reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

hej dziewczynki..

byłam dzisiaj w pracy pomóc koleżance. Pisałam Wam jakiś czas temu, ze przy kichaniu lub gwałtownych ruchach mam takie okropne uczucie nad pępkiem, jakby mięśnie pękały.. no i znajoma rehabilitantka, powiedziała, że mam rozejście mięśni, tzn. przepuklinę jaką tam, będę musiałą chyba plastry mieć zakładane /kinesiotaping/.. ale czekam na wizytę, czy ginka nie ma nic przeciwko

Ja mam dzisiaj ciezki dzien :/...
Boli mnie w pachwinach...tak rwie...:/
Czuje mega naciagnieta skore na brzuchu...a moje dziecko caly czas mi o sobie przypomina. Czuje baaardzo mocne kopniaki, krecenie sie....i tak co chwilke...po pepku albo nad....zaraz brzuch mi peknie :/
kochana, jeszcze niedawno narzekałaś, że dzidzia się nie rusza :-D

a poza tym sie dowiedzialam ze jak maly bedzie mial powyzej 4.2kg to cesarka obowiazkowa :angry:

tak, pow. 4200g to wskazanie do cc :baffled: ja rodziłam 4020g i poszło szybko ;-) podobno większe dzieci się szybciej rodzi

Zastanawiałam się wczoraj czy można w ciąży wypić mięte, bo na opakowaniu , oczywiście , jest napisane: nie wskazane w czasie ciąży-, no ale jedną chyba można???

a czemu nie można mięty? pierwsze słyszę.. ja piję normalnie wtedy, gdy mam ochotę ;-)

Hej dziewczynki choróbsko moje się rozszalało cała noc nie przespana bo tak mnie gardło bolało,a rano jak wstałam i próbowałam powiedzieć mężowi że jadę do lekarza to żadne słowo sie nie wydobyło z moich ust.Oczywiście wizyta u rodzinnego....porażka.Zajrzał powiedział że anginy nie ma że gardło zaczerwienione i przepisał mi lek do płukania co się okazało w aptece że kobiety w ciąży nie powinny go przyjmować :angry: I weź się człowieku lecz.Kupiłam tantum verde i na przemian z płukanką solną sobie psikam...
Ale pani w aptece mnie rozśmieszyła bo pyta się "który tydzień ciąży,chyba sam początek?" hehe ja mówię że nie że już 21 tydzień.
Jagoda no i dobrze że tak szybko, jeszcze byś się rozmyśliła:-D
Ja kopniaki czuję na wysokości pępka czasem niżej.
Witam nowe forumowiczki.
Idę kobietki pod kocyk,czuję się nie do życia,a na dworze piękne słonko i 15 stopni,muszę się wykurować przed urlopem....

zdrówka kochana! właśnie się zastanawiałamm, gdzie żeś Ty ;-)

i zahaczyłam dziś o lumpka, wiec mam kilka zdobyczy dla małej:-):-)

.

to czekam na fotki lumpkowych zdobyczy :tak:

Termin mam wyznaczony na 06.08.

to tak, jak ja ;-)

Domi poszłam do zwykłego sklepu piżamowego i zakupiłam ładną bawełnianą koszulkę ciążową. Chciałam uniknąć piżam ze spodniami na gumkę, bo mi się takie wbijają i nie jest to za wygodne. W każdym razie patrzyłam tylko na to oby była luźna! A że jeszcze ładna się trafiła to jestem bardzo, bardzo zadowolona ;-)

wklej foto, please :-)

reklama
Chrobek taka chyba moja uroda. Nie czuje sie przy tym jakoś bardzo źle. Teraz wróciłam do picia kawy. Wczoraj u lekarza po dwóch miałam już 105/70

Ewcik chciałam uniknąć wklejania koszuli nocnej :-D ale ok, wlepię, ale na zamknięty i wtedy gdy wyschnie, bo ją wyprałam :-)

Ja zawsze byłam nieskociśnieniowa i teraz jak mam 120-130/60 to czuję jak wali mi serce :-D Ale fakt, niskie ciśnienie a nawet TAK niskie to nic przyjemnego.

Dziewczyny jak to jest z tą czynnością serduszka u maluszka ? Chodzi mi o te tezę chłopiec/dziewczynka. Moja dzidzia ma 150 u/min czyli ku jakiej płci się to skłania ?
Wiem ze to bujda ale czemu by nie spr hehe

Maciejka - u mnie jest 130-150 czyli chłopięce, a jest dziewczynka ;) Coś mi się stało z BB, nie mogę wklejać emotek ani pogrubiać tekstu itp....wie może któraś jak to można naprawić?

reklama
Do góry