reklama

Sierpień 2013

No właśnie - miałyście robioną cytologię? Ja się zdziwiłam, jak mi lekarz zrobił, ale powiedział, ze to zarządzenie ogólne i każda ciężarówa ma w ciąży mieć zrobione, choćby i tydzień przed zajściem w ciążę miała robione.

I jak to jest z położną? Powinna się nami jakaś zainteresować jeszcze przed porodem? (O standardzie na nfz mówię)

reklama
ja miałam w 9tym dniu ciąży więc już potem nie :dry::-D
ale na Toxo lekarka powiedziała, że muszę na własną rękę sobie robić jak chcę i kosztowało mnie to 52zł :angry:

Tak, ja miałam i cytologię i na toxo. Mam fajnego doktora, serio. Wszystkie badania zleca, a jak coś chcę dodatkowo, to wystarczy poprosić. Przyjmuje na Grochowskij, blisko urzędu dzielnicy Praga Pd. No i nie ma problemu z terminami.

No właśnie - miałyście robioną cytologię? Ja się zdziwiłam, jak mi lekarz zrobił, ale powiedział, ze to zarządzenie ogólne i każda ciężarówa ma w ciąży mieć zrobione, choćby i tydzień przed zajściem w ciążę miała robione.

I jak to jest z położną? Powinna się nami jakaś zainteresować jeszcze przed porodem? (O standardzie na nfz mówię)

ja cyto miałam robione w marcu 2012:szok: i ginka mówi, ze nie trzeba ponawiać, wpisała w kartę ciąży, że wynik prawidłowy marzec 2012

co do położnej, to ciężarne powinny się nią zainteresować ;-) od 21 tyg. przysługują spotkania edukacyjne 1x w tyg, po skończonym 32 tyg już 2 x tyg. Jest to refundowane przez NFZ

W 13 tyg moj gin zrobil mi cytologie, bo mialam dwa lata temu robiona
Ewcik mozliwosc spotkan z polozna brzmi zachecajaco, tylko jak to jest w praktyce...
hmmm zorientuje sie na szkole rodzenia

mi też ginka zrobiła cytologię,powiedziała mi że trzeba ją zrobić zaraz na początku żeby sprawdzić czy nie ma jakieś infekcji ale u mnie się nie dało i zrobiłyśmy ją na ostatniej wizycie. Cytomegalię i toxo miałam robione w obu ciążach a toxo po dwa razy bo nie chorowałam i ginka nie chce ryzykować zarażenia w ciąży.

Chlebek domowy też uwielbiam- ale ostatnio przez moje leżenie musieliśmy się przeprosić ze sklepowym:-D

Ja miałam cytologię na poprzedniej wizycie dopiero. Wcześniej 1,5 roku temu. Maghdalena nospę biorę od kilku dni, żadnego wpływu na ból to nie ma. Ewcik nerki by bardziej z tyłu bolały a to jest podbrzusze aż do łona. Primavera gazowana to moja ulubiona woda:) szczególnie w ciązy mam na nią smaka:))) Mam już wyniki ogólne moczu ale mój lekarz nie odbiera:( Niby wszystko ok. tylko erytrocyty 2-5 i krew ślad, leukocyty 1-3 ale to w normie.

reklama
Maghdalena bardzo fajna ta tabela. Widzę, że moja gin leci wg tego + cytomegalia za to bez różyczki. Wiem teraz, że pewnie na poniedziałkowej wizycie dostane polecenie powtórzenia toxo, przeciwciał (bo jestem Rh -) i ta nieszczęsna glukoza. I cytologię miałam na pierwszej wizycie w 9 tyg.
A czy ta położna, to nie jest powtórka z rozrywki ze szkoły rodzenia? No chyba, że ktoś nie chodzi do szkoły. Ja nas zapisałam i 7 maja zaczynamy. U mnie jest darmowa przy szpitalu, fajnie bo można poznać się z położnymi i całym oddziałem. Jak się zapisywałam, to ta kobieta była tak mega miła, że aż chce się tam iść:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry