reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas też będzie odstęp 23 miesięcy między dzieciakami. Zastanawiam się jak sobie dam radę bo mąż w pracy a wszyscy daleko ...
U mnie to samo- 23 miesiące i ja nie wiem jak na spacer wyjdę z dwójką ???
Ja sie wyprowadze do drugiego pokoju pewnie z noworodkiem a maz bedzie spal z córką albo noworodek w wozku... kurcze sama nie wiem jak to wyjdzie
Taki sam mam plan. Musze tylko wygodniejsze łóżko zakupić :)

reklama
U mnie będzie podobnie. 20 miesięcy do młodszego syna. Dlatego od razu biorę wózek "rok po roku". Na dostawkę-podest pod nóżki Witek jeszcze będzie za mały.

O majjjj ale zescie naprodukowaly od rana :szok:

Co do wyprawki to ciuszki dokupie jesli bedzie faktycznie synek. Z reszty to mysle o dostawce do wozka, chuscie, lezaczku ;-)

@dzag82 super , ze juz masz prawe w chustowaniu, dla mnie to bedzie nowosc :-/

Moja Neli byla spokojna w brzuszku, a teraz to szogun wielki :-)

@ikulka moj mezo tez "wyprowadzi" sie do salonu po porodzie ;-)

@Nina90 spokojnie kochana na pewno to sie zmieni po porodzie :-)

@atfk to widze, ze czwartek bedzie goracy w wizyty :-D

@25_pixels o majj juz widze, ta predkosc jak biegl do kuchni ;-) . To moja mala ost przyprawila mnie prawie o zawal. Idziemy od auta z zakupami, ona za mna , zerkam idzie, stawiam torbe przed drzwiami klatki zeby otworzyc patrze a jej nie ma. Myslalam ze zejde, lece, wolam, zaglafam za rzywoplot, lece juz na ulice, przebiegam kolo smietnikow, a moja srula wychyla sie zza smietnika i z umiechem do mnie "akuku". Jeszcze sie trzeslam jak wchodzilysmy do domu ...

U mnie trningi mam przy Neli ;-)

@Qńka ja tez sie tego obawiam, ze bobo moze budzic Neli, bo bedziemy w trojke w sypialni. Najwyzej jak sie bedzie wybudzac to bede ja podsylac w nocy do meza do salonu ;-)

@JustynaWM jeden z moich ulubionych kolorkow :-)

Ja w czwartek lece do lidla na zakupy, na pewno kupie spodnie i chyba dwie sukieni ciazowe :-D

@Truskaweczka2017 ja to ost mam takie zacmienia, ze zapomnialam haslo do laptopa hihi

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

@luska1979 ja też nadal nic. A termin z usg na 10.08. Ale u mnie to pierwsza ciąża więc pewnie dlatego.

p19udqk3ohjsffpu.png

Dobranoc dziewczynki. Ja od dwóch dni bardzo cierpię fizycznie a przez to i psychiczne. Chyba tez "odchorowuje" kredyt na 25 lat i tą decyzję całą. Zauważyłam że w ciąży jestem słabsza psychicznie. Wpływają na mnie różne sytuacje, które normalnie bym aż tak nie przeżywała. Zjadłam juz swoją bułę na noc. I można iść spać :-)
Co do bóli krzyża to są normalne bo jak już tu pisałam. Ponoć mięśnie przy kręgosłupie rozluźniaja się w ciąży i nie trzymają dobrze. Kręgi naciskają na nerw i łupie. Trzeba nerki też wykluczyć jak wyżej nad krzyżem ale to z siuśkami było by coś poznać(że piecze itp) na brzunio i te mięśnie magnez nie zaszkodzi. Polecam. Odkąd biorę dużo lepiej się czuje. Dobranoc

U nas drama od jakiegoś czasu. Synek ma 5 lat. Za Chiny nie chce spać u siebie. Czytam mu książki aż zaśnie. Chce go jak najszybciej oduczyć wstawać w nocy. Juz prawie nie przychodzi. Ale nadal nie chce spać sam. Czasami pozwalamy mu spać z nami, więc wiem, że to nasz błąd. Moja mama jest miękka i jak mieszka u nas pozwala mu do siebie przychodzić. Z jednej strony serca nie mam im tego zabraniać, bo zdaje sobie sprawę, że nic nie trwa wiecznie i ona nigdy mu nie odmówi. Z drugiej jak wylatuje sobie na pół roku mamy problem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ehhh mam tak samo z moim 5,5 latkiem. Zawsze przyleci w nocy, albo nad ranem jak sie przebudzi na sikensa w nocy. Tez nasz błąd bo spał z nami często, ale moze w końcu wyrośnie sam i głupio mu bedzie spać z rodzicami:) nawet dałam sie namówić na wielgachne łóżko piętrowe bo tak obiecywał, ze na gorze bedzie spał sam itp. Taaaaa.... spał 2 razy, a tak to śpi na dole, a ze na dole bardzo szerokie to czasem i ja sie z nim położę a bardziej zasnę jak leżę z nim wieczorem :)

No dzieci chyba mają to do siebie, zresztą dorośli tez, że lubią byc i spać w "stadzie" że się tak wyrażę. Razem zawsze i cieplej, i raźniej :)
Męża chrzesnica tez 5 lat skończyła i nadal w nocy przychodzi do rodziców do łóżka spać. Po prostu jedne dzieci potrzebują takiej bliskości, inne przespia całą noc same. Pocieszające jest to że z tego wyrosna, kiedyś :)

Nio chyba masz racje, bo jak go pytam ale dlaczego nie śpisz sam tylko ze mną wolisz, a bo Ty jesteś taka cieplutka :):):)

reklama
Ja niby też. Ale ze względów finansowych muszę kupić przez internet. Nigdy nigdzie nie widziałam ciążowych sukienek za około 40zł, a takie dzisiaj kupiłam. Jak mi się nie spodobają to zawsze można oddać . Link do: bawełniana SUKIENKA BOMBKA tuba kieszenie CIĄŻA Link do: TRÓJKOLOROWA SUKIENKA z kieszeniami CIĄŻA S/M
I to takie typy, że i po ciąży będzie można nosić,w moim guście.
Większość spodni też pewnie przez Allegro kupię, używane.

Fajne te sukienki , taka granatowa to mój klimat :) tylko bałabym sie ze brzucha juz takiego duuuuzego nie pomieści jednak :) ale zależy tez od brzucha bo ja miałam baaaaanie ;) No i zanim bańka bedzie można śmigać :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry