Kopfer na szczescie wczoraj m sie zajal wszystkim. Mna tez. Trzymal mi miske pomagal sie przebrac.. bez niego wczoraj nie dalabym rady.
Mama wczoraj zabrala Emilka na spacer dwa razy wiec tez pomogla.
Kopfer laktator nie jest miarodajny. Dziecko ssie calkiem inaczej niz laktator. Sa kobiety co nawet kropelki laktatorem nie sciagna a karmia dzieci i dwa lata.. takze tym sie nie sugeruj. Piersi miekkie to bardzo dobry objaw! Znaczy ze laktacja unormowana i ze wszystko jest tak jak powinno byc. Dzieci sie slaszcza jak leci slabiej bo musza mocniej ciagnac. A jak dajesz butle to zlosc dziecka wieksza bo z butli sie wysilac nie musi.
Moja rada ..wyrzucic butelki, karmic na zadanie dziecka. To tyle.
Dziewczyny gdyby karmienie piersia bylo niewystarczajace to nie bylo by ludzi na swiecie..
Nie ma czegos takiego jak za malo mleka. .slabe mleko itd.. choc sama kiedys tak myslalam.
Nie ma tez zepsutego mleka..
Mozna karmic przy wiekszosci lekow, jedzenia.
Jak sie napijemy coli tez mozna karmic ..mleko nie bedzie gazowane..a od lodow nie bedzie zimne jak to bieraz babcie gadaja..
Piersi sie nie przeziebiaja i nie trzeba ich zawijac szalikem w zime hehe bo i tak babcie gadaja
Takze na spokojnie.
Czasem jest tak ze piersi wydaja sie puste, dziecko marudne.. wtedy przewaznie jest skok rozwojowy.. trEba prztstawiac na przemian do jednej i drugiej i spowrotem di pierwsze i drugiej.. ja nie raz podawalam "10" piersi pod rzad.. i to jest normalne.. wtedy piersi doataja sygnal "poprosze wiecej mleka" i hop siup produkcja idzie.