reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku nie umiał złapać, mały biust nie znaczy ze nie ma pokarmu ale ciezko mu było się przyssac, tym bardziej ze brodawki tez male.. Jak patrzę w necie na zdjęcia kobiet karmiących dzieci to nie dziwie sie ze nie maja problemu skoro brodawki i sutki jak wentyle maja :D

reklama
Akuku nie umiał złapać, mały biust nie znaczy ze nie ma pokarmu ale ciezko mu było się przyssac, tym bardziej ze brodawki tez male.. Jak patrzę w necie na zdjęcia kobiet karmiących dzieci to nie dziwie sie ze nie maja problemu skoro brodawki i sutki jak wentyle maja :D

cos mi sie przypomnialo jak to napisalas, ja mialam takie wielkie cyce ze jak pierwszy raz malego przystawialam to sie balam ze go przygniote ta piersia bo byla duuuzo wieksza od jego glowki:-Dhahahaha

Marand mi sie wydaje ze jezeli ktos karmi ciagiem to inaczej na to patrzy ;) moja kolezanka 4 latka karmila ! I dla niej to bylo normalne a dla innych nie.. ja jak sie uda i bede karmic dluzej to nie pozwole na karmienie takie bo ja chce ..po roku .. karmienie do zasypiania tylko ;) i ew w nocy ;)
Im wiecej dzieci mam tym madrzejsza w temacie haha.. bo teraz tez blad popelnilam.. tzn niekoniecznie blad..no ale.
Emil zanjm zaczal zabkowac przesypial 12 godzi .. jak zabki zaczely wyxhodzic budzil sie co chwile i wtedy dostawal cyca na zadanie... smoczkiem plul na odleglosc i tylko cycus uspokajal... no i to ze mleko mamy dziala przeciwbolowa w trakcie zabkowania pozwolilo ki i jemu przetrwac to w miare. I powiem wam ze teraz jak nie karmie jest gorzej niz jak karmklam.. dalam cyca i spalismy dalej.. a tak to musze dawac butle w nocu..napije sie tak ze musze przwijac bo przwsikuje ! Gdzie wstawal z prawie pustym pampkiem.. juz nie raz mi na lozko nasikal w nocy i musialam reczniki podkladac zeby go nie rozbudzac a rano zmiana poscieli..makabra..

Llittle me moj tez nie ulewal ani razu mu sie nie zdarzylo. Ale mial kolki.. to nie wina sposobu karmienia ani tego co jemy tylko niedorozwinietego ukladu trawiennego... trzeba to przetrwac. Jedne dzieci tak maja inne nie

Loveboiled jakbys teraz miala problem a byc chciala karmic to laktator elektryczny jeszcze w szpitalj..naciagnie sutki ;)
Prosilas o pomoc doradce laktacyjnego lub polozna ?
Pod koniec ciazy tak w 38 tyg jak ciaza donoszona mozesz sama przygotowywac piersi do karmienia wtedy tez nie ma takiego problemu jak dziec ciagnie :) bo jjz jakby zahartowane.

A wiecie ze karmiac piersia mleko leci bezposrednio do gardla omijajac zeby o dziecko ma mniejsza szanse na pruchnice ;) no juz wiecie . Kiedys obrazek widzialam jak to wyglada i w szoku bylam ;) sutek sie rozciaga bardzo mocno ;)

Moja bratowa jest plaska karmi prawie 1.5 roku.. teraz juz tylko do zasypiania od dluzszego czasu ;)

Marand u nas tez piers wieksza od glowy haha ;)

Uzywalam laktatorow, położne pomagały itd.. Każde przystawianie do piersi kończyło się histerią, mały był tak sfrustrowany ze masakra :D

akuku - pewnie tak, ja nikomu nie bronie tylko sory ze to napisze bo nie chce nikogo urazic ale dla mnie to nieestetycznie wyglada, o ile widok mamy karmiacej np 6miesieczego bobasa jest slodki i rozczulajacy, tak biegajacy trzylatek ktory niemal sila wyrywa mamie cyce ze stanika w miejscu publicznym zeby popic po zjedzeniu herbatnika nie jest fajnym widokiem i moze temu ma takie podejscie, ale to wybor kazedej z nas i jak komus to pasuje to mi tez, kolegi z pracy zona karmila do 5 roku zycia, wiec zdarza sie

Ojojoj . Pewnie karmiony butla w miedzy czasie co ?
Jakbys teraz miala problem i chciala dokarmic to popros o dokarmienie kubeczkiem..wtedy dziecku nie zaburzy odruchu ssania ;) tylko troche zeby dalej probowac ale zeby dziec nerwowy nie byl ;)
Jakby co to sluze rada haha ;)

Marand tak do roku jest super. Nam daje 1, 5 roku pewnie. Potem juz mi nie pasowało. Mlody duży byl I za nic nie chcial zrezygnować. Noce byly najgorsze bo ciagle sie budził jeszcze na cycy. Mlodszego juz od ok 9 miesiąca oduczalismy cycania w nocy. A kiedy miał 1, 5 spokojnie zrezygnowalismy z dziennego karmienia.

reklama
Marand dla tego ja mam zamiar karmienie po roku tak ale intymnie w domu ;) czy gdzies na uboczu. Aczkolwiek nie wiem jak wyjdzie w praktyce ;)

Do góry