reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Za mna bardzo ciezki tydzien....dzisiaj ostatni dzien w pracy a jutro pobudka o 3 rano bo lecimy na ferie do Anglii i pierwszy raz na wakacjach z moim dzieckiem i partnerem....na co dzien dobrze sie dogaduja ale jeszcze nie byli razem tak długo więc juz sie martwie na zapas- musza sie do siebie przyzwyczaic bo za 2 miesiace bedziemy mieszkac wspolnie...

Lilija mi dentystka w poprzedniej ciazy dawala znieczulenie slabsze, takie ktore mozna dawac osobom chorym na serce.

Bylam z mala u dermatologa i wchodze do gabinetu a tam pani doktor po polsku do mnie mowi [emoji1] a pozniej wychodze z gabinetu i w poczkalni zaczepia mnie inna babeczka tez polka [emoji1] normalnie dzien polakow. Tutaj gdzie mieszkam nie ma nas jakos specjalnie duzo. Do tego gadajac troche z ta babeczka w poczekalni okazalo sie ze w mojej miejscowosci jest sobotnoa polska szkola[emoji1] ale super. Bede sie musiala zorientowac i moze od wrzesnia mloda mogla by tam chodzic zeby mniec kontakt z jezykiem.

Nadrobie troszke jak emis da..

Pupui wspolczuje samopoczucia..mam nadzieje ze juz troszke lepiej ?

Kasietta super poducha ja mam ale krotsza ;) mi wystarczala..a do karmienia kupilam taka miekka mialam wczesniej inna i twarda byla..pozniej wstawie linka jaka polecam.. bo czesto sa takie sztywnie i wgedy trzeba calyczas dziecko trxymac a na miekkiej nie trzeba bo sie tak jakby wtapia w poduche ;)

Beata moje dzieci wlasnie czekaja na furby boom doataja jako prezent od babci i mojego brata i zony na swieta.. emilek tez furby dostanie ale taki tanszy.. nie wiem jaka rozboca dam znac jak paczka dojdzie ;)
Ten co emil ma dostac to podobno ma opcje ze albo powtarza co emis mowie.. albo sam gada :)
Ogolnie duzo ludzj poleca ;)
Ale ja sie boje ze kolejna zabawka bedzie stala ..no zobaczymy.

U nas smiesznie bo wszystko prawie mamy podwojnke..na swieta obydwoje dostali zommery pieski..bardzo fajne..psy vhodza po domu szczekaja..bawia sie.. roboa o co je poprosisz (po angieslku) ale niestety stoja na pulce...hmm

Paulinapk witaj ;)

Aneczka ja ppczulam raz narazie a tak to cisza.. ale w poerwszej coazy wlansie pozno sie czuje ruchy..spokojnie.

Lilija kurcze dziwne z tym znieczuleniem... ale tak jest ...nawet matkom karmiacym nie chca znieczulenia dac a mozna... hmm trzebabylo powiedziec by sie doedukowali w temacie...

Co do kosmetykow to nievea, oilatum.. jonson uczula wiekszosc dzieci.. wiem ze tez z ziajki polecaja.

Amawell milego wyjazdu.. spokojnie bedzoe dobrze.. jak w rodzinie raz fajnie i milo a czasem coezko..ale wszystkoe problemy do rozwiazania ;)

Cinamona super ze polakow trafilas.

U nas tez polska szkola i gdyby to jeszcze byli nauczyciele a nie ludzke jak ja..ktorzy nie sa pedagogami tylko sobie postanowili zalozyc polska szkole to pewnie bym zapisala chlopakow...
Jak mi kolezabka opowiadala ze jej synek plakal i "nauczycielka" zabierajac go powiedziala przestan plakac bo mama po ciwbie nie wroci ! Ehh
Ale sprawdze moze sie cos zmienilo bo chcialabym by naiczylo sie pisac po poslku.. najwyzej sami bedzkemy cwiczyc ;)

Ja tort zrobilam, zawiozlam... pozniej zdjecie wstawie jak zajrze na kompa ;)

Bilety na 50 twarzy greya kupione :) idziemy 19.02 :D

Cinamona moi chlocy chodzą do polskiej szkoły sobotniej juz kilka lat. W sumie to tam poznałam sporo fajnych ludzi kiedy po przyjezdxie do uk było mi strasznie obco. Mamy super grupkę przyjaciół ze szkoly i my i chlopcy. I uwielbiam te nasze sobotnie kawki kiedy dzieciaki sa w szkole :)
Polecam bardzo

reklama
Takie polskie szkoły to fajne miejsce do poznania nowych ludzi. Jak ktoś nie ma nikogo bliskiego na obczyznie i dodatkowo nie zna zbyt dobrze języka to fajna opcja.. ja na pewno skorzystam gdy juz się znajdę w Niemczech.. ja w ogóle tego nie widzę. .nie cierpię tego jezyka..a do tego moja prababcia przeżyła dwie wojny światowe i zywila taką nienawiść do nich i naopowiadala mi takich historii za dziecka że ja też jakoś miłością do nich nie palam:-/
Dziewczyny żyjące na obczyźnie jak wy dalyscie radę na początku? ? Bez rodziny bliskich itd..

Do góry