reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Aanka czekam na foto tego uzębienia :-D

Karola też chcę dziś zacząć obiadki dawać, zaczynam od marchewki ze słoiczka. Już miał dostać, ale zasnął mi przy herbatce i słoiczek czeka...

Beti fajnie, że zakup udany. Ja dziś zamówiłam śpiącą żyrafkę, ciekawe czy pomoże małemu w zasypianiu, oby, bo tania to ona nie jest.

Mycha zdrówka dla chłopaków i dobrze, że nie ma antybiotyku. U nas chrypy ciąg dalszy i wciąż na spacery nie chodzę, może jutro będzie poprawa...

reklama
Witajcie sierpniowe mamusie :-)
Strasznie dawno nie zaglądałam-to troszeczkę przez brak czasu...
Postanowiłam zrehabilitować się po świętach i zaglądam,a tu już prawie 2000 stron-rany :szok:
Wiecie-miło zajrzeć w to miejsce-wszak razem oczekiwałyśmy na Szkraby-pędzę obejrzeć Wasze Maluszki.
Antolkowi niedługo wyjdą ząbki,ale nie będzie pierwszy z tego co czytam.Teraz smacznie śpi...a;e jak długo to nie wiem :-DPozdrawiam wszystkich i postaram odzywać się częściej :zawstydzona/y:

Co do jedzonka to Jasiek dostał w Wigilię pierwsze swoje jabłuszko ale ze słoiczka :tak: dałam mu może ze 2 takie małe łyżeczki, na drugi dzień przerwa i znowu dałam w 2 dzień świąt. . . Zajadał się bardzo :-) jutro chyba zapodam mu zupkę jarzynową ze słoiczka, jak już będzie miał ze 4,5 miesiąca to wtedy sama jakieś zupki mu zacznę gotować czasami będę mieszać z tymi ze słoiczków :tak: :-)
A jak Jasiek się zkupalił po tym jabłuszku szok normalnie i w końcu bo ciężko u Niego z wypróżnianiem się a jak powiedziałam o tym lekarzowi a raczej lekarce to wcale nie pomogła.... :no::wściekła/y:

My dzisiaj po ziemniaczku. Suche to takie było, że dodałam trochę oliwy, mały mlaskał i dziobek otwierał:-).
Jutro jeszcze sam ziemniaczek, a pojutrze z dynią bądź marchewką. Ja konsekwentnie będę wprowadzać po jednym warzywku/owocku żeby mieć kontrolę nad reakcją małego.
Z owoców to na razie zna jabłko- pochłania już niemal cały słoiczek. Gruszkę kosztował i banana. Dziś zakupiłam jabłka z jagodami i ziemniaczki ze szpinakiem. Bazujemy na owocach ze słoiczków, bo w sklepie ładne znaleźć to cud, a obiadki najpierw ze słoiczka, a jak już będą takie urozmaicone to z mrożonek.

Tonya
też myślałam o tej żyrafce. Zdaj relacje jak małemu się 'podoba' i pomaga zasnąć.

A my po testowaniu niani- super sprawa i rewelacyjnie trafiliśmy z modelem. Taki czysty przesył, że mega zadowoleni jesteśmy:-)

edyta
witaj ponownie i zaglądaj do nas!!

mycha nam lekarka mówiła, że jak 3 dni kupy nie ma to czopka dać, bo to malucha też boli jak musi taką mega kupę po tylu dniach robić. U nas i 7 dni kupy nie było.

A my sylwester spędzimy w trójeczkę. Ja tam się cieszę!:-)

Toyna i karolaola o jakiej zyrafce "mowicie"??
Jak zrobie fotke zabkow to napewno sie pochwale.
Kupilam puzzle i juz czekaja z mata na zabwe ale malutki spi zasnal w drodze do domku od babci zaraz delikatnie chyba obudze bo nie zasnie mi do 24
Ja jak daje sloiczek to sam bez dolewek. My dzisiaj jedlismy ziemniaka z marchewka. a mamy za soba jaluszko, jabluszko z marchewka. Jutro tez ziemniak z marchewka. a po jutrze z dynia. Moj maly jak je to tez otwiera buzke ale i jezyczkiem tak pomaga ze troche gubi. A za tydziien znowu proba wprowaDZEnia kaszki.
Moczu nie pobralam bo nie udalo mi sie.

O jakiej żyrafce myślicie?? Bo przecież Sofie już prawie każda z nas ma:-D

U nas prawie kończy się przeziębienie. Mała bierze mucosolvan i po nim ładnie odkaszluje.
Sylwester u nas bez mojego (służba znowu). Pewnie prześpię fajerwerki, jak rok temu.:sorry2:

Aankaa tylko ja dziś dawałam samego ziemniaka- gotowanego na parze w domu. I on był 'suchy', dlatego ta oliwa. Marchewki jeszcze nie jedliśmy.
A kupujecie różne firmy słoiczków? Bo my owoce z gerbera, ale ziemniaki z dynią już z hippa, bo ciężko dostać dynię w słoiku, a już nie mówię świeżą, a chciałam kupić i porobić kremów małemu.

A właśnie jakie kaszki dajecie maluchom i kiedy? Na noc?
Nikos no tak Sophie już podbiła nasze kieszenie:-D
Ja myślę o tej: CLOUD B MASKOTKA ŚPIĄCA ŻYRAFA Z DŹWIĘKAMI NOWOŚĆ (1982665734) - Aukcje internetowe Allegro
Dobrze, że mała zdrowieje!

Owoce mamy glownie z gerbera ale warzywka z hippa.
Ja kaszke probowalam dawac w dzien jak juz pisalam z marnym skutkiem Fajna jest ta zyrafka, Maly ma konika morskiego z fp w szpitalu spawdzil sie w 100% uspokajał sie przy nim.

tak pisałyście o wizytach u fryzjera że ja tez się skusiłam tuż dzień przed Wigilią - mój K wrócił szybciej z pracy więc zostawiłam mu Karolę a sama pojechałam.
U nas dalej walka z butelką straszna - próbowałam też w nocy podawać na śpiocha ale od razu meeega awantura jest, dlatego postanowiłam wprowadzić jakieś jedzonko i tak mała w pierwszy dzień świąt spróbowała po raz pierwszy kaszki od starszego o miesiąc kuzyna (Sinlac Nestle) a następnego dnia marcheweczki słoiczkowej. Kaszka suuper smakuje(daję wieczorem jakieś 30 min przed cycem), marchewka też ale jak ugotowałam jej sama to dzisiaj mi nie chciała zjeść.
Karolinka już po 1 dawce bezpłatnej szczepionki na pneumokoki i ostatniej na rota - miesiąc spokoju mamy.

jutro chyba będziemy walczyć i "łapać" siuśki - heheh anka a u chłopców to chyba i tak trochę łatwiej;-)

piszecie o matach puzzlowych ja koniecznie chciałam małej kupić i zamówić małej przez internet a tu podkleiło mi się w googlu o ich rakotwórczości - trochę o tym poczytałam i pasuję. Nie chcę broń boże siać paniki ale zachęcam Was do poczytania o tym bo w kilku krajach UE już wycofali je ze sprzedaży a w PL nie ma takich regulacji mimo że są szkodliwe...

Gratki zębów dla Waszych bąbelków!!

reklama
Witam się i ja. Ja nie mam puzli.Na podłodze mam dywanik, na niego kładę koc i ewentualnie matę w zalezności jak sie bawimy. Widzę, że temat obiadkowy panuje. Mój juz zjada duże słoiczki bo te małe mu nie wystarczają. Jemy z różnych firm ale najczęściej Hipp i gerber, kaszka z bobovity( z sokiem malinowym i bananową). Kaszke podaję do południa.
Męczący dzień, ide spać. Dabranoc

Do góry