reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

Miciurka u mnie na poczatku ciazy leciala krew z nosa, ale to ponoc normalne w ciazy ;-)
zawsze mialam z tym problem, szczegolnie gdy bylam zmeczona niewyspana ale rowniez w lato mam z tym problem, jak jest bardzo goraco.... Slyszalam kiedys ze jakis witamin brakuje z grupy B...

Co do glukozy kiedys mialam 50g i najpierw pobrali mi krew, potem podali glukoze i po godzinie ponownie pobrali krew!

Chrobek a na HBS nie mialas badania?

Na morfologie chodze po lekkim sniadanku bo wiem ze mozna :-D

reklama
Ja na krew chodzę bez jedzenia i picia, ale wiem, że coś drobnego można popić i zjeść, bo kiedyś sama pani doktor powiedziała to mojemu mężowi, ale podobno najlepiej na krótko przed badaniem. Ja tam jak zwykle jestem z tych co dmuchają na zimne żeby nie musieć dwa razy łazić :p

hej :) ja dzis walcze z bólem pleców i powiem szczerze nic fajnego a gdzie tam jeszcze... w nocy cos mnie w iednicy rwało mam nadzieje że to tylko rozciąganie się mojego ciałka i oznaka że maluszek sie powieksza :)))
jesli chodzo o Toruń to piekne miasto mam do niego sentyment :)
miłego dzionka mamuski!!!

Wróciłam z synkiem z przedszkola :) kupiłam też tam zdjęcia bo mieli niedawno sesję i jestem zadowolona :-D już wisi w ramce na ścianie ;-)

Teraz synek odpoczywa po przedszkolu tj ogląda bajki i gra w gry a ja pije pierwszą dziś kawkę która chyba dotarła do dzidzi bo kopie dość mocno :-D

No to ja już nie wiem o co chodzi z tą morfologią. Pytałam panią w rejestracji, ona stwierdziła, że na czczo, a potem jeszcze spytałam tę pielęgniarkę, która pobiera krew i ona też, że na głodniaka :eek: Na wszelki wypadek wolę iść bez śniadania, bo jakby mnie mieli jeszcze raz męczyć, to bym się zapłakała.

A w ogóle to chyba mnie jakaś depresja zimowo-ciążowa łapie. Pogoda do bani, tyłek rośnie, cyce jak donice i jeszcze zero ruchu, bo jak tu na spacery chodzić, jak błocko pośniegowe wszędzie? No i to siedzenie w domu już mi bokiem wychodzi. Niby mi się nudzi, a nic pożytecznego robić się nie chce. Do d... taka ciąża.

tosca - jeśli chodzi o maść witaminową na to swędzenie jest zabroniona w ciąży. Wszystko, co zawiera witaminę A poza naturalnymi źródłami (tj. marchewka itd. które i tak są wskazane w mniejszych ilościach) kosmetyki i leki z wit A są zakazane - wszelkiego rodzaju maści, kremy. Witamina A może uszkodzić płód. Wczoraj chciałam zakupić maść witaminową żeby natłuścić popażenie i farmaceutka mi zabroniła...
Co do wyników z żelazem - ja mam ciągle za niskie wskaźniki. Żelazo - HB 10,9 , a było już 10,4, więc skoczyło troszkę w górę :)
Śnieg, śnieg, a majówka już za 3 tyg...

No ja też wiem tyle ze na badanie krwi trzeba naczczo ..

Cwietka - ach tam pogoda jest jaka jest. Mi nie przeszkadza. Przynajmniej mogę schować tłuszcz pod kurtka i dużo osób nie wie o ciąży :-p

Eweli - czyli nie mogę tej maści ?
O nie a ja uwielbiam marchewki ...

Kicia - mnie też bolą plecy ale na samym dole. Ból łączy się z miednicą :(

reklama
No ja też wiem tyle ze na badanie krwi trzeba naczczo ..

Cwietka - ach tam pogoda jest jaka jest. Mi nie przeszkadza. Przynajmniej mogę schować tłuszcz pod kurtka i dużo osób nie wie o ciąży :-p

Eweli - czyli nie mogę tej maści ?
O nie a ja uwielbiam marchewki ...

Kicia - mnie też bolą plecy ale na samym dole. Ból łączy się z miednicą :(

Do góry