reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja wyjechałam z rodzicami i rodzeństwem majac 14 lat. Ale do Niemiec tez bym nie chciała tez nie lubię tego języka. No i nie umiem zupełnie nic po niemiecku

reklama
Aj dziś strasznie parszywy dzień. Czytam, dobrze, że u Was wszystko w porządku. Ja nic tylko ryczę z niemocy.

Jocha grzeczny w przedszkolu pani bardzo go pochwaliła, że coraz więcej gada i widać znaczny postęp u niego:p Jemu się buźka nie zamyka.
Teraz na szczęście A zabrał go do sklepu to odpoczywam i użalam się nad sobą nadal.

Co do kosmetyków to byleby nie johnson bo uczula. My mamy na receptę przez egzemę. Ale zanim został zdiagnozowany właśnie na bazie parafiny kosmetyki używałam. Szampon na ciemieniuchę też miałam bo Jocha miał, nie wielką ale jednak. I ja nie stosowałam żadnych oliwek, Jedynie co to też do ciemieniuchy kupiłam kosmetyczną oliwę z oliwek. Na pępek nic. Żaden spirytus. Tylko woda i dokładnie osuszać jeśli się zachlapie.

Ja uzywalam czasami Johnsona i było ok. Ciemieniuchy nie miał synek ale czasami uzywalam szampon specjalny. Do pępka tez nic uzywalam, na poczatku nie moczylam nawet i odpadł po jakiś 4 dniach.

Dziewczy a ja wam polecam stronke Sroka o..... Dziewczyna robi analizy kosmetyków dla dzieci(i nie tylko). Fajna sprawa jak ktoś nie zna się na składach ( tak jak ja). Nie ma sensu ładować dodatkowej chemii w dzieciaki i tak dostaną jej sporo w życiu.

A co do ruchów to ja w ciąży z córka poczułam 19 tygodniu. A teraz mam w brzuchu regularne bitwy, aż mnie pęcherz boli. A co to będzie dalej :O

lilija - żadne kosmetyki. Serio. Uważam że to bez sensu. Oliwek lepiej nie stosować, to co napewno Ci się przyda to: jakis płyn do kąpieli. Poza tym ewentualnie możesz miec Linomag zielony do pupy i jakiś na odparzenia, sudocrem czy ziajke (my mielismy małą próbkę sudocremu z jakichs gadzetów i używaliśmy pewnie z pół roku, bo małej praktycznie wcale sie pupa nie odparzała). A co będzie naprawde koniczne to kupisz jak będzie potrzeba. Do pępka ja stosowałam gaziki nasączone alkoholem jednorazowe, ale tak jak dziewczyny piszą - można i nic nei używac i bedzie ok. Polecam sie zaopatrzeć w coś do nosa - aspirator i koniecznie spray do nosa. Ewentualnie sól fizjologiczna, ale równie dobrze można używac przegotowanej wody do czyszczenia oczu.
I tak jak pisałam kiedyś poczytaj sobie na Sroka o.... o kosmetykach dla dzieci.

cinamona - ja też chętnie bym jakiegos polaka spotkała.. najchętniej w mojej miejscowosci :D

beata - no ja własnie jestem na tym etapie - i kiepsko sobie daję rade bez bliskich na obczyźnie.. I to jeszcze z dzieckiem i w ciąży i nie znając jezyka :) W pl miałam niemal całą rodzinę bardzo blisko, a tu nikogo. Ale my wyjechalismy tylko na rok więc w planach jest powrót pod koniec tego roku.

ja tez nic do pepka nie sotosowala i u każdego pepowina odpadala do tygodnia :) mysle ze nawet się lepiej wysusza... ja tez pierwsza kąpiel robiłam dopiero po kilku dniach u emilka, był fajnie nawizlony z brzuszka :) nie miał zadnej krwi wiec nie było problemu :)
nawet lepiej w pierwszych dniach nie myc jeśli nie ma potrzeby bo ta maz z brzuszka chroni ciałko :)

i tez niczym nie smarowałam, dawałam tylko oilatum do wanny :)

wstawiam zdjęcia tortu walentynkowego :)
DSC_0742.jpgDSC_0755.jpgDSC_0756.jpgDSC_0759.jpg

taki o wyszedł :)

o taka poduchę do karmienia polecam- w tym stylu- mieciutka dość dluga ze trochę za plecy wejdzie i nie osowa się :D
Buy Baby Feeding Pillow at Argos.co.uk - Your Online Shop for Maternity accessories.
tych nie polecam, sa takie sztywne, dziecko się może zsuna..zresztą ona tez się wysowa .. dla mnie była niewygodna, uzylam 2 razy i kupiłam inna..

Buy Boppy Cotton SlipCover Pillow Case - Silverleaf at Argos.co.uk - Your Online Shop for Breast feeding accessories.

Załączniki

• DSC_0742.jpg
    DSC_0742.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC_0751.jpg
    DSC_0751.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC_0755.jpg
    DSC_0755.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 51
  • DSC_0756.jpg
    DSC_0756.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0759.jpg
    DSC_0759.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Dziewczyny a co to jest ta ciemieniucha ? Przypominam,żę pierwszy raz jestem w ciązy hahaha ;))
No i jak to jest z tym pępkiem? Go nie można moczyć , a sam odpadnie tak?

Dziękuje za porady dot. kosmetyków , nie sądziłam,że tak reklamowany Jonsons ma tak złe opinie...

Akuku przeeeeeeecudowny Tort!

Do góry