Beata mozna zalozyc nowy watwk jak najbardziej. Powklwjam linki z info itd

Mowusz dyplomatyczna.. kiedys nie wierzylam w zaburzony odruch saania.. zaczelam cwiczyc..emil przechodzil skok ja myslalam ze przez cwiczenia spala sie pokarm.. oczywiscie jest to nie prawda... kilka razy dalam butelke z moim odciagniety w trakcie nawalu mlekiem... i co ? Nie chcial jjz cyca... wyl jak czul ze yo nie butla bo nie leci tak latwo jak z butli.. dziecko uruchamia duzk wiecej miesni twarzy jedzac z piersi co oczywiscie tez jest pomocne na przyszlosc jesli chodzi o mowe.
Jak jadl z butli mleko leci niemal saml.. tzn tak z piersi na poczatku leci strumieniami az sie dziecko krztusi a po chwili tlusciejszy pokarm
Smoczek tez moze zaburzyc odruch ssania ale juz nie tak jak butla bo ze smoczka jedzenie nie leci wiec dziecko z glodu i tak zje

Dzieci na mm tyja szybciej..sa nwet osobne siatki centylowe ..o czym bardzo malo pediatrow wie i czwsto bez powodu kaza dokarmiac mm...
Ja to sie smieje ze w polsce na wszystko mm pediatra poleca

no ale coz im nikt szkolen nt kp nie robi.. za to mm jaknajbardziej... poprostu kp nie oplaca sie zadnym firmom... oni nie chca by nasze dzieci wnuki byly zdrowe tylko musza miec kase kase kase... a w polsce po 3 miesiacu karmi tylko 30% matek.
A z tymi wyjsciami to ja uwazam ze to ja jestem dla dziecka a nie dziecko dla mnie i to ja sie musze poswiecic jemu i dbac a nie dbac o to by mi bylo wygodniej wyjsc bez dziecka. Ja karmilam wszedzue gdzie chlopcy chcieli. Ale zawsze staralam sie nakarmic przed wyjsciem..i uwierzcie mozna.. ja sama codziennie wozilam chlopcow do szkoly z emilkiem i potrafilam wyszykowac nas wszystkich na czas.
Dla mnie piers to tez wygodna moze na poczatku jest ciezko ale pozniej.. mlwko cieple gotowe..dostosowane do mojego dziecka.. nie ma mlwy o przekarmieniu ani o niedokarmieniu.. czasem tak pediatrzy twierdza a pozniej okazuje sie ze dziecko takie jest.. bo niektorzy z nas sa chudzi nie wazne ile by jedli a inni tyja od "patrzenia"
Ni ale jakos nas w te tabelki musza umiescic
Teraz jak bylam w kinie to byla kolezanka kolezanki ktora ma niespelna 3 tygodniowe dziecko w domu.. to ze nie karmi piersia jej sprawa.. to ze wychodzi a niemowle w domu tez jej sprawa.. to ze pali fajki tez jej sprawa...ale ja bylam w szoku ogromnym.. ja jak urodzilam to kazda sekunde chcialam patrzec na dzieci moje ! Bo czas taaak szybko leci ! Bardzo szybko i mi smutno ze to trwa tak krotko.
Z reszta kiedys zobaczycie