reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
All-me - spokojnie. Nie ma co robić połówkowego przed skończonym 20tc.
Ja właśnie wróciłam z IP, żeby sprawdzili to moje nieszczęsne łożysko, ale mówili że na tym etapie i tak nic nie powiedzą. Musi być te pełne 20tc i wtedy mogą diagnozować dokładnie. Wcześniej mogą być różne odchylenia.

Ewcik - kciukasy mocno zaciśnięte!!

Zenia.mi - kobieto uważaj na siebie. rąk w górę nie powinnaś trzymać. Ja mam w domu 60m2 okien do mycia i nie zamierzam ich myc przed sierpniem... cała ścianę południowa parteru mamy w oknach od podłogi do sufitu. Może zabiorę się za okna tak w połowie sierpnia, żeby dzidziol szybciej wyskoczył :biggrin2:

Synek zdrowieje napewno, bo rozrabia i przespał całą noc! Zostawiłam mu w pokoju nawilżacz z olejkiem eukaliptusowym i nie wykupiłam antybiotyku narazie. Jeszcze z 1-2 dni się wstrzymam, bo lekarka mówiła, że gardło jest czyste więc jakoś niebardzo mi ten antybiotyk leży.

A ja byłam w szpitalu w związku z tym moim łożyskiem. Niczego ciekawego się nie dowiedziałam, bo takie specjalistyczne badanie robią po skończonym 20tc. Ale na szczęście namówiłam ich na USG, kazali narazie się łożyskiem nie przejmować, bo ono się rozwarstwiło a nie odkleiło. Odklejanie łożyska jest niebezpieczne, a odwarstwianie już niekoniecznie. Ale wypatrzyli jeszcze jakiś brzeżny przyczep pępowiny, tylko też kazali się narazie nie przejmować, bo zbadają dokładnie 2 kwietnia jak będę właśnie po 20tc.
Także z dzisiejszej wizyty wiem tyle co nic ;/ ale mówili, że dziecko ładnie się rozwija, jest o prawie 2 tygodnie starsze niż wynika z OM, więc powinno być OK.

ktr ja przeżyłam już okna :-D
cieszę się, że małemu się polepsza :tak: i też jestem zdania, że antybiotyk to całkowita ostateczność
jak dzidź tak dobrze rośnie to chyba nie może być nic złego, te dwa tyg do połówkowego szybko zlecą :tak:

No tak dziewczyny też macie rację. Poprostu nie ma reguły i już :) dzieci przeważnie i tak w kompanach mają swoich kolegów ze szkoły i podwórka a rodzeństwo to przeważnie zmora hehe dopiero w dorosłym życiu chyba docenia się ich wartość :-)

jestem już w domu, w szpitalu zeszła do mnie z oddziału moja ginekolog, zbadała mnie wewnętrznie i mówi, że z szyjką ok, a to niby wyznacznik, że to nie poród przedwczesny... najprawdopodobniej to atak nerki, mam dużo pić, leżeć na lewym boku, 2 x dz. nospa, na noc paracetamol i jutro na usg... w szpitalu sajgon, takie obłożeni, ginka mówi, że nie ma sensu przyjmować mnie,że mam jutro normalnie do niej na tą planowa wizytę do gabinetu przyjść i wtedy zrobimy usg... w ciąży z synkiem też dokładnie na tym samym etapie miałam problemy z nerką..trochę się uspokoiłam, ale moja mama mnie znowu zestresowała, mówiąc, że ani usg nie zrobili, ani tętna nie posłuchali, że mam jechać jeszcze raz do szpitala, bo żebym się kiedyś o nic nie obwiniała.. ten ból to faktycznie głównie po prawej stronie, jakby środek podbrzusza, prawy jajnik i cała prawa strona pleców..

Ewcik - ja mam to samo: boli prawe podbrzusze i prawa strona pleców. Ale to albo rwa kulszowa albo właśnie nerka i ja się tym nie przejmuje zbytnio, bo dzidziol też jest po prawej stronie. więc napewno na coś tam uciska i dlatego boli.
Jak Twoja gin,. mówi , żebyś poczekała do jutra na wizytę to zapewne wie co mówi. Trzymam kciuki za jutro w takim razie. A ruchy czujesz czasem?

Dzisiaj znowu byłam u lekarza po zwolnienie lekarskie...no i wysyła mnie za wszelką cenę do szpitala aby o sprawdzili - tak będzie bezpieczniej. I tak zrobię...zaraz się spakuję a jak maż wróci to pojedziemy na izbę ze skierowaniem.
Zrobią mi w szpitalu echo serca i inne badania...bede bezpieczniejsza...niech to lepiej sprawdzą.
Dzisiaj troche ten lekarz mnie nastraszył....na tyle, że wybieram się do szpitala :tak:

ewcik jeśli lekarz nie panikuje to nie jest źle. Słuchaj zaleceń i będzie dobrze :)
allme masz rację. W szpitalu Cie dokładnie zbadają. A to skierowanie dostaniesz tak na zawołanie ?

Ewcik - ja mam to samo: boli prawe podbrzusze i prawa strona pleców. Ale to albo rwa kulszowa albo właśnie nerka i ja się tym nie przejmuje zbytnio, bo dzidziol też jest po prawej stronie. więc napewno na coś tam uciska i dlatego boli.
Jak Twoja gin,. mówi , żebyś poczekała do jutra na wizytę to zapewne wie co mówi. Trzymam kciuki za jutro w takim razie. A ruchy czujesz czasem?

dzisiaj jeszcze nie czulam:-(

allme trzymam kciuki!!!!!!!!!!

reklama
Do góry