reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Lunera ja wczoraj fakie pierwszy usmiech dostalam i dzis rowniez mnie dziunia uraczyla pieknym usmiechem ;)

Fioleczka wiesz co tak jak Lunera pisze on musi widziec ze mjjaja go cenne chwile..
Ja to pewnie bym sie wkurzyla i o 16 przekazala dzieci i wyszla po tyg zrozumialby dla czego jestem zla jak osa.. wiem ze ci ciezko przykleic usmiech do twarzy i byc spokojna..
Alr postaraj sie byc mila kochajaca zona matka kochanka a on sam zacznie zabiegac o was.

Niestety mieszkanie w domu pokolrniowym jest trudne.. bardzo trudne..

Dzieki za wasza energie kobietki.

Emil sie buntuje i coraz mniej spi w dzie ... Alicja nadal w bujaczku..caly czas ja buja a ona spi i sie prezy ale nie kusze jej nosic.. jedno pranie powiesilam..zaraz drugie powiesze..

Obiad gotowy tylko ziemniaki musialam obrac bo miesko w sosie z wczoraj.

Emilek je w krzeselku..
Umowilam ale na usg biodrrek dopiero w 8 tyg ? Czy zmienic to jakos ? Bo mowili ze w 6 tyg zycia.. i nie wiem co robic bo chlopcy nie mieli badanych bioderek.

Dobra robie liest zakupow wieszam pranie i lece na shopping! A pozniej po chlopcow..obiad tort..i troche posprzatac..

Czy ktoras z was ma suszarke do ciuchow ? Podobno z niej wyciaga sie rzeczy jak wyprasowane jesli wyciagnie sie cieple.. chyba zaczne o nia gwalcic m.. bo duzo czasu zaoszczedze.. ja juz niby wszystkiego nie prasuje.. ale zanim ja rozwiesze milion skarpet majtek spodni itd to mija tyle czasu cennego.. a tak to do suszarki qyjmuje skladam i jiz ? Polecacie ?

Na szczecie mamy zmywarke bo bez niej to ja dziekuje tyle garow myc!

Milego dnia.

Akuku,
ja mam pralko-suszarke. Troche mi zbiegly sie rzeczy, testowalam akurat przy pierwszym odpieluchowywaniu starszaka. Takze strata niewielka bo same majtasy. No i u mnie rzeczy maja specyficzny zapach po wyjeciu. Wiec 2w1 nie do konca mi sie sprawdza, ale w sumie nie potrzeuje bo mamy bardzo cieple mieszkanie i wszystko schnie w mig. Moj brat ma suszarke i bardzo sobie chwali. Szybko schna rzeczy jesienia czy zima i dom im sie nie napelnia wilgocia, co tez bylo przyczyna zakupu suszarki.
Mozesz wybrac program co nie dosusza do konca i jak powiesisz to po wyjeciu to sa mniej wymiete

Lunera slyszalam ze lepsze suszarki niz pralko suszarki.. nir wiem.
Wczirak kolrzanka mówiła ze ma rok i nigdy nic nie zniszczylo sie . Tylko trzeba dobrac odpowiednia temperature. I ze ona suszy np reczniki w wysokich ..i sortuje grube x grubymi .. delikayne z delikatnymi itd..

Muszr poczytac o tym bo my tu czesto deszczowo mamy..w sumie wiekszosc roku.. w domu miejsca malo a prania coraz wiecej...

Update.. mama obrazona..kompa nie rusza za to w telefonie grzebie.

Dobra zmykam na te zakupy tylko Alenka niech skonczy jesc.

Ja tez posiadam suszarkę. Polecam ciuszki suchutkie i nie pogniecione raczej. Tez juz nie prasuje. No i na majtki i skarpetki super bo oszczędność czasu. I przy tej angielskiej pogodzie.. ..

Akuku uśmiech przyklejalam nie raz, starałam się jak mogłam, nie marudzilam jak wychodził ale czy robie tak czy tak to zawsze jest tak samo. Odkąd mała jest na świecie to staram się żeby w domu było zawsze ogarniete, żeby książę po powrocie nie musiał marudzić i sprzątać. Ja naprawdę bym się nie czepiala gdyby sobie wypili ze dwa razy w tygodniu ale nie codziennie. Jeden i drugi jest mężem i ojcem tylko na papierze.

My dziś u lekarza bylismy. No maly od tygodnia maruda. Zle sypia w dzien- wybudza sie ciagle jak położę i marudzi bo nie wyspany. I dalej te problemy z karmieniem. Prezy sie i poplakuje jak mleko leci,puszcza cyca a potem znow chce chyba ze zaspany to je ładnie. Lekarka stwierdzila ze to moze byc refluks i przepisala Gaviscon. Ale w sumie to go nawet nie obejrzała. Juz sama nie wiem. Sprobuje mu dać zobaczymy czy to cos zmieni. Bo definitywnie od tygodnia mam nie to samo dziecko.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry