reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

reklama
maghdalena ja bym tą glukozę porównała do tego, jakbyś wsypała pół kilo cukru do kubka z wodą ;-)

cwietka Ty przodowniczko kuchenna, szalejesz:-D

Witam się po dłuższej przerwie,
teraz to chyba tak będzie, że rzadziej tu zagoszczę.
Praca - urządzanie i jeszcze przedświąteczne szykowanie - ledwo wyrabiam z czasem.

Niestety znów się przeziębiłam i wzięłam sobie kilka dni urlopu dlatego znalazłam chwile na
kilkudniowe nadrobienie;-).

Ja też mam problemy z utrzymaniem porządku w domu choć teraz mieszkamy w klitce,
ale jestem przerażona co to dopiero będzie jak za kilka miesięcy zmienimy
metraż o kilkadziesiąt dodatkowych metrów.:szok:

Loleczka zazdroszczę więc takiej teściowej,
która nienarzucając się pomaga we wszystkim:biggrin2:

All-me - oby ta arytmia była tylko przejściowa, bądź dobrej myśli
jest jeszcze dużo czasu, żeby dzidzia w pełni dojrzała.

Dziewczyny gratulki dla wszystkich, które już poznały już pleć!
Ja nadal czekam, może w środę się uda ;-)

Maciejka oj te nasze czerwcowe chłopaki, mój też jak bliźniak ma dwie twarze:happy:,
raz jest taki czuły, opiekuńczy, pomocny - prawdziwy pieszczoch,
a za chwilę już maruda, jęczek, dokucznik i wiecznie niewyżyty, szantażysta mały.
Czasem tez się zastanawiam jak mam go wychowywać ;-)

Tośka a twój to dopiero jest mały bystrzacha, żeby całe przedszkole już uświadomić !!!:-D

Cwietka widzę dziś w swoim żywiole pieczenia :tak:
Maghdalena dla mnie glukoza to też obrzydlistwo inaczej się nie da opisać...
Ja też ruszam do garów i lecę po Wojtka do przedszkola.:biggrin2:

Eh dziewczyny właśnie koleżanka mi powiedziała że spotkało ją dokładnie to samo co mnie 5 lat temu.
Otóż 2 tygodnie przed terminem dowiedziała się że urodzi synka a od początku mówili jej że będzie mieć córeczkę :-(
Wiem wiem , płeć nie ma znaczenia ale mimo wszystko jak się już człowiek nastawi to potem może się rozczarować :-(
Teraz tym bardziej jestem pewna że nie chce poznać płci ..
Biedna.. wiem co czuje. Mieszane uczucia takie:(

Ja pamiętam że było mi wstyd przed samą sobą że się smucę z takiego powodu. Żal mi było nawet dzidzi w brzuchu co to nie jej wina że jest chłopcem czy dziewczynka a ktoś się pomylił i mylił tak całą ciążę eh

Jak bum cyk nie chce poznać płci w tej ciąży

Maciejkaa szok normalnie, sama pewnie bym sie zalamala :'(
czy chodzisz teraz do tego samego lekarza co 5 lat temu?

Mejdia zdrowka zycze i duzo odpoczynku :-D

Ostatnia edycja:
Mejdia - oj tak. Ten czerwiec 2008 chyba jakiś magiczny był że te dzieci takie jedyne w swym rodzaju.
Ale coś w tym jest z tym znakiem zodiaku.
Bliźniak - 2 twarze ;-)

MadziaSek - do innego.
Ale w pierwszej ciąży kilku lekarzy mówiło że córka dopiero ostatni lekarz mi zrobił bardzo dokładne usg gdy leżałam w szpitalu i powiedział że chłopiec ...

Hmm....ja pamiętam, że ta glukoza była niedobra i mega słodka ale jakiegoś wielkiego wrażenia to na mnie nie zrobiło (żadnych odruchów wymiotnych ani nic z tych rzeczy). Pamiętam natomiast, że to badanie tak na mnie podziałało, że po powrocie do domu przespałam pół dnia:szok:

Cwietka - chyba teraz będę musiała spróbować upiec Twoje bułeczki maślane. Bo drożdżówki ja i Jasiek pokochaliśmy już całym sercem :-D

Maciejka
- ja mimo, że płeć dziecka nie ma dla mnie znaczenia rozumiem, że jeśli ktoś przez całą ciążę nastawiał się na dziewczynkę, a nagle, na sam koniec okazuje się, że jednak chłopiec może być w szoku. Znam przypadek dziewczyny, która dopiero po porodzie dowiedziała się, że dziecko jest innej płci niż myślała i miała z tego powodu niezłą depresję...I w ogóle słyszy się o takich przypadkach, ja między innymi dlatego wolałam sprzęty dla dziecka kupować raczej uniwersalne (no, poza ubrankami ale to najmniejszy problem);-)

cwietka - narobiłaś mi smaka na bułeczki maślane i jutro zamierzam na sniadanko zrobić :)

Co do sprzątania - ja odkurzam codziennie , a zmywanie podłóg lezy w geście Mężusia i raz w tyg go do tego zaganiam :)

reklama
Domi -jak dasz więcej cukru, to bułeczki mogą być takie na podwieczorek ;-) Ja robię w wersji ledwo słodkiej, żeby z serkiem i miodkiem były dobre.

To Wam coś jeszcze wrzucę na Mniam (żeby tu nie zaśmiecać)- tym razem "ciasto" dla leniwców, bo robi się w moment ;-)

Do góry