reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Anney bardzo przepraszam, już nie będę!

A nasz dzień będzie bardzo pracowity. Aby wyrobić z remontem przed narodzinami bobaska postanowiliśmy wynieść dzisiaj wszystkie stare meble. No ale niestety wiąże się to z segregacja, pakowaniem w pudła i wynoszeniem wszystkiego co w tych pokojach się znajduje (dwa pokoje - sypialnia i pokój dzienny), ogółem mówiąc - MASAKRAAAAA!
Miłego i spokojnego dnia Wam życzę Mamuśki! :)

reklama
Ancikowa, tylko sie nie forsuj prosze. Nie przepraszaj, coś ty, tylko wiem ze im bliżej porodu tym wiecej z nas będzie szukało opinii o wózkach o potem sie wertuje wszystkie wątki.

Ide dzis na usg na 20.

Anney ale fajnie Tobi ! Zazdroszcze normalnie ! Mowisz ze do czwartku nie wytrzymasz ? Alee fajnie ;)

Hej Bąki!

ja chyba też będę rodzić na Madalińskiego - także do zobaczenia ;)

byłam dziś na badaniach krwi. czekałam 3 godziny. Nikt nawet nie pomyślał, żeby mnie przepuścić, a w związku z tym, ze nie było żadnej informacji o pierwszeństwie kobiet w ciąży, to się nie pchałam. Przez godzinę stałam, bo żaden facet nie ustąpił mi miejsca.:crazy: No trudno.. Oby wyniki były dobre.

Czy takie jakby pękające bańki mydlane w brzuchy - to czy to może być Leon ???
Doszłam do wniosku, że ciąży pogłębia aspołeczność. Czy tylko u mnie to tak działa?
Trzymam kciuki za USG i wizyty!

aaaa i dziś byłam na targu staroci i wyszperałam kołyskę - czerwoną, drewnianą, na kółkach, z możliwością zablokowania bujania - i kosztowała całe 140 zł... chyba w poniedziałek ją kupię... :)

Wreszcie wyszło słońce... :)

Anney na szczęście udało mi się ustalić z mężem, że ja układam i pakuję, a on wynosi także forsować się nie będę, obiecuję!
Przy okazji życzę udanego usg :) ja sobie na swoje poczekam jeszcze 11 dni :(

Blerka podobno pękające bańki to właśnie to :) także gratuluję pierwszych ruchów!
Odnośnie kołyski - brałabym bez zastanowienia!!!! Uwielbiam takie "bajery"! I jeszcze ten kolor....ugh!

Moje dziecię jakieś takie nieruchawe...coś tam mi się ostatnio wydawało, że czuję, wręcz dałabym sobie rękę uciąć, bo nigdy wcześniej takiego uczucia w brzuchu nie miałam, ale od tamtego momentu cisza i spokój w brzuchu, więc chyba teraz nie miałabym ręki :D

Ostatnia edycja:
ja juz czuje mini kopniaki - a myslalam, ze pooozno czuc bede przez moja wage a tu takie zaskoczenie! :-)

a jak tam wyprawka? ruszylyscie do przodu z rzeczami dla maluchow? :-)

Ja powolutku kompletuję, ale to bardzo powolutku, tak po 300-400zł na miesiąc (niby dużo, ale wszystko jest takie drogie...), co by nie wydać masy pieniędzy na raz później, także pierwsze pampersy, pieluchy tetrowe, kremik, oilatum, podusia do łóżeczka i takie tam. W tym miesiącu pora na kocyki, rożek/otulacz, może pościel :) a Wy mamuśki?

Ja nic nie kupuje póki nie znam płci. Gdy poznam to wyruszam na strych i ściągam wszystkie pudła z rzeczami. Zacznie się sortowanie pranie itd czyli kupa roboty:-) juz nie mogę się doczekać:-)
Czekam na wieści z usg:-)
Gratuluję ruchów dziewczyny:-)

A dzisiaj bylam w galerii na zakupach i chyba nigdy więcej. .no kurde chodzić nie mogę. . Myslalam że do samochodu nie dojde bo kręgosłup bolał:-( nie wiem co to będzie po porodzie:-(

Ja tak samo czekam do 17.03 na płeć. W sumie dziś kupując w Ikei nową szafę kupiłam wieszaki dla fasolki więc w sumie pierwszy zakup już jest [emoji6]

Gratuluję blerka, natka24! Też jakieś dwa tygodnie temu poczułam pękające bańki [emoji1] Później powtórzyło się to ze dwa razy i od tygodnia cisza.

A jeśli chodzi o brak życzliwości dla kobiet w ciąży to nawet nie chcę nic mówić, bo się tylko zdenerwuję...

reklama
Dobry wieczor. Bardzo wam dziekuje za slowa wsparcia. Staram sie nie nakrecac i poczekac na rozwoj wypadkow.
Jak tylko dowiedzialam sie kto tam siedzi od razu wpadlam w wir zakupow. Przystopowalam bo zostawilam wiekszosc rzeczy po Miloszu. W najblizszych dniach maz przyniesie pudla z rzeczmi i wtedy ustale czego mi potrzeba. Posciel i rozki mam. Mysle zeby lozeczko przemalowac ale boje sie ze farba bedzie schodzic akbo dziecku zaszkodzi.
Co do wozkow to ten peg perego super ale szkoda mi kasy. Chetnie bym kupila uzywany bo i tak pozniej chcemy kupic spacerowkd maclarena.

Do góry