reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Oh WOW Olka spore maluchy :)

Ja mam małego kopacza w brzuchu który często daje znac że jest- ulubione miejsce do kopania to szyjka macicy i lewy bok....
We wtorek byłam u połoznej i słyszałam serduszko malucha i tez zaczełam sie zastanawiac nad zakupem doplera...

Co do erotycznych snów - to ja tez czesto snie...i to głównie z mezczyznami których znam i w realu nawet za milion dolarów bym z nimi nie poszła ani sie dotknac nie dała....:szok:

Pani doktor mi odpisala ze jak sie teraz nic nie dzieje to nie mam brac luteiny i mam nie dzwigac i sie oszczedzac i na nastepnej wizycie zbada mi jeszcze raz dokladnie szyjke macicy.

Ja szczepilam mojego 9 latka wiec pewnie tez zdecyduje sie na szczepienia malucha... Jest duzo glosow przeciw szczepieniom ale nie ma pelnych badan o skutkach ubocznych za to skutki nie szczepienia moga byc bardzo powazne...

a ja sie dowiedzialm wczoraj, ze pojawila sie u mnie "mala nadzereczka, ale tym sie zajmiemy po ciazy" :szok:

czytalam, ze czesto pojawia sie podczas ciazy przez hormony.

dzisiaj bylam u dermatologa - te moje swedzenie to byla opryszczka ciezarnej na tle alergicznym :p ale nie taka opryszka wiecie jaka... :-) tylko ze wykwity alergiczne i mam fajny kremik na zamowienie w apatece robiony do wykonania jakby mi znowu wyskoczylo :rofl2:

Hej! Bączki!

Gratuluję udanych wizyt!

Ja paliłam bardzo długo i zaczęłam bardzo wcześnie. Dwa lata temu rzuciłam. Miałam tak paskudne objawy odstawienne - łącznie z nerwobólami, palpitacjami, psychozą. Koszmar. Nigdy już nie wrócę do palenia. Nie ma opcji...

Chyba wczoraj poczułam pierwsze ruchy... takie jakby bąbelki... ale dwa razy i cisza... moze mi się wydawało.
Zapisałam się już na dwa połówkowe USG.
Tymczasem jak co dzień padam na pysk.
Buziole w brzuchole!

sa badania o skukach ubocznych. wczoraj odtajnili dokument GSK o poszczepiennych reakcjach (po angielsku) z rozkazu wloskiego sadu (sprawa o odszkodowanie) i dane sa przerazajace.
moj stars
zy syn mial potworne poszczepienne reakcje, 9 lat temu, ale wtedy to ja zapatrzona bylam w szczepienia jako najwieksze dobro jakie mogalm dziecku dac oprocz samej siebie i milosci. i jakze sie pomylilam. gdzies tu juz opisywalam co sie z synem dzialo, ale do tej pory ponosi konsekwencje tych szczepien (prawdopodobnie do konca zycia bedvie je ponosil) i ma w ksiazeczce wpisane 'nie szczepic'

sa choroby, ktorych sie boje (polio) i gdyby wrocily pojedync
ze szczepienia, to niektore z nich zapewne bym podala, ale poki serwuja naszym dzieciom takie desry 10 chorob w 1, to dziekuje. na rekach do szpitala zanosilam odchodzace dziecko i nigdy wiecej, wiec moje stanowisko jest w tej sprawie bardvo jasne i szczepic naszego maluch nie bedviemy przez przynajmniej 8 miesiecy, niech ma czas dorosnac, a w tym czasie raczej polio nie zlapie (varaza sie przez uklad pokarmowy) i jak juz jego uklad nerwowy dorosnie troche, wtedy podam mu dtp i tez opozniajac o przynajmneij pol roku kazda dawke.
a sposob, w jaki prowad
ze moje dzieci poki co daje cudowne efekty i maja organizmy cholernie silne, co sie potwierdvilo w poniedvialek i sam lekarz zwrocil na to uwage pytajac co robie,ze jest taki silny.

dorosli
zapominaja,ze ich szczepienia nie ochraniaja ich, wiec teoretycznie powinni sie szczepic, a tego nei robia.

ale to ja, matka wid
zaca nieobecnosc i potezne cierpienie swojego dziecka fizycznie obecnego. nigdy wiecej nie chce widziec tego ani u swoich dzieci ani u dzieci moich bliskich i zycze nam wsvystkim,zeby takei powiklania omijaly nasze dzieci szerokim lukiem.

https://autismoevaccini.files.wordpress.com/2012/12/vaccin-dc3a9cc3a8s.pdf

sama rok temu zaszczepilam sie jadac do indonezji. na 3 choroby.... i jakze to odchororwalam. w szpitalu mdlalam im i wymiotowalam naraz, az mnie lekarze z ziemi podnosili, bo nei bylam w stanie podniesc reki. totalnei nei wiedvialam co sie ze mna dvialo. a do tego doszedl wybuch wulkanu, wiec pyl zrobil swoje.
jest u nas cos, co powoduje te reakcje... ale nie wiem co i mam w planach
zrobienei kariotypu gdzie mamy jakies slabe ogniwo, ciekawe co wyjdzie.

reklama
hej babeczki

widze ze grono sierpnioweczek sie ciagle powieksza, super - witam nowe mamusie

ja mam ostatnio jakies zmeczenie materialu - nieby nic szczegolnego nie robie oprocz ogarniania domu i zajmowania sie rozbrykanym synkiem a chodze ledwo zywa, ze jak juz poloze malego to nie mam sily wlaczyc laptopa zeby cos napisac
do tego wczoraj tak mnie glowa bolala ze caly dzien struta chodzilam
moj synus miesiac temu porzucic drzemke w dzien i chyba to mnie tak obciaza bo ja chetnie bym z nim taka drzemke sobie uciela

co do palenia to ja nigdy nie palilam, maz tez nie pali, w zasadzie prawie cala rodzina nie palaca i ja mam straszne obrzydzenie do fajek, nigdy mnie nie ciagnelo

co do szczepien to ja synka szczepilam ale tylko tymi obowiazkowymi, zadanych dodatkowych nie bralam wiec i teraz pewnie podejme taka sama decyzje

aaa i gratuluje udanych wizyt, pieknie te nasze dzieciaczki rosna:-)

Do góry