GuaRaNa pisze:
Moją koleżankę w ciąży tak zaskoczyli jak powiedziała że w aptece była to jej paragony kazali pokazywać. Masakra z nimi.
No chyba nie myślałyście, że kontrolę na piękne oczy robią

. Oczywiście że wszystko trzeba udokumentować. Jak się wykręcicie wizytą na badaniach czy u lekarza to też trzeba będzie to udowodnić. Już lepiej serio powiedzieć że było się na spacerze. A w ciąży ruch na świeżym powietrzu zalecany
Kurektyna, o super, że tak się w pracy udało dogadać. Super rozwiązane. Wilk syty i owca cała
GuaRaNa pisze:
Mój suwak nie wiem co pokazuje bo go na telefonie nie widzę.
15+2
Emikaa, wiesz, u nas niestety pracodawca sprawdzał zwolnienia pracowników. No i gdzie pójdzie pracownik kadr jak w zwolnieniu i w aktach osobowych ma adres zameldowania? No właśnie tam. I już wtedy masz problem. Niestety. Z resztą na druku jest napisane, ze ma to być miejsce pobytu a nie zameldowania.
GuaRaNa, a wiesz, że według przepisów rozliczać z podatku trzeba się w miejscu zamieszkania a nie zameldowania? :-) Miejsce zameldowania nie ma tu nic "do gadania". NFZ tez powinnaś mieć ten, na terenie którego mieszkasz, bo to na tym terenie korzystasz z usług NFZ. To wszystko powinnaś miec podane w kadrach.
Żeby nie było, ja też mam inny adres zameldowania a inny zamieszkania

Ale papierkowe sprawy uregulowane, rozliczam się tam gdzie powinnam itd. Z resztą - przy posiadaniu dzieci to już warto!!! Bo do przedszkoli samorzadowych potrzebne jest rozliczanie się w tej gminie

tak więc weźcie to pod uwagę.
Ja się musze w końcu przemeldować, bo prawie 3 lata mieszkamy juz na naszym, a zameldowania jestem ciągle u teściowej

Ale jak nie ciąża jedna to druga i raz, ze nie ma czasu, a dwa, że co chwile spuchnięta albo zapuszczona, a zdjęcie trzeba zrobić

. No i boli mnie strasznie ta wymiana prawa jazdy, bo ja też bezterminowe mam. Ale sama jestem sobie winna, bo gdybym to zrobiła od razu, to jeszcze byly stare przepisy, i wymieniłabym bezterminowe na bezterminowe