reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Gratulacje ponownie.

Jejciu dziś mam odruch wymiotny o wszystkiego nawet po ukochanej melisie. Co gorsze boli mnie głowa? Macie jakieś sposoby na to?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To i ja pokażę wam moje 13 mm szczęścia
Super[emoji5]Gratuluje

w4sqdqk3hs9kathh.png

Dziewczęta, jako nowa tutaj przede wszystkim się witam :blink:. I z góry przepraszam, ale nie nadrobię tego, co już tu wygadałyście. Rozłożyłyście mnie szczerze mówiąc na łopatki ;-) ;). wątek z terminem sierpniowym założony 24 listopada :eek: Mimo, że mam termin dość wczesny, bo póki co wychodzi 8 sierpnia, to 24 listopada byłam w 16. dniu cyklu dopiero :laugh2:. I tyyyyyle stron juz wygadane od początku. Tak więc przepraszam, postaram się powolutku wdrożyć, poznać Was wszystkie i zaglądać od czasu do czasu.
Ja mam wizytę dopiero 13 stycznia. To moja trzecia ciąża, wiec nie szalałam z wizytą u lekarza w czwartym tygodniu :-p Szczególnie, że prywatne wizyty sporo kosztują. Póki co czekam jak na szpilkach i szczerze mówiąc boję się, bo ta ciąża to dla nas niespodzianka, zdążyłam w pierwszych tygodniach zaliczyć 2 rtg odcinka lędźwiowego kręgosłupa :-( :(. W dniu rtg test nic nie pokazał, a kilka dni później bach! - kreska. Póki co co wieczór lecą zdrowaśki, żeby z Fasolką wszystko było w porządku, by była w stu procentach zdrowa.
Witaj [emoji5]Trzymam kciuki za fasolke.Musi byc dobrze.

w4sqdqk3hs9kathh.png

o proszę! ale nam się fasolek nazbierało :) trzeba będzie założyć galerię :D
Gratulacje ponownie.

Jejciu dziś mam odruch wymiotny o wszystkiego nawet po ukochanej melisie. Co gorsze boli mnie głowa? Macie jakieś sposoby na to?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana przeżywałam to ostatnio całą noc, jeśli będzie Cię bardzo bolała to łyknij Apap. a jeśli nie to ratuj się zimnymi okładami na czoło, jedz suche płatki czy sucharki, weź ciepłą kąpiel ale nie za gorącą, przewietrz w pokoju. Powodzenia :)

Usg jest w pełni bezpieczne ,ja mam teraz co 2 Tyg wiec chyba by mi nie robili gdyby zagrażało dzidzi. Pytałam wcześniej gin i mi mówiła ze jest bezpieczne.
Na ból głowy najlepszy sen [emoji4]
MamaT i Adeline gratulacje [emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje dziewczyny waszych fasolek! Mega widok. Az wam zazdroszcze, ze mozecie sie juz wpatrywac w te cudne ksztalty. :) Ja musze do 10.01 mierzyc dwa razy dziennie cisnienie, bo mam za wysokie. Podobno w ciazy troche sie zwieksza, to prawda? Niepokoi mnie jeszcze moj ped serca, strasznie szybko bije, nawet wieczorem kiedy leze w lozku i sie wyciszam. Chyba trzeba zadbac o siebie, nigdy nie bylo na to czasu, teraz jest go sporo. [emoji57]

3jgxskjo6pg8usu5.png

@o.paulina we wczesnej ciazy jest niższe ciśnienie. Pózniej tętno wzrasta ok 6-8 razy więcej na minutę, czytam wczoraj w książce. Ja tez mam takie ataki serca ze masakra ale staram sie wszystko na spokojnie robic i nie przejmować tym bo w poprzedniej ciazy sie stresowałam ze sie stresuje i robię krzywdę dziecku. Tak jest i tyle, ide do łazienki i serce mi wali jak bym rekord na setkę pobiła przed chwila [emoji13]

Tętno wzrasta ok 6-8 uderzeń na min
Ten moj post powyżej nie brzmi zrozumiałe przepraszam ale ja jestem taka nieprzytomna Haha moj chłopak nie moze sie ze mną dogadać [emoji13]

reklama
@o.paulina we wczesnej ciazy jest niższe ciśnienie. Pózniej tętno wzrasta ok 6-8 razy więcej na minutę, czytam wczoraj w książce. Ja tez mam takie ataki serca ze masakra ale staram sie wszystko na spokojnie robic i nie przejmować tym bo w poprzedniej ciazy sie stresowałam ze sie stresuje i robię krzywdę dziecku. Tak jest i tyle, ide do łazienki i serce mi wali jak bym rekord na setkę pobiła przed chwila [emoji13]

No to wlasnie tez tak mam, a nie prowadze jakos specjalnie stresujacego zycia chociaz jestem dosc emocjonalna i latwo sie wsciekam hehe [emoji87] Czyli ciśnienie mam za duze okolo 140/93 i nawet gorna 150. Ale babeczka mierzyla mi na wizycie, gdzie emocje byly spore, na dodatek zrobila mi prosto z wejścia gdzie sie troche zasapalam wchodzac po schodach. [emoji16]

3jgxskjo6pg8usu5.png

Do góry