• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dokładnie dziewczyny. Takie spinania brzucha moga prowadzic do skracania szyjki. Nie sa bolesne ale bardzo nieprzyjemne. U mnie to skończyło się szwem jak wiecie juz w dwoch ciazach. Teraz tez miewam tak jak za duzo pochodzę itp. Ale nospa I odpoczynek pomaga.
Zawsze lepiej sprawdzić I zapytać lekarza jeśli skurcze sa częstsze I sie powtarzają.
Szczęśliwa I spokojna mama = szczęśliwa dzidzia!

reklama
Dziewczyny zamknięta swoją drogą. W takich sytuacjach proście gina na wizycie, by sprawdzał jej długość, czy się nie skraca. Takie skurcze mogą, ale do tego prowadzić.

Witam :)

Ja mam termin na 26 sierpnia, pierwsza ciąża. Czytałam wcześniej że jedna forumowiczek też ma tyłozgięcie macicy i tym samym super ekstra ból pleców. Pocieszyła mnie :D Lekarz też mi powiedział że to może trwać do końca.
Poza tym mam bóle brzuszka - niewielkie, nie wymiotowałam ale zgaga to mnie zamęczy.

Niki 85 ja tez mam tyło zgiecie macicy ale podczas ciąży macica zmienia pozycję tzn " prostuje sie" . Mialam tak we wszystkich trzech ciazach.Dlatego czesto na poczatku ciąży miałam bole brzucha tym spowodowane. A poza tym nie ma to dla ciąży I organizmu żadnej różnicy. A plecy moga bolec bo zmienia nam sie srodek ciężkości I kręgosłup mamy bardziej obciążony.

Ostatnia edycja:
Akuku uff dobrze,że wszystko skończyło sie dobrze, ja bym pewnie nawet nie wiedziała,że to skurcze są. Mnie od 2 dni leciutko co jakis czas kłuje w podbrzuszu, ale połoze sie i jest ok.

Też mam tyłozgiecie macicy, ale mój lekarz mowi,że to wiąże sie tylko z tym,że mogę częściej odczuwać bóle podbrzusza , bo bedzie sie ona prostowała. Po porodzie może pozostać wyprostowana lub ponownie się zgiąć. Narazie plecy mnie nie bolą, jedynie bark lewy.

Dziś po raz pierwszy od kiedy jesteś w ciąży nie poszłam w nocy siusiu, obudziłam sie, ale siusiu mi sie nie chciało. Jestem szczęśliwa, bo może w końcu uda mi sie przesypiać noce , chociaż w 2 trymestrze.

Sprawdzanie szyjki odbywa sie poprzez palce tak? bo moj co wizytę mi sprawdza i zawsze jest ok., czy to odpowiednie sprawdzenie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry