• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Devi no fizycznie nie najlepiej w glowie mi sie jakos tak dziwnie robi dol brzsucha boli od rana i pachwiny targaja chodze jak kaczka w nocy kilka skurczy i mialam dzis dziwy sluz i duzo czekam co dalej bedzie jakod na zoladku mi tez nie tak eh nie wiem czy to ta poogda czy cos zaczyna sie dziac...???
psychicznie ok;-) a Ty ???

a ja siedze w pracy :)
Kłopoty zoladkowe ma od 3 dni (lekka biegunka plus ciagly ból zoladka nasilajacy sie na wieczor) i włąśnie poczułam mokro w majtakch, patrze w toalecie a tam cała wkładka zapaskudzona biała, gęstą wydzilina jak budyń (ale opisy heheeh)- jaks infekcja czy to po dzisiejszej wizycie u gina??

A ty sie trzymaj...bo ja mocno trzymam za Ciebie kciuki...już bliżej niż dalej :P

flower- połozna na szkole rodzenia mówiła ze te herbatki lakatacyje to nic nie daja (choc pewnie tez nie zaszkodza a moze podziłaja jak placebo_)...lepiej wypić buteleczke Karmi który ponoc na lakatcje jest rewelacyjny i potwierdzone naukowo

reklama
Devi moze u Ciebie tez sie zaczyna cos dziac??? objawy porodu tez takie sa jak opisujesz....dzieki za kciuki ja sama nie wiem co o tym myslec musze isc ogarnac w razie W i w ogole jak nie urodze jutro na wesele wiec tez nie dam rady wszystkiego zrobic jutro ale bb mam wlaczone bede sobie podgladac;-)
Flower nie nakrecam sie poczekamy zobaczymy...:-) a ty sie przpakowuj i to juz;-)
Tez mi sie wydaje ze Igasie moglo wziac ale ona tez miala takie kilkudniowe przerwy w BB wiec wszystko moziliwe;-)

Devi - a to nie czop był? ja z ciekawości,bo ciągle ktoś coś o czopach pisał i fujki ... wygooglałam jak to wygląda... bleeeee,ale bynajmniej teraz już wiem czego mogę się spodziewać. Ja mam bardzo dużo wydzieliny i to takie zabarwionej na lekki brąz i mega ma intensywny 'zapach' ,ale tak już mam od samego poczatku ciąży.... :nerd:

Devi moze u Ciebie tez sie zaczyna cos dziac??? objawy porodu tez takie sa jak opisujesz....
heheh raczej nie, przeciez dopiero co wracam od gina ktory powiedzial ze rozwarcia brak i raczej mam sie na termin nastwiac :)

taycia- gdybym tylko wiedziała jak ten czop ma wygladac :P Czytam coś w necie ale każdy pisze cos innego...no i chyba ogólnie to powinno być cos bardziej galaretowatego i przejrzystego

Ostatnia edycja:
Devi - a dużo tego? bo ten czop to taka gęsta wydzielina jakby białko czasami zabarwiony krwią.... apetyczne :-D ciągnie Ci się? :-)

DEVI - też jakoś nie jestem pzrekonana o działaniu tych herbatek laktacyjnych ale zaszkodzić nie zaszkodzi - musze pzryjmować dużo płynów a herbaty zwykłej nie mogę to sobie wodę w ten sposób urozmaicam chociaż.
Na Karmi to mi nawet smaka nie rób!!! niestety nie mogę ze względu na wątrobę - może po porodzie jak kwestie wątrobowe nie bedą zagrażać dziecku...
Słusznie Saga co ma być to będzie!
przepakuję się w weekend - słowo honoru !;-)

edit.
taycia - przed chwilą jadłam:-D
devi - myślę że to po wizycie może być. ja generalnie po podmyciu jakąs godzinę czy coś mam największą ilość takiej białawej wydzieliny.Bardziej zastanawiałyby mnie te problemy żołądkowe/biegunkowe - mówiłaś gince o tym?

Ostatnia edycja:
witam się bo dość męczących dwóch dniach :-( jestem padnięta i nie mam siły was nadrabiać. więc jeśli jest tutaj jakaś dobra duszyczka i skróci mi to jakoś tak na szybko to będę wdzięczna :tak: tyle się nachodziłam że myślałam że urodzę, serio tak mnie brzuch bolał że nie miałam siły iść. swojego M to myślałam że zabije samym spojrzeniem. kurde ledwo co szłam , brzuch mnie bolał już nie mówiąc o "kroczu" a ten zamiast zemną usiąść i być przymnie to latał z aparatem za moją siostrą i mamą :wściekła/y: :wściekła/y: tylko moja mama mnie rozumiała i mówiła żebym odpoczęła a one pójdą i wrócą do mnie. ( tylko ona mnie rozumiała bo moja siostra to nawet wózka od roweru nie odróżni a co dopiero jak to jest być w ciąży ) kurde w końcu się wkurzyłam i poszłam w swoją stronę i dopiero się zaczęło jego pisanie gdzie jestem bo się martwi. jejku jak człowiek musi się zdenerwować żeby facet zrozumiał że się morduje takim chodzeniem :wściekła/y: no kurcze od 12 do 16 chodziłam i zwiedzałam jakąś wiochę i tak całe bite 4 godziny w tym chodzenie po schodach jakiegoś zamku i górę i w dół w taki upał. normalnie miałam wrażenie że się zsiusiałam tak byłam mokra :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: jestem padnięta :-( :-(

U mnie troszke lepiej :) już mnie tak nie muli - 2wizyty na kibelku i troszke lepiej. Też od 2dni miewam lekkie biegunki, w nocy pobolewał mnie brzuch eh... Sagaa czuje że się zbliżamy, chociaż już sobie tak tydzień wkręcam i nic. Ciągle się coś tam dzieje ale zebrać mnie nie może hehe Damy rade :tak::tak::tak:

Jeśłi chodzi o buteli to ja też wygotowałam. Ubranka pożyczone prałam w 60 i podwójne płukanie, a nowe w 40. Piore w loveli :).

Czop ?! Ja wiem jak wyglądał mój który odszedł mi gdy miałam wywoływane poronienie (szczerze nie wiedziałam ze wtedy też on wylatuje, zanczy ciąza miała 11tyg i się czopa jakoś nie spodziewałam...). Tak jak ktoś już tu pisał wygladał jak glutek, jakby białko jajka :baffled: i troszeczke krwi ale minimalnie mialam... A teraz nic narazie mi jeszcze się nie pokazało co by czop przypominało. Ale upławów też mam troche więcej teraz...

Nie wiem co miałąm jeszcze napisać bo mąż zadzwonił i mnie wybił z rytmu :(:( Czekam teraz na szwagierke, wróciła z Polski wkońcu i poplotkujemy troszke :-D !!! Buziole dla Was :*

devi - już do domu :)

3mam kciuki za wszystkie, które chcą wcześniej urodzić :)
Ja nie mam żadnych objawów ale ja ze względu na przeprowadzkę, remont itd mam nadzieję że mały posiedzi do terminu :)

reklama
cześć dziewczynki:)

Nie mam czasu Was przeczytać bo jestem u mamy, wpadłam na chwilkę:-)

bylam dzisiaj na badaniach, dostałam skierowanie do szpitala i za 4 dni poród!!!!!!!

a czy to normalne,że ja nie miałam robionego w ogóle ktg?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry