reklama
beata88
Fanka BB :)
No to się trochę uspokoiłam dzięki
Akuku, jak dobrze że wszystko ok! weszłam na moment, a tu taka wiadomość!
Oszczędzaj się Kochana.
Ja drugą ciążę prowadzę u super babki, regularnie co 3 tyg. badanie dopochwowe, usg i czuję, że jestem w dobrych rękach. Dzwonić mogę z każdym zapytaniem, dolegliwością itp. u niej ktg mam robione pod koniec ciąży, aby w szpitalnych kolejkach nie stać. Cieszę się, że znalazłam takiego lekarza, bo pewniej się czuję. Ale to prywatnie, na nfz czy w lux medzie nie trafiłam na normalnego lekarza nigdy, a szukałam, nawet badania ledwo przeprowadzają na wizytach, ignorancja totalna. a potem strajki, że mało kasy itp. :/
to się wyżyłam
Oszczędzaj się Kochana.
Ja drugą ciążę prowadzę u super babki, regularnie co 3 tyg. badanie dopochwowe, usg i czuję, że jestem w dobrych rękach. Dzwonić mogę z każdym zapytaniem, dolegliwością itp. u niej ktg mam robione pod koniec ciąży, aby w szpitalnych kolejkach nie stać. Cieszę się, że znalazłam takiego lekarza, bo pewniej się czuję. Ale to prywatnie, na nfz czy w lux medzie nie trafiłam na normalnego lekarza nigdy, a szukałam, nawet badania ledwo przeprowadzają na wizytach, ignorancja totalna. a potem strajki, że mało kasy itp. :/
to się wyżyłam
bunia15
Akuku dobrze ze wszystko sie dobrze skończyło 
Mi wczoraj w centrum zeszło jakieś 3 godziny i padnięta byłam totalnie :/ jeszcze jak wyszłam to śniegiem waliło i nie dość ze zmęczona, ślisko zajebiscie ledwo do domu dojechałam a jeszcze musiałam z m do apteki zakurzac inna insu wykupić Eh..
Usg miałam robione około pol godziny.. Tak sie na maleństwo napatrzyłam ze hohoho
a to dlatego ze kochane moje dziecko tak skakało, machalo rekami, odwracało sie ze nie chciało sie pomierzyć. Przyszła nawet druga lekarka na konsultacje i wstawałam i chodziłam itd.. Ale uparte ! Po mamusi
a jak ręka machała oj
ale wszystkie pomiary udało sie wkoncu zrobić czyli miód na moje serce
nast usg mam w 19 tyg juz na sprawdzenie narządów, czym najbardziej sie martwię zwłaszcza sercem przez cukrzyce.. Ogólnie badań o wizyt mam juz umówionych na nast dwa miesiące, w przyszłym tyg badanie krwi znowu (wyniki z tamtego tyg w normie uff ) jakieś inne zlecił i genetyczne z krwi i na sprawdzenie nerek i ekg moje.. Za dwa tyg wizyta w sprawie cukrzycy.. Potem mam juz umówione na kwiecień usg połówkowe, ekg dziecka i jakieś tam juz nie pamietam Eh.. Przerąbane
w sumie wizyta to usg, potem pielęgniarka i ciśnienie itp, potem rezydentka i wywiad ogólny i co sie zmieniło jak sie czuje milion pytań, potem lekarz i podsumowania zalecenia rozmowy o zdrowiu dziecku itd a potem umawianie wizyt
mój mówi ze juz nie powinnam stamtąd wychodzić może tylko zostać jak i tak cp chwila będę tam jeździć 
Mi wczoraj w centrum zeszło jakieś 3 godziny i padnięta byłam totalnie :/ jeszcze jak wyszłam to śniegiem waliło i nie dość ze zmęczona, ślisko zajebiscie ledwo do domu dojechałam a jeszcze musiałam z m do apteki zakurzac inna insu wykupić Eh..
Usg miałam robione około pol godziny.. Tak sie na maleństwo napatrzyłam ze hohoho
beata88
Gin mi powiedział ze w razie bóli brzucha mogę brać nospe ale jak mam twardnienia brzucha codziennie to mam ją brać codziennie po 1 tabletce? kurcze nie zapytałam
myślicie że to nie zaszkodzi?

nutria
Mama X 2009
Dzieki dziewczny!
Nie mogę powiedzieć, bybyło lepiej... jedno ma jednak zapalenie płóc, reszta jakoś wychodzi, za to ja się przeziębiam coraz bardziej
Kruszka - jest na BB taki wątek "porady prawnika" czy coś w tę stronę - możesz tam dodać swoje dokłądne pytanie. Jeszcze 4 lata temu bardzo szybko prawniczka odpowiadała - i było super. Nie wiem jak jest teraz - bo nie zaglądałam, ale podejrzewam, ze dalej działa
Nie mogę powiedzieć, bybyło lepiej... jedno ma jednak zapalenie płóc, reszta jakoś wychodzi, za to ja się przeziębiam coraz bardziej
Kruszka - jest na BB taki wątek "porady prawnika" czy coś w tę stronę - możesz tam dodać swoje dokłądne pytanie. Jeszcze 4 lata temu bardzo szybko prawniczka odpowiadała - i było super. Nie wiem jak jest teraz - bo nie zaglądałam, ale podejrzewam, ze dalej działa
lilija
Agaa tez mam takiego lekarza, co 3 tyg. robi mi badanie tradycyjne plus usg, dodatkowo moge do niego dzwonić z pytaniami.
Moje maleństwo jak było mierzenie przeziornosci itd, spało grzecznie ssąc palucha, więc bez problemu lekarz zmierzył co trzeba.
A twardnienie brzucha to coś poważnego? Czasami mam twardy , ale nie często... zapytam mojego Gina. Kurcze nie wiem jak z tą Nospą, lepiej zapytaj lekarza, bo wiesz każda może mieć jakieś doświadczenia ale i kazda jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Ostatnio jak byłam u lekarza to stwierdził,że forum jako źródło informacji nie poleca, bo tam sami eksperci hahahahaha Mż zaczął sie wymownie śmiać
Moje maleństwo jak było mierzenie przeziornosci itd, spało grzecznie ssąc palucha, więc bez problemu lekarz zmierzył co trzeba.
A twardnienie brzucha to coś poważnego? Czasami mam twardy , ale nie często... zapytam mojego Gina. Kurcze nie wiem jak z tą Nospą, lepiej zapytaj lekarza, bo wiesz każda może mieć jakieś doświadczenia ale i kazda jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Ostatnio jak byłam u lekarza to stwierdził,że forum jako źródło informacji nie poleca, bo tam sami eksperci hahahahaha Mż zaczął sie wymownie śmiać
lucalew
Beatko mi lekarz powiedzial ze nospa jest bezpieczna dla dziecka wiec nie powinno zaszkodzic. Niektore kobiety biora po 2-3 tabletki codziennie od poczatku ciazy bo maja takie zalecenia. Nie wiem jak to jest przy twardnieniu brzucha wiec sie nie wypowiem, mysle ze najlepiej zadzwonic do lekarki lub przychodni i sie spytac.
reklama
anney
usg dopochwowe daje dokladne pomiary szyjki, przezbrzuszne nei aje odkaldnego pomiaru, widac tylko czy jest zamknieta, ale blad pomairowy moze byc duzy.
akuku, bierz ten magnez, mi tezbardvo pomaga i jak dziewczyny pisza, twardneinei czesto idze w parze ze skracaniem sie, a ze jest zamknieta to swoja droga.
akuku, bierz ten magnez, mi tezbardvo pomaga i jak dziewczyny pisza, twardneinei czesto idze w parze ze skracaniem sie, a ze jest zamknieta to swoja droga.