reklama

Sierpniowe mamy 2015

a dzien dobry paniom.
moj mlods
zy tez chyrchlajacy, nie poszli ani wczoraj ani dzisiaj do szkoly, ja pracuej na kompie.
akuku, ukochaj emilka :*

co do wagi, wagi w domu nie mam, ale jak mnie wa
zyli 2tyg temu u poloznej a wczoraj, to schudlam kilogram- na szczescie ;) 40kg to ja nie mam ;)
niech rosnie co chce, byleby nie dupa i nogi, wtedy bede
zadowolona :tak::-D

reklama
Anney u mnie niech rosnie tylko brzuch .. i tez nie duzo.heh.

Goraczka rosnie ; ( 39.3
Dalam nurofen jak mial 38.3 ale 2.5 ml (do roku) a po roku 5ml tylko ze on schudl i nie chce przesadzic. Poczekam jak do 11 nie spadnie nic to dam drugie 2.5 ml..

Ja się kilka dni nie ważyłam. Myślę ze z 1.5 kg przytyłam (edit tyle więcej waga pokazuje, właśnie sprawdziłam). Sprawdzę dziś wieczorem. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 21kg. Właśnie oglądałąm zdjęcia :) Brzuchol miałam gigant :P

Teraz pewnie też tak będzie :P

Blackcoffe - mnie też nie ważyły położne. Na spotkaniu domowym zapytały czy wiem ile ważę i ile mam wzrostu.

Anney - mnie niestety i dupa i nogi pewnie urosną a to cholerstwo najtrudniej odchudzić... (edit już prawie o 1cm sie obwód zwiększył)

Akuku - wiesz, że przy gorączce wybierasz sobie lek bazowy ( np nurofen) ten który podajesz co 4/6h a jeśli gorączka nie spada możesz podać w między czasie paracetamol.

Ostatnia edycja:
U mnie to piersza ciąża, przytyłam narazie 3 kg, bo mam wilczy apetyt, nudności praktycznie nie miałam więc pożerałam na co miałam ochotę :wściekła/y:. Stwierdziłam,że skoro przybieram, to chociaż tyłeczek będę miała piękny i robię codziennie przysiady, póki jeszcze daję radę.

Dziewczyny powiedzcie mi, po pierwszej ciązy waga wam leciała, czy ciężko z utrata kg?

Anney u mnie niech rosnie tylko brzuch .. i tez nie duzo.heh.

Goraczka rosnie ; ( 39.3
Dalam nurofen jak mial 38.3 ale 2.5 ml (do roku) a po roku 5ml tylko ze on schudl i nie chce przesadzic. Poczekam jak do 11 nie spadnie nic to dam drugie 2.5 ml..

akuku, na lydki mu poloz cieplawe (nie zimne) reczniki, szybko sie wychladza cialo.

pupui, tell me about it ;) mi po ka
zdej ciazy zostal tam tluszcz :p

lilija, mi po cia
z ywaga sam anie leciala nawet przez jeden dzien ;)

mnie lekarz powiedzial ,ze leki na zbicie goraczki podawac na przemian,np.o 10tej nurofen a nastepny paracetamol i za nastepne 4/6h znowu nurofen itd.

ja po ciazach ladnie chudlam i w ciagu kilku miesiecy wazylam nawet mniej niz przed ciaza ale u mnie cwiczenia szly w ruch juz od 6tyg.po porodzie.Po ostatnim porodzie zaczelam juz delikatnie unosic nogi i napinac brzuszek w trzeciej dobie ale zaznacze,ze mialam bardzo szybki i bez problemowy porod ;-)

Ostatnia edycja:
Dalam mu druga polowe dawki nurofenu.. pierwsza jie zadzialala wcale. Jak dalej nie zejdzir to paracetamol w ruch..ale juz jest chyba lepiej..

Przyszedł doppler ; D

Co do wagi po ciazy to hmm u mnie tragedia ;/
Po Alexie nic nie chudlam dopiero jak zadzlam w ciaze schudlam 10 kg i super wyfladalam i cxulam sie w ciazy z Vikim.. po Vikim bylo w miare ok. Mialam jakies 2-5 kg na plus ale to spoko bo teraz mam 15-20!!
Przytylam okropnie jak wrocilam do pracy..jednak stres na mnie zle dziala :/..

Po Emilku cwiczylam i waga mi spadla 10 kg.. mialam Tylko 10-15 na plus (nie wiem ile chce wazyc do konca. Na pewno nie tyle co przed ciazami.. ale) no i po tej ciazy na pewno bede cwiczyc.

Co do kg to widze ze nie fo konca mamy na to wplyw.. ja jem porownywalnie do tego co przed ciaza..raz mniej raz wiecej.. a mam juz 5 na plus. Z tym ze waga spada i rosnie i rak w kolko ;)
Z chlopcami mi tak szybko waga nie rosla..albo nie wiedzialam o tym hehe
Ja np w ciazy z Alexem przytylam jakies 15 kg a za to w trakcie karmienia nabralam wiecrj kg.. dla mnie jednak karmienie wazniejsze bylo.

Po emilku przestalam cwiczyc bo myslalam ze przez karmienie mialam mniej pokarmu.. nieprawda ..skok rozwojowy. Mozna cwiczyc karmiac. Wiec ja jak tylko bede miala sile a ja z tych co godzine po porodzie na nogach chodzi ! Czyli mam nadzieje ze do miesiaca po zaczne cwiczyc codziennie godzinke. I na nastepne lato bede jak ta lala ;p hehehe

Moja bratowa prawie 30 prztyla a miesiac po nie bylo nic widac :/ tak wiec kazda inaczej. Aja sie wkurzam ze co najgorsze to mi sie trafia ;p

Aa dostalam zwolnienie na miesiąc :)

reklama
Hej dziolszki :* Akuku wtedy nie pochwalilam, ale teraz chwale ! Tort super :*!!
Gratuluje dziewczynom po wizytach, fajne juz te wasze bable :)
Ostatnio chwalilam sie mamie, ze moge jesc slodkie. Nie ciagnie, ale moge jesc. Yhm...... Chcialam zjesc na sniadanie Strawberry Minis z mlekiem.... Zjadlam do polowy i poszlam do lozka tak mi niedobrze bylo :-)
I w ogole to chyba znow mam zapalenie pecherza i zaczynam robic sie chora... Jakis taki zolty sluz mialam jednorazowo, no ale lekarz mowi, zeby sie nie martwic ...
Co do wagi to ja stoje w miejscu. A co do ruchow, to nie chcialam sie odzywac, zebyscie mnie nie wysmialy, ale ja tez juz cos tam zaczynam czuc !!
Teraz najgorszy tydzien przede mna, az do przyszego poniedzialku ech ech ech.
Dzisiaj na obiad golabki i kapustka zasmazana !!!!!!! :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry