reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@kasiaw510 współczuję takiej niepewności.. Ale nadzieję trzeba mieć! Skoro rośnie to tfu tfu oby serducho też urosło ;) U mnie tygodnie dziecka zmieniają się z każdym usg. Czasem na zdjęciu jest prosty i wtedy wychodzi duży dzieciak w pomiarach, innym razem tak zgięty w precelek, że tydzień mniej dają.. [emoji14] Ale to może i dla tego że USG u innych lekarz na innych aparatach, ale w sumie dziecko to samo.. ;P Pewnie jak urośnie kawał brzdąca w brzuchu i nie będzie się tak wiercił to i terninumy się unormują. :)
Odbieram dziś wyniki TSH i mam wizytę u endokrynolog. Mam nadzieję, że znów tak mocno nie podskoczyło bo będę musiała brać końską dawkę leków!

reklama
Witam.
Znów rano mróz i drapanie szyb.Nienawidzę tego.Plus taki że mało aut było na drodze bo Brytyjczycy się mrozu boją a śnieg to już dla nich tragedia narodowa.
Tak mi się dziś wstać nie chciało.
Safiya w Polsce też byłam nauczycielką.Tu w UK pracuje jako pielegniarka.
Klusek to chyba dom nr.1 lepszy wybór.
Beata tak słyszałam o tej metodzie.Dużo osobom się sprawdza.
Atfk jabłka,sok pomarańczowy,możesz spróbować activii.Ale na mnie to za bardzo nie działa.Już się przyzwyczaiłam że kupę robię raz w tygodniu.Moje dziewczynki też mają takie zatwardzenia więc nie wiem czy to nie jest związane z tym krótszym chromosomem.Ale to tylko moje domysły.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziendoberek :-)

@ikulka oj bidna Ty :-( , a jak sie czujesz ??

@dzasta.o u nas (DE) tez tylko 3usg no chyba ze sobie wykupisz, lub cos z mama (np. cisnienie, cukrzyca) lub z dzidzi nie tak :-/ .

&&&&&&& za wizyty :-D

@klusek to u mnie odwrotnie MUSZEEE w koncu ruszyc cztery litery i zabrac sie za sprzatanie, jejjjj jak mi sie nie chce :-P

@kasiaw510 &&&&& i nie trac nadzieji :tak:

Milego dnia babeczki :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

No nic 22 lutego sie na 100% potwierdzi czy mam chlopaka. Ale doktorka sama powiedziala. Mysle ze gdyby nie byla pewna to by nic nie powiedziala. Bo ja zaraz sie odezwalam, ze marzylam o chlopcu. To gdyby pewnosci nie miala to by powiedziala ze jeszcze sie okaze. No nic zobaczymy.

Kasia ja tez trzymam kciuki za Twoja fasolke :-)
U mnie z usg to bylo tak ze wszystkie miałam prtwatnie. A to państwowe tak mi głupio wyszło przed prenaralnym ze przelozylam je na 8 lutego. A moze wtedy sie potwierdzi płeć. Bo juz bym chciała po troszku kupowac. A mąż mi dokucza że tej dziewczynce i tak siusiak wyrośnie.

Co dobrego gotujecie dzisiaj? Szukam inspiracji zeby bylo szybko i dobre.

Dziendoberek :-)

@ikulka oj bidna Ty :-( , a jak sie czujesz ??

@dzasta.o u nas (DE) tez tylko 3usg no chyba ze sobie wykupisz, lub cos z mama (np. cisnienie, cukrzyca) lub z dzidzi nie tak :-/ .

&&&&&&& za wizyty :-D

@klusek to u mnie odwrotnie MUSZEEE w koncu ruszyc cztery litery i zabrac sie za sprzatanie, jejjjj jak mi sie nie chce :p

@kasiaw510 &&&&& i nie trac nadzieji :tak:

Milego dnia babeczki :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom
Czuję się dobrze;) zrobili mi dzisiaj badania z moczu krwi i crp... mogę mieć ten stan zapalny

Luska1979 pisze:
Dzag82 oj współczuję takich rewelacji po spacerze.My też dziś długi spacerek zaliczyliśmy ale moim nic nie jest.Bardzo rzadko mi chorują a powietrze u nas ekstra czyste.
Ojjjj zazdroszczę i to bardzo. W Krakowie od kilkunastu dni stan powietrza jest taki, że komunikaty określają powietrze jako "zagrażające życiu" :laugh2:, 3 dni komunikację za free mamy, żeby ruch samochodów ograniczyć. Dzisiaj z Witkiem wyszłam z domu to taki smróóóóód... Aż się rozglądałam, czy ktoś koło nas nie ma samochodu włączonego na parkingu. A tak wygląda firanka w pokoju Tymka, to się stało w kilka dni. A wyglądają, jakby tam rok wisiały. Od kilkunastu dni w Krakowie powietrze jest nie do oddychania. Od pokoju:
DSC_6699.jpg

...i od okna:
DSC_6701.jpg

Urocze, prawda? No i kuźwa tym oddychamy. Dzisiaj zmieniam wszystkie firanki na takie mega gęste, żeby jak najmniej tego do mieszkania wpadało. I mikrowentylację chyba watą zapcham.
I tak zamiast kupować ciuchy ciążowe, bo już mi ciasnawo w dżinsach i dresach, to będę wydawała kasę na maski antysmogowe dla nas. Od rana się doktoryzuję, wybrałam 3 modele. Problem w tym, że wszędzie brakuje rozmiarów!! Masakra.
Mam dość tego goownianego Krakowa :realmad:

25_pixels, ale masz piękny okgród!! Bajka.

Kasiaw510 pisze:
Mialam sie odezwac po wizycie... Wiec w pt dzidzi 2.5 mm a dzis 4 mm wiec rosnie. Pecherzyk ciazowy tez cialko zolte w porzadku. Akcji serca nadal brak i czekam do srody na nastepne usg. Lekarz powiedzial zeby nie tracic jeszcze nadziei bo nie takie rzeczy widzial... No zobaczymy...
No i dobrze mówi. Nie wpadać w euforię, ale też i nie siać paniki. Skoro rośnie to trzeba dobrze myśleć i trzymać kciuki. Może masz po prostu duuuuuużo młodszą ciążę niż myślisz :tak: 22 sierpnia na pewno nie jest terminem Maleństwa, bo moje bobo ma teraz ok. 4 cm a mam termin na 23 sierpnia . Po prostu coś się u Ciebie poprzesuwało. Trzymam kciuki.

Wiiktoriiaaa pisze:
Co dobrego gotujecie dzisiaj? Szukam inspiracji zeby bylo szybko i dobre.
U nas dzisiaj na obiad pomidorowa z makaronem, na drugie naleśniki - dzisiaj na słodko, z dżemem, a jutro na słono - z mięsem mielonym, kukurydzą i czerwoną fasolką, zapiekane w beszamelu :blink:.

iKulka, no i co dalej??? W takiej sytuacji Cię wypuszczają czy zostajesz? Jakiś plan mają i podzielili się nim z Tobą?

Załączniki

• DSC_6699.jpg
    DSC_6699.jpg
    78,3 KB · Wyświetleń: 264
  • DSC_6701.jpg
    DSC_6701.jpg
    89,9 KB · Wyświetleń: 260
reklama
Cudowny Kraków;-) ja mieszkam pod Krakowem i dziś się wybieram to faktycznie chyba się s jakąś maskę wyposaze.. [emoji53] Kasia trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ikulka jak tam ? A mnie dziś kręgosłup boli i nie mogę znaleźć żadnej wygodnej pozycji :( i mam straszny smak na cole ale narazie się powstrzymuje bo to nic dobrego.. a u mnie dziś sobie mąż zazyczyl kluski lane na Rosole i w sumie mnie też na to smak przyszedł [emoji4]dziś u nas piękna pogoda i od razu humor z rana lepszy. Jedynie mam skleroze. Mam wrażenie, że z dnia na dzień mi się mózg kurczy.. [emoji52]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry