All-me - spokojnie. Nie ma co robić połówkowego przed skończonym 20tc.
Ja właśnie wróciłam z IP, żeby sprawdzili to moje nieszczęsne łożysko, ale mówili że na tym etapie i tak nic nie powiedzą. Musi być te pełne 20tc i wtedy mogą diagnozować dokładnie. Wcześniej mogą być różne odchylenia.
Ewcik - kciukasy mocno zaciśnięte!!
Zenia.mi - kobieto uważaj na siebie. rąk w górę nie powinnaś trzymać. Ja mam w domu 60m2 okien do mycia i nie zamierzam ich myc przed sierpniem... cała ścianę południowa parteru mamy w oknach od podłogi do sufitu. Może zabiorę się za okna tak w połowie sierpnia, żeby dzidziol szybciej wyskoczył
Synek zdrowieje napewno, bo rozrabia i przespał całą noc! Zostawiłam mu w pokoju nawilżacz z olejkiem eukaliptusowym i nie wykupiłam antybiotyku narazie. Jeszcze z 1-2 dni się wstrzymam, bo lekarka mówiła, że gardło jest czyste więc jakoś niebardzo mi ten antybiotyk leży.
A ja byłam w szpitalu w związku z tym moim łożyskiem. Niczego ciekawego się nie dowiedziałam, bo takie specjalistyczne badanie robią po skończonym 20tc. Ale na szczęście namówiłam ich na USG, kazali narazie się łożyskiem nie przejmować, bo ono się rozwarstwiło a nie odkleiło. Odklejanie łożyska jest niebezpieczne, a odwarstwianie już niekoniecznie. Ale wypatrzyli jeszcze jakiś brzeżny przyczep pępowiny, tylko też kazali się narazie nie przejmować, bo zbadają dokładnie 2 kwietnia jak będę właśnie po 20tc.
Także z dzisiejszej wizyty wiem tyle co nic ;/ ale mówili, że dziecko ładnie się rozwija, jest o prawie 2 tygodnie starsze niż wynika z OM, więc powinno być OK.