reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

A ja znam chyba wszystkich mieszkających wokół mnie :-D ale mieszkam tu już 13 lat :szok: Bachorów na szczęście mało (napisała matka dwójki a już niedługo trójki dzieci), sasiedzi nawet nawet, z wyjatkami. Ale mam takich dziadkówco to mi bez przerwy przynoszą coś ze swojego ogrodu :-D nawet kompot z czereśni dla małego przyniesli.
Byłam troche w mieście, polatałam po szmateksach, ale bez wiekszych zdobyczy. Nie ma nic dla chłopców, natomiast dla dziewczynki mnóstwo. A i spotkałam panią doktor, pediatre, zaprzyjaźnioną i chyba przekonała mojego do sexu :-D:-D bo nie zaprzeczył, a nawet sie zastanawia :-D

reklama
Witajcie Sierpnióweczki,
agulalula mam pytanko do Ciebie - czy w mswia dostajesz swój zapis ktg czy zostaje on w szpitalu? Dzisiaj zgodnie z planem wybrałam się tam na ktg i ku mojemu zdziwieniu położna mi tylko oznajmiła że jest w porządku, a zapisu nie dostałam.

hello!

Widzę,że apetyt u Was dopisuje:) Może też jutro upiekę jakieś ciasto?

A co do sąsiadów to do nas po 1,5 roku mojego mieszkania u M. zadzwonił gość do drzwi i pyta,czy moglibyśmy od czasu do czasu zerknąć na jego dom bo jadą na cały dzień na komunię. A ja na to 'a który to dom?' Okazało się ,że to nasz najbliższy sąsiad ,który ma dom może 30m od nas:)

Marcelina a jak Twój nowy sprzęcik się sprawuje?

meggy ja też dziś byłam :-D i moje też tam zostaje, przyszedł lekarz zobaczył powiedział że jest OK i kazał przyjść w dzień kiedy mam termin czyli 12 sierpnia.

Znajomi powiedzieli, że będą chwile później bo se uśpią malucha (3 latka)- oj jak dobrze :-D

Kurde, co Wy macie z tym ciastem :-D
Ale nie będe ściemniać.. jak mi tylko mąż w sobotę wypłatkę przyniesie to robię chatkę baby jagi, znacie takie ciasto ? :-D
Chodzi za mną od jakiegoś czasu...

Marcelina a jak Twój nowy sprzęcik się sprawuje?

Pytasz o Kaśkę, pralkę czy zmywarkę? :-D
Kaśka jest bajeczna.. odkurzacz wyciągam już tylko co niedziela, a tak codziennie Kaśka pyk z kąta, każdy pokój rachu ciachu, filc z włosów i piasku do kibla spłukany i czyściuuuutko :) Bajera !!!
Zmywarka? Już zapomniałam jak to było bez niej a pralka jeszcze się nie popsuła :-D

Maggie - napatrzeć się na Twoją córcię nie mogę, chcę już swoją !
W ogóle powiedz mi Rybka, bo masz to już za sobą, na co mam się przygotować, co nie wzięłaś do szpitala a mogłaś, co miałaś zbędne itd Mnie na niewiadoma stresuje, zwłaszcza że ja NIGDY w szpitalu nie leżała...

Witajcie!

Gratuluję wszystkim mamusiom
malinowa, sagaa, Nadzieja dobrze, że już tulicie maleństwa!

Super, że mamusie, które już są z maleństwami tak dobrze sobie radzą w domu!

Niedawno miałam tyle energii, a teraz zero... Czytam, ale nie piszę brak mi sił na cokolwiek...
Acha czy któraś odstawiła ostatnio fenoterol?? Bo mam pytanie..

Ja odłożyłam tydzień temu...

agulalula dzięki za odp. - ja byłam przed 16 i byłam jedyna - a położna mówiła, że wcześniej to była niezła kolejka tyle ciężarnych się stawiło na zapis :) Ja dotąd robiłam prywatnie w Centrum Victoria i tam dostawałam zapis - stąd moje zdziwienie i podejrzenie, że może zostałam potraktowana nie tak jak powinnam, ale widać taki u nich zwyczaj.
Termin mamy podobny, bo ja mam na 10.08 :-) więc niewykluczone, że się spotkamy. Położna pokazała mi trochę oddziału - nie powiem żebym była pod wielkim wrażeniem, ale liczę na dobrą opiekę, bo to jest najważniejsze, a słyszałam wiele dobrych opinii na temat tego oddziału - mam nadzieję, że nie jest przereklamowany;-)

Marcelina chodziło mi o Kaśkę:)
Ja też nie mogę się napatrzeć na moją córcię:-)

A jeżeli chodzi o szpitalne rzeczy to wszystko co pisałyśmy w wątku co zabrać do szpitala raczej się przydało... Przygotuj jedynie może swojemu chłopu więcej ubranek,żeby mógł Ci ewentualnie donieść, bo mojej np bardzo się na początku ulewało i musiałam ją przebierać nawet 3 razy dziennie. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dam znać:)

reklama
meggy ja byłam przed 8 rano bo bylam oddac krew i mocz :-) no nie jest super tam przez ten remont ale panie są serio milutkie :-) bylam tam już 4 razy i fajnie było, nikt nie zbywał nie dawał odczuć że jest zajęty zmęczony itp. ja leżałam na patologi w miejskim i tam jest troche lepiej z warunkami - łazienki duzo wieksze , płaskie TV na scianie z kablówka :-) ale tam to się boję tego że to taki duży oddział i że te wszystkie dziewczyny co leżały tam na patologii pójdą tam rodzić i że bedzie wielkie boom i że będę jedną z wielu pacjentek a tu w MSWiA jest tak kameralnie :-)

Do góry