reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lekarz przy badaniu też jest w stanie stwierdzić czy cos sie dzieje z szyjka I wtedy dopiero ewentualnie skierować na usg dla potwierdzenia .

reklama
Akuku, jak dobrze że wszystko ok! weszłam na moment, a tu taka wiadomość!
Oszczędzaj się Kochana.

Ja drugą ciążę prowadzę u super babki, regularnie co 3 tyg. badanie dopochwowe, usg i czuję, że jestem w dobrych rękach. Dzwonić mogę z każdym zapytaniem, dolegliwością itp. u niej ktg mam robione pod koniec ciąży, aby w szpitalnych kolejkach nie stać. Cieszę się, że znalazłam takiego lekarza, bo pewniej się czuję. Ale to prywatnie, na nfz czy w lux medzie nie trafiłam na normalnego lekarza nigdy, a szukałam, nawet badania ledwo przeprowadzają na wizytach, ignorancja totalna. a potem strajki, że mało kasy itp. :/

to się wyżyłam :)

Akuku dobrze ze wszystko sie dobrze skończyło :)
Mi wczoraj w centrum zeszło jakieś 3 godziny i padnięta byłam totalnie :/ jeszcze jak wyszłam to śniegiem waliło i nie dość ze zmęczona, ślisko zajebiscie ledwo do domu dojechałam a jeszcze musiałam z m do apteki zakurzac inna insu wykupić Eh..
Usg miałam robione około pol godziny.. Tak sie na maleństwo napatrzyłam ze hohoho :) a to dlatego ze kochane moje dziecko tak skakało, machalo rekami, odwracało sie ze nie chciało sie pomierzyć. Przyszła nawet druga lekarka na konsultacje i wstawałam i chodziłam itd.. Ale uparte ! Po mamusi:) a jak ręka machała oj :) ale wszystkie pomiary udało sie wkoncu zrobić czyli miód na moje serce :) nast usg mam w 19 tyg juz na sprawdzenie narządów, czym najbardziej sie martwię zwłaszcza sercem przez cukrzyce.. Ogólnie badań o wizyt mam juz umówionych na nast dwa miesiące, w przyszłym tyg badanie krwi znowu (wyniki z tamtego tyg w normie uff ) jakieś inne zlecił i genetyczne z krwi i na sprawdzenie nerek i ekg moje.. Za dwa tyg wizyta w sprawie cukrzycy.. Potem mam juz umówione na kwiecień usg połówkowe, ekg dziecka i jakieś tam juz nie pamietam Eh.. Przerąbane :) w sumie wizyta to usg, potem pielęgniarka i ciśnienie itp, potem rezydentka i wywiad ogólny i co sie zmieniło jak sie czuje milion pytań, potem lekarz i podsumowania zalecenia rozmowy o zdrowiu dziecku itd a potem umawianie wizyt :) mój mówi ze juz nie powinnam stamtąd wychodzić może tylko zostać jak i tak cp chwila będę tam jeździć :)

Gin mi powiedział ze w razie bóli brzucha mogę brać nospe ale jak mam twardnienia brzucha codziennie to mam ją brać codziennie po 1 tabletce? kurcze nie zapytałam :dry: myślicie że to nie zaszkodzi?

Dzieki dziewczny!
Nie mogę powiedzieć, bybyło lepiej... jedno ma jednak zapalenie płóc, reszta jakoś wychodzi, za to ja się przeziębiam coraz bardziej :(

Kruszka - jest na BB taki wątek "porady prawnika" czy coś w tę stronę - możesz tam dodać swoje dokłądne pytanie. Jeszcze 4 lata temu bardzo szybko prawniczka odpowiadała - i było super. Nie wiem jak jest teraz - bo nie zaglądałam, ale podejrzewam, ze dalej działa :)

Agaa tez mam takiego lekarza, co 3 tyg. robi mi badanie tradycyjne plus usg, dodatkowo moge do niego dzwonić z pytaniami.

Moje maleństwo jak było mierzenie przeziornosci itd, spało grzecznie ssąc palucha, więc bez problemu lekarz zmierzył co trzeba.

A twardnienie brzucha to coś poważnego? Czasami mam twardy , ale nie często... zapytam mojego Gina. Kurcze nie wiem jak z tą Nospą, lepiej zapytaj lekarza, bo wiesz każda może mieć jakieś doświadczenia ale i kazda jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Ostatnio jak byłam u lekarza to stwierdził,że forum jako źródło informacji nie poleca, bo tam sami eksperci hahahahaha Mż zaczął sie wymownie śmiać :D

Beatko mi lekarz powiedzial ze nospa jest bezpieczna dla dziecka wiec nie powinno zaszkodzic. Niektore kobiety biora po 2-3 tabletki codziennie od poczatku ciazy bo maja takie zalecenia. Nie wiem jak to jest przy twardnieniu brzucha wiec sie nie wypowiem, mysle ze najlepiej zadzwonic do lekarki lub przychodni i sie spytac.

reklama
usg dopochwowe daje dokladne pomiary szyjki, przezbrzuszne nei aje odkaldnego pomiaru, widac tylko czy jest zamknieta, ale blad pomairowy moze byc duzy.

akuku, bier
z ten magnez, mi tezbardvo pomaga i jak dziewczyny pisza, twardneinei czesto idze w parze ze skracaniem sie, a ze jest zamknieta to swoja droga.

Do góry