reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Loveboiled..nie serio skurcze mialam.. takie patrzenie na dzidzie to zadne :( usg trwalo chwilke doslownie.. siekszosc czasu gin patrzyl w monitor i tylko na chwile rocil zebym zobaczyla ze wszystko ok..
A ze stresu sie wyplakalam w dzien jak nigdy ;(
Na szczescie jest ok... a z tym podgladanie to jak juz powiedzial ze ok to probowalam cos ujrzec ..heh

reklama
Hej

Akuku ciesze sie ze to tylko falszywy alarm. Wypoczywaj.

Moja corka dzisiaj pobila rekord i obudzila sie o 6.40 wolajac babcie. Bardzo wczesnie tutaj wstaje. W domu ok 8 lub po a tutaj... Ech
Ale za to duzo lepiej spala. Nie wiercila sie tyle, nie poplakiwala przez sen. Dalam jej na noc nurofen wiec chyba dzieki temu. Wiec jestem pewna ze to piatki ja mecza bo bardzo sie slini w ciagu dnia i pcha palce gleboko do buzi na potege. Dwa dni temu miala tez stan podgoraczkowy 37,2 i to tez pewnie przez zeby.

Dzisiaj jade do kumpeli na ploty [emoji1] ale sie ciesze. Mloda zostanie z babcia wiec sie w spokoju nagadamy

Beatka skurcze zaczely sie jaj jechalam autem to na tych hopach j jaj w jakas dziure wjechalam... potem w domu za kazdym razem jak wstawalam /siadalam.. a pozniej co killa minut.. spinal sie brzuch ale od srodka bo mam tluszcz wiec nie bylo czuc na zewnatrz(ja nawet w trakcie pprodu n zewnatrz brzuch mialam miekki- przez co polozne mowily ze skurcze za slabe..przez to prawie w windzie urodzilam)
Teraz nie bolaly ale byly nieprzyjemne.. w zadnej ciazy nie mialam tak na tym etapie..a pozniej mialam skurcze sporadycznie..te przygotowujace macice.
Dla tego sie mega zestresowalam i pewnie to spowodowalo ze skurcze dalej byly.
Bede sie oszczedzac w razie w

No bo mi też się właśnie kilka razy dziennie tak brzuch spina ale ja jakoś się tym nie przejmowałam..hmm a może powinnam?
I kilka razy mi się zdażyło że mi tak brzuch stwardniał i do tego miałam ból pleców i brzucha to tego to się przestraszyłam. Wziełam no spe położyłam się i przeszło.. mówiłam o tym lekarzowi to pierwsze co się zapytał jak często się to zdarza. Jak mu powiedziałam że raz no góra dwa razy dziennie to powiedział że jak będzie częściej to dopiero wtedy będziemy działać. Ale i tak sie martwie

Akuku dobrze, że pojechałas to sprawdzić. Takie skurcze właśnie mogą skracać szyjkę.
Ja też mam twardnienia brzucha. Jak za dużo pochodzę albo właśnie jak jadę samochodem. Mój lekarz mówi, że moja macica jest dwa razy bardziej rozciągnięta i dlatego wcześniej mam te skurcze. Ale dopóki nie zdarzają się regularnie i jest ich kilka dziennie to mam się nie martwić. Teraz to i dzieciaki czasem tak się wypinają, że twardnieje mi pół brzucha np.

reklama
Beata popros o sprawdzenie szyjki na wizycie.. ja mialam wczkraj nawwt co 3 minuty napiecia wiec sie przestraszylam.. ale szyjka zamknieta.. uf

Do góry