reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Akuku pytasz o tydzień ciąży? Mam ten sam termin porodu co Ty (23 sierpnia), także dzisiaj zaczęłam 16. tydzień. W Polszy jest nieco inaczej i ginekolodzy usg robią co miesiąc, w tym badania prenatalne 3 razy na całą ciążę - w okolicy 15. tc, 21 tc i 31 tc.
Kolejną wizytę, a w tym usg mam 18 marca, ostatnie miałam 20 lutego.
Szczerze powiem, że spodziewałam się, że wygada się odnośnie płci, w końcu przy tym badaniu prenatalnym oglądał dzidziusia o wiele dłużej niż zwykle, ale nie chciał się wygadać, choć razem z M uważamy, że dopatrzył się tam czegoś ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja od czw tak plackiem leżę i dzis to najgorszy dzień chyba mam.. Codziennie herbatki z cytryna, miód średnio co strasznie mi cukier po nim leci.. Ogólnie czosnek, cebula.. Dzisiaj sobie znowu syrop zrobię i ciepła kąpiel..

Ancikowa o to widzisz. Mi cofneli tu termin porodu na 21.08 ale to nie ma znaczenia bo ja i tak pewnie kolo 10 urodze.
O to juz calkiem niedlugo to usg masz :)
Wiesz z tym poznaniem plci w 12 tyg wcale nie jest takie proste. Bo wyglada identycznie u chlopca i dziewczynki rozni sie tylko kontem. Ginekolodzy czesto juz znaja plec a pozniej sie upewniaja tylko.

Akuku ja wiem, z tym że byłam w 14. tc i do 15-go brakowało mi tylko dwóch dni, a w tym okresie podobno na 100% można stwierdzić chłopca, dziewczynkę najpewniej dopiero w okolicy 19. tygodnia.
Mi póki co cofnęli z 25.08 na 23.08, zobaczymy co będzie dalej ;)
Czemu myślisz, że urodzisz w okolicy 10.08? Tak mają w zwyczaju Twoje dzieciaczki pchać się na świat szybciej niż powinny? :>
Mojemu synkowi nigdzie się nie śpieszyło, więc pewnie i w tym przypadku tak to będzie wyglądało...

Jutro wrzucę Wam printscreen z usg mojego synka. 13t1d a między nogami pisior, także przy dobrym sprzęcie widać wyraźnie :-) mamy cały filmik :-)

Kruszka to czekamy z niecierpliwością :-)
Bunia a próbowałaś tabletek na przeziębienie dla ciężarnych? Coś mi się kojarzy że któraś z dziewczyn pisała że pomogły jak domowe sposoby się nie sprawdziły.
Cinamona fajnie że dziadkowie mają okazję się nacieszyć wnusią :-)

To nie print, bo zapomniałam jak to się robi. Zrobiłam poprostu zdjęcie
Dwuw nóżki, a pomiędzy ;-) Jak mają giny na czym to dojrza wcześniej. Nie wiem jak z dziewczynkami

Załączniki

• 1425242523404.jpg
    1425242523404.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 59
Ancikowa Alexa rodzilam 3 dni po terminie. Vicyorka tydzien przed , a Emilka 11 dni przed terminem. Mysle ze teraz urodze z 2 tyg wczesniej..

Kruszka ale wlasnie na tym etapie u chlopca i dzieqczynki wyglada tak samo. Rozni sie tylko kontem u dziewczynki jest prost u chlopca stetczy. U was widac ze sterczy ladnie ;)
Ja ciekawa co u mnie haha ;)
Alw koncze temat bo znowu sie z myslami nakrece ;)

Sterczal strasznie :-) Jak nam pokazał to ujęcie to powiedział, że nie ma wątpliwości. Wcześniej M jeszcze pytał czy nie pepowina, na co gin, że 1 %, że lechtaczka. A następnie było to ujęcie. Dwa tygodnie przed usg czułam, że to jednak facet, bo wcześniej to tylko trochę, ale M zaraz mówił, że dziewczynka, bo tak mi daje w kość.

reklama
Do góry