reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Witam Was ;) bylam wczoraj u lekarza na wizycie kontrolnej :-) Dostalam od poloznej ksiazeczke o karmieniu piersia...i strasznie sie zmartwilam a mianowicie dowiedzialam sie ze mamy z plaskimi lub wklęsłymi sutkami maja problemy z karmieniem dzidziusia. MOglybysmy poruszyc ten temat? Ja juz sie matrwie bo naleze do wklęsłych :-(

No to myślę że z ta waga nawet nawet bo w sumie 3 miesiące juz w zasadzie za nami kochane, ach leci ten czas, nim sie obejrzymy bedzie sierpień hehehe
Gosiu trzymamy kciuki za wizytę i napewno wszystko nedzie dobrze. U mnie doktorka powiedziala że możemy powoli odetchnać z ulga bo najgorszy okres juz minąl i teraz to tylko dbac o siebie i zdrowo sie ożywiać.
No właśnie muszę sobie kupic te kwasy Omega-3

Witam sie ;-)
Ewa K Mam nadzieje ze dzieciaczkowi szybko przejdzie i Ty jakos dojdziesz do siebie..
Oli piekny prezent ja dostalam czekoladki i tez bardzo mnie to cieszy:-)
Patus na razie sie nie pzrejmuj nie masz czym zobaczysz po porodzie moja kolezanka miala i pozostalo jej tylko sciaganie mleka od poczatku i tak wytrzymala 4 miesiace...
Gosia 3 mam kciuki za wizyte bedzie dobrze;-)

Witam Was ;) bylam wczoraj u lekarza na wizycie kontrolnej :-) Dostalam od poloznej ksiazeczke o karmieniu piersia...i strasznie sie zmartwilam a mianowicie dowiedzialam sie ze mamy z plaskimi lub wklęsłymi sutkami maja problemy z karmieniem dzidziusia. MOglybysmy poruszyc ten temat? Ja juz sie matrwie bo naleze do wklęsłych :-(

chciałabym cię pocieszyć ;)
ja też miałam płaskie sutki czasami robiły się wklęsłe bałam się pierwszego karmienia ktoś mi podpowiedział o specjalnych nakładkach na piersi żeby dziecku było lepiej ssac- niestety nie zdało u mnie egzaminu i po malutku przystawiałam dziecko bezpośrednio do piersi początki były ciężkie jak synek zassał źle to ból jak diabli ale po kilku razach sama wykapowałam jak przystawić i było dobrze ;)
trójkę już wykarmiłam na piersi więc głowa do góry ;))
trzymam kciuki za powodzenie w karmieniu :))

Na wklęsłe brodawki mozna stosować w czasie ciąży specjalnych nakładek do ich korekcji (Niplette). Można je kupić w aptece i sklepie dla młodych mam i korzystać z nich przez dziewięć miesięcy oczekiwania na dziecko. Nakładki mozna stosować i po urodzeniu maleństwa między karmieniami. Polecam też specjalny masaż brodawek: trzeba chwycić brodawkę palcem wskazującym i kciukiem i masować przez kilka minut, raz w lewą, raz w prawą stronę.
Pozatym nie ma co sie martwić na zapas czasami hormony i przystawione maleństwo do piersi robi swoje. Zawsze można tez ściągac mleko wcześniej i karmić maleństwo z butelki, jesli będzie miało problem z piersią.

No ja też należę do tych z wklęsłymi :-(, mam nawet problem z wyciągnięciem ich. Nie karmiłam, próby podjęte były w szpitalu i nakładki, ale zakończyło się NAN-em, teraz też się nastawiam na butlę. Ale może Tobie się uda :-)

cześć dziewczyny:)
Dawno mnie tu nie było bo miałam problemy z mamą i zero nastroju... Ale produkcja widzę ogrooomna:) Trochę nadrobiłam ale sorki nie jestem w stanie odnieść się do każdego postu:)
Oli B piękny naszyjnik:) My tez nigdy nie obchodziliśmy nigdy walentynek a tu kartka pod poduszką i zaproszenie na kolację:) w szoku byłam bo mój to taki mało romantyczny:)
Marcelina (nie pamiętam czy to było na tym wątku) ja od zawsze mam takie 3 grube czarne włosy na brodzie i muszę je wyrywać pesetą. chyba mam jakieś męskie hormony,hehe.

Tak już bym chciała znać płeć dziecka....
Miłego dnia zyczę:)

Witam się porannie :-)
U mnie dziś strasznie wieje i słonka już niestety brak...
Walentynkowy wieczór był bardzo udany, restauracja miała pyszne jedzonko...mniam...się objadłam...

Oli śliczny prezent dostałaś, fajne są takie niespodzianki :-)
gosia pamiętamy, pamiętami i kciuki trzymamy!!!!
sagaa super, że remont udany i że zadowolona jesteś :-)
Ewak mam nadzieję, że synusiowi szybko przejdzie i że Ty też poczujesz się lepiej...
karolap jak dzisiaj Twój ząb? Dał Ci trochę wytchnienia?
edyta fajny pomysł z tymi balonami, może go za rok wykorzystam ;-)

Miłego dnia życzę wszystkim :)

reklama
Witam i tutaj :-)

Oli.B piękny prezent!:-)

Ewa K zdrówka dla synka!!

Marcelinaa ciekawy artykuł:-)

Idę trochę posprzątać i za jakiś obiad się wezmę! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry