reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Oj witajcie.. Dopiero nadrobiłam ost trzy strony o juz zapomniałam co i jak i komu pisać :)
Gratuluje ze juz znacie niektóre płeć ;) czyżby dziewczynki góra ?![emoji123] ja mam połówkowe za jakieś 4.5 tyg to wychodzi mi chyba 20-21 tydz wiec juz powinnam sie wkoncu dowiedzieć na 100%..

Jogobelka trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze skończyło, dobrze ze teraz wszystko zauważono i mozna o kontrolować i może nawet jakoś reagować..

A ja sobie wkoncu staniczek zamówiłam, bo nie miałam jakoś czasu szukać.. I byłam dzis w old navy i kupiłam dwie pary dżinsów ciążowych i powiem wam super sa, jedne rurki i drugie szersze.. Ale juz musiałam bo mam tylko dwie pary w domu w ktore sie mieszczę a i tak muszę rozpinać guzik bo mi brzuch uciskają .. Noi kupiłam z 6 szt body takie z krótkim rękawkiem mieli na sale to nie mogłam sie oprzeć.. Jakieś uniwerki co do koloru bo płci nie znam póki co .. Ale jakie słodkie mm :)

Ancikowa wózek wyglada na pierwszy rzut całkiem fajnie :) super ze udało sie duzo taniej kupić.. Mi tez sie wydaje ze niektóre używane rzeczy dla dzieci a nie chodzi mi o ciuszki , wyglądają "jak nowe" wiec grzech nie oszczędzić czasem :)

reklama
Ja też zastanawiam się nad uzywanym wózkiem. Moja siostra kupiła dla swojego małego uzywany wózek, za 500zł a wygląda jak nowy i super się sprawuje. U nas to raczej nie wynika z braku funduszy ale mojej oszczędności. Chcemy spłacić eks mojego M jak najszybciej i skończyć budowę tego domu, najlepiej bez zaciagania kredytu.

Hej Mamusie,

jak to dobrze, że u Was ok. Trochę nie pisałam, ale jakiegoś mam doła.

Kruszka, Ilnx, Zuzii ja będę rodzić na inflanckiej, rodziłam już tam, a że warunki ok i będę miała cc, to nie zastanawiam się nad zmianą szpitala.
Jeśli chodzi o porody naturalne to wiem, że żelazna wiedzie prym, ale orłowskiego też u moich dwóch koleżanek ma dobre opinie.

Jogobelka nie martw się, będzie dobrze!

Anney tekst o podgrzaniu cycków super ;) jest też stronka śmieszna – beka z mamuś na forach czy jakoś tak, tam tez teksty lecą niezłe ;) ostatnio pani pytała, czy jak weźmie 1 tabletkę wit. B12 to to samo co wziąć 2 tabl.wit. b6 ;)

Anciikowa śliczny wózek ;) ja też kupowałąm używany wózek i obecnie taki zamierzam, zazwyczaj są bardzo mało zniszczone i można trafić na perełki w super cenach. A opinią rodzinki się nie przejmuj, już to widzę jak z kilometrowym brzuchem przed sobą jeździsz szukać czy oglądać wózki haha.

AKuku, przypomnij mi jak sprawuje się ten Twój podwójny wózek po dłuższej jeździe?

Muszę się pochwalić, że odważyłam się i mój synek od dwóch nocy śpi sam w pokoiku swoim (wcześniej miał łóżeczko u nas w sypialni). kolejny etap to będzie odzwyczajanie smoczka, ale mam stresa ogromnego, bo mój synuś bardzo z nim związany a głównie w nocy :/ może jakieś rady doświadczone mamusie? :)

Jogobelka &&&&& za Twoheyi drugiego synka. Na pewno się zamartwiasz, ale zobacz ile pozytywnych informacji jest w poscie Ancikowej. I tego się trzymajmy :-)

Aaga ja właśnie miałam cc na inflanckiejci już mnie tam nie zobaczą. O ile opieka na bloku porodowym ok, poza jedną położną, którą wkurzalo przystawianie dzieci, o tyle opieka noworodkowa.... wpisanie danych do kompa ważniejsze niż pomoc w przystawieniu dziecka. Może źle trafiłam bo był weekend, pełne oblozenie, a personelu mało. Ale to ich nie tłumaczy, zresztą te noworodkowe są opryskliwe.
Ze smokiem nie pomoge, bo u nas się zgubił i siła rzeczy musiał o nim zapomnieć, co o dziwo przyszło bardzo łatwo.

Ancikowa spoko wóz ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aaga sprawusie super. Jest dosc zwrotny .. dosc lekko sie pcha choc to nie to co na pompowanych kolach . Ale ja go uzywalam przy starszakach wiec i teraz pewny kupilam bo jest dla mnie bardzo wgodny. Jak Emil jest sam to siedzi jakby bardziej z przodu i troszke trudniej niz jak bedzie dwojka bo maly da obciazenie na dole i wtedy bedzie latwiej. Ale mi to nie przeszkadza. Zaden wozek nue spelni moich oczekiwan w 100% nawet pojedynczy haha.

Akuku, dzięki. Bo ja nadal na żaden model się jeszcze nie zdecydowałam :)

Kruszka, to fakt, nie wszystkie położne na noworodkowym były ok. Ale sobie upatrzyłam 2 czy 3 i im d... zawracałam. A odnośnie przystawiania to już chyba miały mnie dość, bo synek nie umiał się przyssać i bardzo dużo spał 2 pierwsze doby i na jedzenie nie budził się wcale i chudł a ja ciągle latałam za nimi, żeby pomogły przystawiać i otwierać mu buzię, bo zaciskał... komedia, a najmilej panią laktacyjną wspominam Małgosię. może na nią nie trafiłaś, ja ją polecam, jeszcze po wyjściu ze szpitala 2 razy u niej byłam po porady odnośnie karmienia.
A pooperacyjny wspominam najmilej (o ile po operacji można ten czas miło wspominać :) ) trafiłam na dzień, gdy we 2 bylyśmy po cc i do swojej dyspozycji miałyśmy 1 panią, która cały czas nami się opiekowała.
Ja mało odważna jestem, więc wolę już to co znam :) więc szpital mam wybrany

W kwestii wózków jeszcze muszę obejrzeć na żywo, ale wstępnie na podstawie opisu, ceny i pozycji w rankingu rozważam Peg-perego Book Plus Pop-up 3w1, Baby Design Lupo Comfort 3w1 lub Bebetto silvia 3w1. Co sądzicie o moich kandydatach? [emoji4]

Zuzzi ja właśnie zakupiłam Peg Perego Book Plus i póki co jestem bardzo zadowolona po pierwszych jazdach "na sucho". Bardzo lekki i zwrotny, składa się jedną ręką, po złożeniu stoi pionowo i sam stelaż również jest tak lekki że składasz go i z łatwością w jednej ręce możesz go nieść jak walizkę albo ciągnąć/pchać jak walizkę na kółkach. Buda jest bardzo duża, można ja rozłożyć do samych kolan dziecka (przy spacerówce), przy gondoli i spacerówce można ją odpiąć u nasady i ustawić pozycję jaka sie chce, gondolę/spacerówkę/nosidełko można odwrócić zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy, kosz na zakupy jest baaaardzo duży, pasy mają funkcję "moment of freedom", dzięki której można odpiąć je w ramionkach a dzieciątko nadal jest zabezpieczone w bioderkach. Walorów możnaby wymieniać bez końca, dlatego go kupiłam i już się w nim zakochałam! Tylko ta cena nowego wózka jest powalająca, dlatego wzięłam używany = trzy razy tańszy niż nowy, a wygląda jak z salonu, zero śladów użytkowania :)

W temacie szpitali - ja tego wyboru niestety nie mam gdyż w mojej miejscowości jest tylko jeden szpital, a najbliższe polecane dopiero o 30km od mojego miasta. I nie uważam by jaworznicki szpital był aż tak zły, żeby warto było jechać gdzieś indziej. Zastanawiam się tylko czy brać polecaną położną, której daje się 500zl i jest "na każde zawołanie" przed, w trakcie i na długo po porodzie. Miesiąc temu prowadziła kuzynkę męża i była bardzo zadowolona, podobno dzięki niej nie była cięta-szyta, w ogóle cały poród stał się przyjemnością. Btw to okropne, że musimy dodatkowo płacić za to, co powinnyśmy mieć "w standardzie". W końcu po to się odprowadza te wszystkie składki, aby potem mieć m.in. opiekę zdrowotną! A tymczasem nasze polskie realia są zupełnie inne i nadal w większości szpitali śmierdzi komuną, wszyscy rączki po kasę wyciągają i łaskę robią kiedy się nami zajmą ;[

Ostatnia edycja:
dziewczyny, prosez o wozkach rozmawiajmy w watku wozkowym, wtedy latwiej odnalezc rozmowe o danym modelu.
pros
ze :-)

dzien dobry w ten przepiekny sloneczny dzien.
my na dwor
ze od rana, coz za piekne slonce! zyc nei umierac! jak ja tesknilam za sloncem!!! aaaaaaaaaaa :-):-) i moj bandziolek sie ruszyl w koncu :-):-):-):-):-)

milego dla was dnia kochane i do potem!

paaa

reklama
Do góry