reklama

Sierpniowe mamy 2015

Uff widzę że nie tylko ja tak nerwowo reaguję na takie głupie gadanie [emoji4] Dzięki za opinie [emoji8]
Lilija ja mam dokładnie takie samo podejście do przyjaźni. Mam dwie przyjaciółki z którymi trzymam się na dobre i złe. Są ludzie którzy mają mnóstwo przyjaciół. Ale czy na pewno wszyscy są prawdziwymi przyjaciółmi? Ja wolę mniej a na prawdę. Staram się też nie nadużywać słowa przyjaciel. Znam się z przyjaciółkami ok 6 lat i dopiero niedawno zaczęłam tak o nich mówić [emoji12]
Idę się ogarniać na obiad u teściów z okazji że"to chlopiec"...
Miłego popołudnia!

reklama
Zuzzi jeśli u twojego malucha wykryli poszerzony UKM w nerce to ja bym się nie martwila. Moja córka to miała, teraz też bliźniaczka ma. To się kontroluje po porodzie i z reguły wszystko wraca do normy. A nawet jeśli nie wróci to zabieg naprawienia jest kosmetyczny. :-D

U mnie w rodzinie wszyscy się cieszą z dziewczynek. Ja i mąż też. Ale męża rodzina płacze, że będzie miał same córki. Tak jakby to było coś gorszego mieć dziewczynki :-D polac ich. To nasze dzieci i nas mają cieszyć :-D

A co do przyjaciółek to mi po przeprowadzce do leśniczówki i urodzeniu córki została jedna. Wszystkie są bez dzieci i niestety nie potrafiły zrozumieć tego, że ja już nie wyjde zawsze i wszędzie, że nie mogę godzinami gadać przez telefon i takie tam *******y. Poza tym wyprowadziłam się 40km od miasta do środka pięknego lasu i jakoś przestało być do mnie po drodze :-)

Olka też zauważam taką zależność- jestem w ciązy to kilka koleżanek się odsunęło, nie dzwonią, nie zapraszają na wyjścia, a przecież jestem tą samą osoba tylko nie mogę szaleć za mocno.... no ale przyjaciół poznaje sie w biedzie

Olka - mieszkasz w leśniczówce?! o kurka! zazdrocha na maksa!

Ja np. bardzo chcę chłopca, ale nie dlatego, że uważam, że dziewczynki są gorsze czy coś. Już jak byłam mała to żałowałam, że nie mam starszego brata. Dlatego chciałabym mieć najpierw syna (najlepiej trzech), a później mogę mieć same córki :D u mnie w rodzinie każda nowa dziewczynka to szaleństwo wśród bliskich, bo w moim pokoleniu w sumie sami chłopcy, a my tylko cztery.... :)
a obcy ludzie wtrącający się w nasze życie... koszmar... ja jestem aspołeczna i wkurza mnie strasznie jak ktoś komentuje mój sposób bycia, życia, pomysł na imiona ( "Apolonia? a to nie dla psa?" :/) kiedyś się bardzo przejmowałam i dostosowywałam do wymagań społeczeństwa obawiając się odrzucenia i komentarzy, aż do momentu w którym zdałam sobie sprawę, że sama siebie unieszczęśliwiam...i przestałam. Jestem taką czarną owcą w rodzinie. Otwarcie mówią o tym, że mnie nie rozumieją, ale chyba się już nauczyli mnie akceptować..

Miłej niedzieli Dziewczynki!

Ja się wyprowadziłam z jednego końca Warszawy na drugi jak poznałam męża i też wszystkim nie po drodze... No prawie wszystkim [emoji6] Ja też nie mam żadnej koleżanki dzieciatej a na dodatek żadnej w mojej okolicy. Tylko te z pracy ale one wszystkie mieszkają poza Warszawą. Ja na szczęście nie zauważyłam żeby znajomi się ode mnie odwrócili. Spotykam się ze znajomymi mniej więcej raz w tygodniu więc super.

Jestem u teściów pół godziny i już raz prawie wyszłam bo teść powiedział wznosząc toast "dobrze że nie dziewczyna!"... Oby już nie poruszał tego tematu bo wybuchnę...

Ostatnia edycja:
Witajcie..
Oj co do tej płci i ludzi "dookoła" to mozna gadac i gadac.. U nas w sumie mało osób wie, tylko my i najbliższa rodzina np moi rodzice, jego mama.. Tak chce i koniec bo zaraz wszyscy zaczną pytać, pisać i dzwonic jakby nie wiadomo co i sobie przypominać o mnie.. Moja kuzynka jak była w ciąży tez nikomu do porodu nie mówiła tylko naj najbliższym i np ja wiedziałam bo miałam byc chrzestna.. I ominął ja tez cały zamęt.. Oczywiście moja matka juz mi mówi ze ile ona ma scieme walić jak sie wszyscy o mnie pytają .. To jej mowię to jest moja sprawa i obiecałaś i masz nie rozpowiadać.. Dla nich to dziwne bo jak sie nie pochwalić oj oj oj..
A co do tego ze chłopak to żadnych komentarzy poki co nie ma od rodziców ani nic i dobrze, wypytują tylko jak sie czuje, jak badania wychodzą itp bo to przecież najważniejsze.. A nie jak "dobrze ze to nie dziewczynka" no ja bym chyba wyszła z siebie bo no bardzo chciałam córkę .. Ale jest jak jest i trzeba sie cieszyć tym :)

Hej Wam dziewczyny
Wracam do żywych. Powiem wam ze podlamalam sie tym moim kolejnym pisiorkiem. Od poczatku miałam przeczucie ze to dziewczynka - chyba sie nastawilam. Z chlopcami się to sprawdziło. Zresztą zawsze chciałam miec dwoch synów. Teraz marzyla mi sie juz dziewczynka. Moja reakcja mnie samą zaskoczyła. Juz wiem o czym Akuku mowila! Załamanie totalne. Moj maluszek nawet bał się ruszać chyba tak siedział cicho. Schudłam. .. Tylko nie krzyczcie.... Tak wiem glupia ja. Juz chyba sie pogodzilam.
Moj M byl smutny ze sie nie ciesze z naszego malenstwa i że to On nie dal mi córki jak chcialam. On bardzo sie cieszy I juz doczekać się nie może.
Nasz maleńki Leo jest śliczny i idealnie zdrowy jak to lekarz nam powiedział.
Wczoraj więc zmusilam się I poszalalam na zakupach :) Wrzucę potem foty. I cała radość wróciła : D
Dziś juz mi chyba wsdyd za siebie.
Jeszcze pewnie tylko trzeba będzie zebrac wszystkie wyrazy współczucia ze niestety córka po tylu latach się nie udała. Ech ci ludzie. ..
Zauważyliście ze nikt sie nie pyta jak tam malenstwo po usg czy zdrowe itp tylko co będziesz miała? ??? Juz od pierwszego usg. Jakby w 7 tyg było widać jaka płeć.
Moi chlopcy juz czuli kopniaki braciszka. Młody chyba ozyl bo dzis szaleństwa wyprawia : D . Milej niedzieli kobitki!!!!

Ostatnia edycja:
Little bo ludzie nie mają innych problemów tylko najważniejsze jaka płeć. Smieszni są i tyle. .w końcu to rodziców sprawa co będą mieli a nie ich..

Nie ważna płeć tylko zdrowie dziecka nie ma nic wazniejszego!

Little to drugi Leo będzie na forum:-D

reklama
Tak dziewczyny mieszkam w środku lasu, w byłej leśniczówce. Do najbliższego sąsiada mam prawie kilometr. Dookoła las i las:-D oczywiście są plusy i minusy takiego mieszkania ale dla dzieci raj na ziemi :-)

Zresztą jak cała warmia nasze miejsce jest piękne :-)

No ale właśnie minusem jest brak ludzi więc i o nowych znajomych ciężko :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry