rozwinąć.

Bardziej chciałam się upewnić co do wyników bety, chyba rośnie w porządku?

Agacia beta w porządku :-)
A miałaś już kiedyś problemy z cukrzycą? Ja pół poprzedniej ciąży walczyłam, teraz pewnie profilaktycznie na dietę pójdę na przełomie stycznia i lutego więc jakby co możemy się wspierać :-)

Wg poprzedniej pani gin mam hiperinsulinemię, jadłam metforminę długo, no ale teraz odstawiłam, muszę się pilnować z jedzeniem, to mi zostaje do wizyty :)

Jak to jest z tym cukrem? Mialam badanie na czczo i wyszlo mi 106 przy normie do 95... I to juz na tak wczesnym etapie. Czy powinnam sie martwic? Popisalam sie rowniez logika godna blondynki: mialam isc na badanie na czczo, a odruchowo lyknelam sobie dupha, nospe i folik, myslicie, ze to moglo wplynac na wynik? Kurcze, jeszcze cukrzycy mi brakuje :( :( :(

reklama
Witam z rana,pospałyśmy z małą teraz czas jakieś śniadanko zrobić nabrać sił i ruszyć dalej do przygotowań świątecznych.Mam pytanie do kawoszek?Ograniczyłyście picie kawy?Ja zawsze 2 piłam rozpuszczalne teraz pije jedną z rana bo inaczej mi głowa pęka jak nie wypije(jestem niskociśnieniowcem) pozatym w tamtej ciąży lekarz powiedział że jeśli lepiej się czuję to żebym piła ale postarać się 1 dziennie.
Dziub a może to infekcja grzybicza?Oprócz upławów jest też świąd.Najgorsze że to taki okres że ciężko będzie się do lekarza dostać
Katherinn może to właśnie przez leki glukoza nieco podwyższona,niektóre leki mogą wpływać na zwiększenie metabolizmu cukrów
Kasiasz gratuluje dobrego wyniku na Toxo
Madziarena bardzo mi przykro 3mam kciuki za szybkie zafasolkowanie

Bierzecie coś oprócz kwasu foliowego?

Do góry