reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Dzieje dziewxzyny.
Memo pomoglo, kataru jus prawie nie ma, ale pray Okazji zamowila masc manerankowa w pl.

Ancikowa dzwon Salem, skrzep lonkretny I na pewno trzeba go zglosic.

Ala po espumisanie zrobila kupkr o 3 i ok 9 eiec juz jest poprawa. I co wazne nie budzila się co godzinę a co ok 3. Spi duzobdpokojniej. Podam jej jeszcze biogaie a espumisan zmniejszenie ilosc kropelek na 5.

Anney masz nebulizator ?
Olbas oil kup, sa takie dla dieci i kropnij jej alr jedna kropelke gdzies w nozkach albo na chusteczke bo jakby nie podpasowalo to wyzucisz. Pomaga w oddychaniu.
Odciagaj ale nie za czesto bp im wiecej odciagasz tym wiecej sie tworzy bo odciaganie wysusza sluzowke.

Akuku, siper ze Ala lepiej spała i ze pomógł espumisan!!

Ten olbas kupie tak czy tak.
Ale dziś juz prawie kataru nie ma, zapomniałam o mleku! Mogłam to juz przedwczoraj zrobić. Jeszcze cos tam odkasluje, ale o niebo lepiej.

Dajecie tej biogai 5 kropelek na dobę tak jak zalecają czy mniej? Ja dałam 5 i teraz się martwię czy nie za dużo... Co prawda nie wypił całej butelki bo trochę zostawił.

Napisałam już dwa posty i oba wcięło. Eh. Jednego w nocy pisałam to pewnie nie kliknęłam by go dodać ;) cała ja.

Anciikowa,
Ja tez miałam krwawienie po dwóch tygodniach. Była to okropna krew ze skrzepami. Po jednym dniu przeszło. Położna powiedziała, ze jak to sie powtórzy to mam do lekarza isc. Ale sie nie powtórzyło. To z przemęczenia. Musimy więcej odpoczywać. Ja niestety na odpoczynek nie mam czasu.

Noc nie najlepsza i dzień tez. Mały marudny. Często sie budzi. Wczorajszy pierwszy dzień z dziećmi bez mojego M. okazal sie totalna klapa. Starsza nie chciała z wanny wyjsć a mały płakał... Miałam ochotę usiąść i płakać razem z nimi. Mały nie chciał zasnąć. Czytałam starszej bajkę czymajac małego na rękach... Eh

bajki szybko sie koncza.

Mam już odpowiedź zarówno od ginekologa jak i od położnej.

Love zdiagnozowałaś mnie 100% możesz być położną, bo Twoja diagnoza pokryła się w stu proc z jej! :D

A to napisał mi ginekolog:

W wiekszosci przypadków to normalne. Jeśli natomiast krwawienie utrzymywaloby się przez kolejne dni i do tego nasilalo się. .trzeba sprawdzić w usg
Kolejne niepokojące objawy to podwyższona temperatura i przykry mdły zapach odchodów pologowych.

Amor nie poddawaj się! Każdy ma czasem gorszy dzień, a dzieci to też tylko ludzie przecież! Następnym razem będzie lepiej! :)

Ostatnia edycja:
Anney ja wczoraj bylam z malym u lekarza i ma katarek zapytalam o masc majerankowa powiedzial ze to dla starszych dzieci a moj ma msc. Kazal kupic disnemar baby ipsikac do noska i oczyszczac przed kazdym jedzeniem i spaniem. I jeszcze masc przepisal nawilzajaca sluzowke ja mu raz smaruje przed snem albo czasem 2, jak chcesz moge podac nazwe

reklama
U mnie noc też słaba. wcześniej 3 nocki wzorowa, to musiało się coś spieprzyć...

Cała noc niby spał, ale charczał strasznie, wiercił się, kopał nózkami jeczał i stekał. Bałam się o niego wiec go obserwowałam.

Co do kapieli to też mi mowiono,że dopiero po połogu, bo kąpanie się w odchodach połogowych może tylko wywołać infekcję.
A jak u was krwawienie? U mnie 2 tydzień i pomału ustaje. Leci jakiś sluz przezroczysty z krwią o zabarwieniu raczej brązowym.

Nie wiem jak biogai , ale espumisan pediatra mówiła 5-6 kropli przed każdym karmieniem

Do góry