reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Beata mozna zalozyc nowy watwk jak najbardziej. Powklwjam linki z info itd ;)
Mowusz dyplomatyczna.. kiedys nie wierzylam w zaburzony odruch saania.. zaczelam cwiczyc..emil przechodzil skok ja myslalam ze przez cwiczenia spala sie pokarm.. oczywiscie jest to nie prawda... kilka razy dalam butelke z moim odciagniety w trakcie nawalu mlekiem... i co ? Nie chcial jjz cyca... wyl jak czul ze yo nie butla bo nie leci tak latwo jak z butli.. dziecko uruchamia duzk wiecej miesni twarzy jedzac z piersi co oczywiscie tez jest pomocne na przyszlosc jesli chodzi o mowe.
Jak jadl z butli mleko leci niemal saml.. tzn tak z piersi na poczatku leci strumieniami az sie dziecko krztusi a po chwili tlusciejszy pokarm ;)
Smoczek tez moze zaburzyc odruch ssania ale juz nie tak jak butla bo ze smoczka jedzenie nie leci wiec dziecko z glodu i tak zje ;)
Dzieci na mm tyja szybciej..sa nwet osobne siatki centylowe ..o czym bardzo malo pediatrow wie i czwsto bez powodu kaza dokarmiac mm...
Ja to sie smieje ze w polsce na wszystko mm pediatra poleca ;) no ale coz im nikt szkolen nt kp nie robi.. za to mm jaknajbardziej... poprostu kp nie oplaca sie zadnym firmom... oni nie chca by nasze dzieci wnuki byly zdrowe tylko musza miec kase kase kase... a w polsce po 3 miesiacu karmi tylko 30% matek.

A z tymi wyjsciami to ja uwazam ze to ja jestem dla dziecka a nie dziecko dla mnie i to ja sie musze poswiecic jemu i dbac a nie dbac o to by mi bylo wygodniej wyjsc bez dziecka. Ja karmilam wszedzue gdzie chlopcy chcieli. Ale zawsze staralam sie nakarmic przed wyjsciem..i uwierzcie mozna.. ja sama codziennie wozilam chlopcow do szkoly z emilkiem i potrafilam wyszykowac nas wszystkich na czas.
Dla mnie piers to tez wygodna moze na poczatku jest ciezko ale pozniej.. mlwko cieple gotowe..dostosowane do mojego dziecka.. nie ma mlwy o przekarmieniu ani o niedokarmieniu.. czasem tak pediatrzy twierdza a pozniej okazuje sie ze dziecko takie jest.. bo niektorzy z nas sa chudzi nie wazne ile by jedli a inni tyja od "patrzenia"
Ni ale jakos nas w te tabelki musza umiescic ;)

Teraz jak bylam w kinie to byla kolezanka kolezanki ktora ma niespelna 3 tygodniowe dziecko w domu.. to ze nie karmi piersia jej sprawa.. to ze wychodzi a niemowle w domu tez jej sprawa.. to ze pali fajki tez jej sprawa...ale ja bylam w szoku ogromnym.. ja jak urodzilam to kazda sekunde chcialam patrzec na dzieci moje ! Bo czas taaak szybko leci ! Bardzo szybko i mi smutno ze to trwa tak krotko.
Z reszta kiedys zobaczycie ;)

Witam się w sobotni poranek :-)

witam też nową mamę :-)

ja wieczorami zasypiam w mig po przyłożeniu głowy do poduszki oczywiście kładę się tylko poleżeć :-D i za to mam co nadrabiać następnego dnia :-D

Ja też chciałabym karmić piersią ale zobaczymy jak mi to wyjdzie, mam znajomą która zdecydowała się na mm od początku bo miała problem z pokarmem i teraz niesamowicie męczą się z kolkami, zaparciami i złym samopoczuciem malucha choć już zmieniali mleczko kilka razy...

A co do męża to ja mam kochanego, naprawdę nie mam co narzekać bo to ja jestem punktem zapalnym związku a on wszystko łagodzi :tak: a wyprawka? hmmm jeszcze mnie stopuje i każe się wstrzymać z zakupami ale ja oczywiście w gorącej wodzie kąpana więc szykuję gotową listę zakupów a później raz dwa i po wszystkim :-) a co do samego wyboru to raczej daje mi wolną rękę i dopiero jak zacznę się upierać to spojrzy i powie ok :-) mamy bardzo małe mieszkanko więc najpierw potrzebujemy komody, która ma pomieścić nowe zakupy a z tym jak na razie problem bo nie mogę go wyciągnąć na zakupy :wściekła/y:

A poród? Mój strasznie się boi więc raczej nie będę go zmuszać. W ogóle tak mnie śmieszy bo boi się nawet dotknąć brzucha, że zrobi krzywdę dla dziecka i jest przy tym tak słodki że głowa mała. Chyba hormony mi strasznie działają bo ogólnie w ostatnim czasie zrobił się bardziej przystojny i kochany :-D

Nieee ale jak robie siku i sie wycieram to czuje :D Akuku nie chce nic mowic ale ja ogolnie mam malo sluzu wiec to raczej sie nie sprawdza :D ale serduszko tak ladnie pikalo wam ostatnio ze to mnie sklania do mysli ze jednak bedziesz miala dziolszke :D
Ejj no zmartwilam sie teraz cholera... wczoraj w ogole mialam sluzu wiecej niz zawsze... niby dzis ok no ale juz czarne mysli mam :/

Magdus ale masz a ja przy chlopakach susza ;) wiec jest szansa ...wygrzmocic szympansa haha. Nie mam az tak ze musze wkladnki nosic ale glownie przy podcieraniu sie.. jednak jak na mnie duzo ;)

No i biegunke mam nadal ;( co to kurde..

Mialam jechac z chlopcami do fryzjera ale jak mnie gdzies w drodze zlapie..

Nocka u nas nieprzespana oczywiscie. Bede musiala w dzien odespac bo za tydzien urodziny a ja w czarnej dopie jestem ;( na alexa urodziny szykowalam wszystko poltorej miesiaca.. tylko wtedy pierwsze figurki robilam..i dosc duzo.. a teraz mniej .. no zobaczymy. Dam rade ;)

Magdus ale swędzi cie też czy tylko ten zapach?
Ja mam sluzu od cholery i zoltawy ale ostatnio jak byłam u gin to mnie badał i nic nie mowil także chyba ok. Jakby bylo cos nie tak to raczej by zauważył jak mial to przed oczami:-D

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry