Emikaa pisze:
A Wogole ja pochodzę z s-ca sąsiadko
Mój były był z Sosnowca. Na pewno jesteś fajniejsza niż on

Ratujesz honor Sosnowiczan

.
Magena_85, no co Ty mówisz!!!

Poważnie z Mysłowic? O jak miło

No tego bym się tu nie spodziewała. Super. A mieszkasz w Mysłowicach, czy tak jak ja, gdzieś się wyprowadziłaś?
Aga, klusek, pewnie ze wszędzie jest chemia teraz, tylko ze czasem może być tej chemii trochę mniej 

Tak samo z solą, tłuszczem, cukrem... Jak się tu i ówdzie uszczknie po trochu, to w sumie się sporą ilość świństwa eliminuje z życia. Można wybrać chusteczki z ekstraktem z rumianku na czele składu, zamiast konserwantów. I owszem, na zdrowej skórze żadnej różnicy nie zauważysz. Ale z jakiegoś powodu w obecnych czasach jest więcej chorób niż kiedyś. Jestem przekonana, że tak jak organizm nie jest obojętny na działanie aloesu, tak samo nie jest obojętny na działanie przerobionej ropy naftowej czy czegoś równie szacownego dodawane do środków pielęgnujących nasze ciała. Po prostu w miarę możliwości ograniczać i być świadomym.
Co do mycia pupy wacikami i wodą - ja się nie patyczkowałam, jak dzieci zmieniły się z noworodków w niemowlaka i nad głową zaczęły panować to w sytuacjach awaryjnych szły pod kran i już
Kurektyna, podgrzewacz do chusteczek

Koniec świata.
Ja po prostu wyciągałam z opakowania dwie czy trzy chusteczki chwilę trzymałam je w zaciśnięte dłoni. Tak podgrzewałam

.
Patik80 pisze:
dzag82 myycha też pochodzę ze Śląska

dokładnie z Bytomia. Moi rodzice i rodzeństwo tez na Śląsku tylko mnie wywiało i teraz zastanawiam się jak tu wrócić
A gdzie Cie wywiało? Gdzieś pod Wrocław? A w awatarze Bieszczady widzę?
Kurde, pogadankę miałam dzisiaj przy odbieraniu Tymka. Jutro do przedszkola nie idzie, bo kaszle sucho. Tzn teraz od kilku godzin nie kaszlnął ani razu, ale może to przez syrop.. Świetnie, bo ja jutro zaczynam rehabilitację, przez dwa tygodnie o 8:00, i nie wiem co ja z nim zrobię. Szlag mnie trafi. Jutro mąż ma wolne, bo ja dodatkowo usg na NFZ mam, to posiedzi z nim. Ale po prostu wyć się chce. Jakiegokolwiek lekarza dla siebie zaplanuję, wiecznie któreś dziecko mi te plany krzyżuje.