reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dokładnie dziewczyny. Takie spinania brzucha moga prowadzic do skracania szyjki. Nie sa bolesne ale bardzo nieprzyjemne. U mnie to skończyło się szwem jak wiecie juz w dwoch ciazach. Teraz tez miewam tak jak za duzo pochodzę itp. Ale nospa I odpoczynek pomaga.
Zawsze lepiej sprawdzić I zapytać lekarza jeśli skurcze sa częstsze I sie powtarzają.
Szczęśliwa I spokojna mama = szczęśliwa dzidzia!

reklama
Dziewczyny zamknięta swoją drogą. W takich sytuacjach proście gina na wizycie, by sprawdzał jej długość, czy się nie skraca. Takie skurcze mogą, ale do tego prowadzić.

Witam :)

Ja mam termin na 26 sierpnia, pierwsza ciąża. Czytałam wcześniej że jedna forumowiczek też ma tyłozgięcie macicy i tym samym super ekstra ból pleców. Pocieszyła mnie :D Lekarz też mi powiedział że to może trwać do końca.
Poza tym mam bóle brzuszka - niewielkie, nie wymiotowałam ale zgaga to mnie zamęczy.

Niki 85 ja tez mam tyło zgiecie macicy ale podczas ciąży macica zmienia pozycję tzn " prostuje sie" . Mialam tak we wszystkich trzech ciazach.Dlatego czesto na poczatku ciąży miałam bole brzucha tym spowodowane. A poza tym nie ma to dla ciąży I organizmu żadnej różnicy. A plecy moga bolec bo zmienia nam sie srodek ciężkości I kręgosłup mamy bardziej obciążony.

Ostatnia edycja:
Akuku uff dobrze,że wszystko skończyło sie dobrze, ja bym pewnie nawet nie wiedziała,że to skurcze są. Mnie od 2 dni leciutko co jakis czas kłuje w podbrzuszu, ale połoze sie i jest ok.

Też mam tyłozgiecie macicy, ale mój lekarz mowi,że to wiąże sie tylko z tym,że mogę częściej odczuwać bóle podbrzusza , bo bedzie sie ona prostowała. Po porodzie może pozostać wyprostowana lub ponownie się zgiąć. Narazie plecy mnie nie bolą, jedynie bark lewy.

Dziś po raz pierwszy od kiedy jesteś w ciąży nie poszłam w nocy siusiu, obudziłam sie, ale siusiu mi sie nie chciało. Jestem szczęśliwa, bo może w końcu uda mi sie przesypiać noce , chociaż w 2 trymestrze.

Sprawdzanie szyjki odbywa sie poprzez palce tak? bo moj co wizytę mi sprawdza i zawsze jest ok., czy to odpowiednie sprawdzenie?

reklama
Do góry