reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lilij ja nigdy migren nis mialM :(

Ide golabki konczyc.

Moj m nigdy nie obchodzacy walentynek przyszedl z pracy z kwiatami ;) .ilo mi baardzo ;) szkoda tylko ze glowa nie wspolpracuje ;(
Chwile sie zdrzemnelam ale ponad godzine zasnac nie moglam kazdy dzwiek slyszalam jak nigdy ;(

reklama
Proszek do prania napewno musi być non bio ja używam fairy albo persil. A płyn tez jakiś delikatny musi być dla takich maluszkow

Dziewczyny w polsce polecaly lovele albo dzidzius. Ja uzywalam fairy a teraz mam proszek ze stanow.

Z ta poduszki chodziło mi o cos takiego:
Comfort & Harmony mombo Slipcover in Sweet Rain https://www.amazon.com/dp/B007YZH1B0/ref=cm_sw_r_awd_Vt23ub0NQYSCF
I dziecko może leżeć na brzuchu w poźniejszych miesiącach na niej i siedzieć, ze ona wspiera kiwanie dziecka na boki jak sie uczy siadać .. A na początku to leży na niej, jak na zdjęciach..
Co myślicie? Do karmienia mi sie wydaje jakaś krótka i wydaje mi sie zd na szczupła osobę to by może była ok, ale na "szersza" w talii to by sie przemieszczała i byłoby niewygodnie..

Aaaa i najlepszego w walentynki :) ale bym sie chociaż winka napiła Eh.. ;)

Mój do łóżka o 7 rano kwiaty i wielkie pluszowe serducho przytachal.. Ale pachnie <3

Hej dziewuchy :-)
a ja dostałam bukiet kwiatów i zaproszenie na pizze heh nie powiem postarał się :-p i w bukiecie siedzi taki mały biały misio to dla naszej córeczki :-D także jestem happy. A i jeszcze od maluszka dostałam małą serię kopniaczków :-):-)

co do proszków ja prałam tylko w loveli super proszek a w czym płukałam to nie pamiętam :/

Bunia ja wlasbie tej poduszki nie polecam ani do siadania dla dziecka jak sie kiwa na boki-to nie jest gotowe by siedziec.
A na brzuchu dalej nie wiem jakby mialo lezec i ile misieczne dziecko? Bo dziecko lezec na brzuchu powinno ale na plasko i uczyc sie podnosic glowke ale z plaskiego ;)
Do karmienia beznadziejna wlasnie sie wysuwa i dziecko na niej nie lezy stabilnie bo ona sztywna wiec tak czy siak trzeba trzymac dziecko.
Polecam poduche miekka.
Ja ja dlugo uzywalam i jak emil juz sam siedzial ale czasem lecial do tylu bo tracil rownowage to mial ja za soba tak by glowka nie uderzyc.

A co do plynow do prania to czesto uczulaja i polecaja by uzywac albo prpszek albo plyn zeby za duzo chemii nie bylo. A i dobrze zrobic dodatkowe plukanie.

O a może nie pamiętam jaki plyn no właśnie może żadnego nie uzywalam :-)

Akuku poducha swietna tylko jak ja ją odnajde w tych postach gdy bede chciala ją kupic:-(

Co do podnoszenia główki i lezenia na brzuszku to dziecko to raczej na płasko robi poduszka mogla by utrudniac. Szczerze to nigdy nie słyszałam by dziecko na poduszce trenowalo podnoszenie glowki

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny [emoji12] jestem u Was nowa chciałam się przywitać. O ciąży dowiedziałam się półtora miesiąca temu co prawda nie planowaliśmy ale straaasznie się cieszę [emoji5]️ to moja pierwsza ciąża, na początku musiałam dużo leżeć i odpoczywać bo było jakieś zagrożenie biorę cały czas luteinę ale narazie wszystko jest ok od początku tego miesiąca czuje sie super chciaż nie miałam żadnych dolegliwości to początek ciąży przespałam [emoji13] dużo miłości Wam dziś życzę [emoji7]

reklama
Blerka – bavaria 0% dla nas ;) są też smakowe – polecam jabłkową.
Kolacja u Ciebie zapowiada się pysznie ;)
A co do proszków, to ja używam Lovella albo Dzidziuś bez płynów.

Lilija pomysłowo męża zaskoczyłaś z rana

Witam nową mamusię.

Do góry