reklama
Za mna bardzo ciezki tydzien....dzisiaj ostatni dzien w pracy a jutro pobudka o 3 rano bo lecimy na ferie do Anglii i pierwszy raz na wakacjach z moim dzieckiem i partnerem....na co dzien dobrze sie dogaduja ale jeszcze nie byli razem tak długo więc juz sie martwie na zapas- musza sie do siebie przyzwyczaic bo za 2 miesiace bedziemy mieszkac wspolnie...
Lilija mi dentystka w poprzedniej ciazy dawala znieczulenie slabsze, takie ktore mozna dawac osobom chorym na serce.
Bylam z mala u dermatologa i wchodze do gabinetu a tam pani doktor po polsku do mnie mowi [emoji1] a pozniej wychodze z gabinetu i w poczkalni zaczepia mnie inna babeczka tez polka [emoji1] normalnie dzien polakow. Tutaj gdzie mieszkam nie ma nas jakos specjalnie duzo. Do tego gadajac troche z ta babeczka w poczekalni okazalo sie ze w mojej miejscowosci jest sobotnoa polska szkola[emoji1] ale super. Bede sie musiala zorientowac i moze od wrzesnia mloda mogla by tam chodzic zeby mniec kontakt z jezykiem.
Bylam z mala u dermatologa i wchodze do gabinetu a tam pani doktor po polsku do mnie mowi [emoji1] a pozniej wychodze z gabinetu i w poczkalni zaczepia mnie inna babeczka tez polka [emoji1] normalnie dzien polakow. Tutaj gdzie mieszkam nie ma nas jakos specjalnie duzo. Do tego gadajac troche z ta babeczka w poczekalni okazalo sie ze w mojej miejscowosci jest sobotnoa polska szkola[emoji1] ale super. Bede sie musiala zorientowac i moze od wrzesnia mloda mogla by tam chodzic zeby mniec kontakt z jezykiem.
lucalew
Fanka BB :)
Cinamona ale super, fajnie pogadac na obczyznie w ojczystym jezyku. I rzeczywiscie mala moze miec kontakt z jezykiem i rodakami.
Ewelajna86.
Zaangażowana w BB
Gnidka tak bardzo w ci wspolczuje. Trzymaj się kochana:*
Akuku
Nadrobie troszke jak emis da..
Pupui wspolczuje samopoczucia..mam nadzieje ze juz troszke lepiej ?
Kasietta super poducha ja mam ale krotsza
mi wystarczala..a do karmienia kupilam taka miekka mialam wczesniej inna i twarda byla..pozniej wstawie linka jaka polecam.. bo czesto sa takie sztywnie i wgedy trzeba calyczas dziecko trxymac a na miekkiej nie trzeba bo sie tak jakby wtapia w poduche 
Beata moje dzieci wlasnie czekaja na furby boom doataja jako prezent od babci i mojego brata i zony na swieta.. emilek tez furby dostanie ale taki tanszy.. nie wiem jaka rozboca dam znac jak paczka dojdzie
Ten co emil ma dostac to podobno ma opcje ze albo powtarza co emis mowie.. albo sam gada
Ogolnie duzo ludzj poleca
Ale ja sie boje ze kolejna zabawka bedzie stala ..no zobaczymy.
U nas smiesznie bo wszystko prawie mamy podwojnke..na swieta obydwoje dostali zommery pieski..bardzo fajne..psy vhodza po domu szczekaja..bawia sie.. roboa o co je poprosisz (po angieslku) ale niestety stoja na pulce...hmm
Paulinapk witaj
Aneczka ja ppczulam raz narazie a tak to cisza.. ale w poerwszej coazy wlansie pozno sie czuje ruchy..spokojnie.
Lilija kurcze dziwne z tym znieczuleniem... ale tak jest ...nawet matkom karmiacym nie chca znieczulenia dac a mozna... hmm trzebabylo powiedziec by sie doedukowali w temacie...
Co do kosmetykow to nievea, oilatum.. jonson uczula wiekszosc dzieci.. wiem ze tez z ziajki polecaja.
Amawell milego wyjazdu.. spokojnie bedzoe dobrze.. jak w rodzinie raz fajnie i milo a czasem coezko..ale wszystkoe problemy do rozwiazania
Cinamona super ze polakow trafilas.
U nas tez polska szkola i gdyby to jeszcze byli nauczyciele a nie ludzke jak ja..ktorzy nie sa pedagogami tylko sobie postanowili zalozyc polska szkole to pewnie bym zapisala chlopakow...
Jak mi kolezabka opowiadala ze jej synek plakal i "nauczycielka" zabierajac go powiedziala przestan plakac bo mama po ciwbie nie wroci ! Ehh
Ale sprawdze moze sie cos zmienilo bo chcialabym by naiczylo sie pisac po poslku.. najwyzej sami bedzkemy cwiczyc
Ja tort zrobilam, zawiozlam... pozniej zdjecie wstawie jak zajrze na kompa
Bilety na 50 twarzy greya kupione
idziemy 19.02 
Pupui wspolczuje samopoczucia..mam nadzieje ze juz troszke lepiej ?
Kasietta super poducha ja mam ale krotsza
Beata moje dzieci wlasnie czekaja na furby boom doataja jako prezent od babci i mojego brata i zony na swieta.. emilek tez furby dostanie ale taki tanszy.. nie wiem jaka rozboca dam znac jak paczka dojdzie
Ten co emil ma dostac to podobno ma opcje ze albo powtarza co emis mowie.. albo sam gada
Ogolnie duzo ludzj poleca
Ale ja sie boje ze kolejna zabawka bedzie stala ..no zobaczymy.
U nas smiesznie bo wszystko prawie mamy podwojnke..na swieta obydwoje dostali zommery pieski..bardzo fajne..psy vhodza po domu szczekaja..bawia sie.. roboa o co je poprosisz (po angieslku) ale niestety stoja na pulce...hmm
Paulinapk witaj
Aneczka ja ppczulam raz narazie a tak to cisza.. ale w poerwszej coazy wlansie pozno sie czuje ruchy..spokojnie.
Lilija kurcze dziwne z tym znieczuleniem... ale tak jest ...nawet matkom karmiacym nie chca znieczulenia dac a mozna... hmm trzebabylo powiedziec by sie doedukowali w temacie...
Co do kosmetykow to nievea, oilatum.. jonson uczula wiekszosc dzieci.. wiem ze tez z ziajki polecaja.
Amawell milego wyjazdu.. spokojnie bedzoe dobrze.. jak w rodzinie raz fajnie i milo a czasem coezko..ale wszystkoe problemy do rozwiazania
Cinamona super ze polakow trafilas.
U nas tez polska szkola i gdyby to jeszcze byli nauczyciele a nie ludzke jak ja..ktorzy nie sa pedagogami tylko sobie postanowili zalozyc polska szkole to pewnie bym zapisala chlopakow...
Jak mi kolezabka opowiadala ze jej synek plakal i "nauczycielka" zabierajac go powiedziala przestan plakac bo mama po ciwbie nie wroci ! Ehh
Ale sprawdze moze sie cos zmienilo bo chcialabym by naiczylo sie pisac po poslku.. najwyzej sami bedzkemy cwiczyc
Ja tort zrobilam, zawiozlam... pozniej zdjecie wstawie jak zajrze na kompa
Bilety na 50 twarzy greya kupione
Cinamona moi chlocy chodzą do polskiej szkoły sobotniej juz kilka lat. W sumie to tam poznałam sporo fajnych ludzi kiedy po przyjezdxie do uk było mi strasznie obco. Mamy super grupkę przyjaciół ze szkoly i my i chlopcy. I uwielbiam te nasze sobotnie kawki kiedy dzieciaki sa w szkole 
Polecam bardzo
Polecam bardzo
reklama
beata88
Takie polskie szkoły to fajne miejsce do poznania nowych ludzi. Jak ktoś nie ma nikogo bliskiego na obczyznie i dodatkowo nie zna zbyt dobrze języka to fajna opcja.. ja na pewno skorzystam gdy juz się znajdę w Niemczech.. ja w ogóle tego nie widzę. .nie cierpię tego jezyka..a do tego moja prababcia przeżyła dwie wojny światowe i zywila taką nienawiść do nich i naopowiadala mi takich historii za dziecka że ja też jakoś miłością do nich nie palam:-/
Dziewczyny żyjące na obczyźnie jak wy dalyscie radę na początku? ? Bez rodziny bliskich itd..
Dziewczyny żyjące na obczyźnie jak wy dalyscie radę na początku? ? Bez rodziny bliskich itd..