reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku, po wyciagnięciu z nosidła i tak się obudziła. Poza tym ja jestem zwolenniczką codziennych kąpieli :) tzn gdyby się nie obudziła to bym ją zostawiła, no ale się rozdarła. A w kąpieli przysypiała już :p i oczywiście przy okazji karmienie.

Beata, 6 lat brałam hormony, już nie chcę, więc tylko gumki.

Ostatnia edycja:
reklama
My jeszcze nie działaliśmy, ale będziemy używać prezerwatyw. Wcześniej też tylko gumki. Wiele lat miałam spirale i polecam. Teraz mi się nie opłaca, bo pewnie w ciągu roku czy dwóch będziemy się starać o drugie [emoji4]

My właśnie na gumach poszalelismy i teraz się boje;-) nie ufam im. Dostalam właśnie tabletki od ginekologa tylko czekam na okres. O spirali tez myslalam ale nigdy nie stosowalam wiec zwyczajnie się boje i nie wiem jak z jej skutecznościa? Czy mozliwa jest na niej wpadka?

Beata możliwa jak z każdym zabezpieczeniem, nic nie daje 100% skuteczności. My póki co gumki, ale jak pójdę do gina to poproszę o receptę na nuvaring. tabletki jakoś do mnie nie przemawiają, zresztą jestem sklerotyk żeby brać codziennie, a krążki to dla mnie strzał w dziesiątkę. Może później też pomyślę o spirali ale jakoś się boję.

Dziewczynby przepraszam, że tak z doskoku.
Chcę małej zrobić w słoiczkach marchewke jabłko no i nie wiem co jeszcze. Mam pełno takich eko u siebie w ogródku pod domem i szkoda by było nie skorzystać. Tylko zupełnie nie wiem jak to robić i co konkretnie:) Pomózcie doświadczone mamy.

Beata wiele lat temu decydowałam się na spiralę właśnie dlatego, że dwa razy pękła mi gumka. Z mężem robiliśmy to 3 lata bez innego zabezpieczenia i z poprzednim partnerem przez 2 lata więc mogę polecić. Dokładnie nie pamiętam ile procent skuteczności, ale z tego co wiem najwyższa ze wszystkich metod antykoncepcji [emoji4] Nie ma czego się bać.

Borysiatko cześć! Ja tak nie robiłam nigdy. Tzn kiedyś zrobiłam jabłka i gruszki takie musy bez cukru, ale wszystkie się pootwierały. Marchew obierałam i kroilsam drobniej, po czym blansziwalam i zamrazalam.

Beata ja juz pisałam, że ginka zaproponowała mi Implant podskorny, taki na 3 lata. Ja jestem po dwóch cc i powiedziałam, że trzeciego nie chce. Powiedziała, że na spirale jestem za wąska :/ W każdym razie nie chce hormonów. Ten Implant może powodować zanik @ lub kilka krawewien w miesiącu. Ja i tak czuję się wybrakowana, wiec chybla będziemy używać gumek i się obserwować.

Amor wiele z nas się tak czuje, gdy dzieci płaczą. Nie wyrzucaj sobie. Dla dzieci i tak jesteśmy najważniejsze. Mój synek ubóstwia tatę. Czuję się zazdrosna czasami, ale gdy mu źle to zawsze przychodzi do mnie i to mnie najczęściej woła w nocy (akurat z tego mógłby zrezygnowac).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Borysiatko,
ja nigdy nie robilam takich malych 'wekow', bo chodzi ci o to zeby wiecej zrobic zapasow, tak?
Jabluszko ucieralam na tarce (koniecznie szklanej, bo metalowa ponoc jakies substancje wydziela w kontakcie z jablkiem).
Marchewke bede robic na parze i potem albo do lapki jak blw albo mix.
Jabluszko tez chyba mozna poddusic albo na parze.
Wrzucilabym to cieple w sloiczki i potem pasteryzacja domowa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry