reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Fajnie, że masz taki fajny kontakt z mamą. Gratuluję zakupu laktatora jaki kupiłaś?
Och Dziewczynki - taki mamusiowy temat zaczęliście :) moja Teściowa mówi do mnie Słoneczko i już na naszym weselu powiedziała do mnie córeczko! Ma dwóch synów i jak sama powiedziała zawsze marzył o córce i teraz już ma [emoji5] wspaniałe było usłyszeć takie słowa [emoji4] No o ogólnie to spoko Babeczka z niej, ma swoje fazy ale tez mogę jej powiedzieć jak coś jest na rzeczy ;) moja Mama z kolei to taka jest Laska, że nawet sobie nie wyobrażacie :) mogę z nią żartować, gadać, się wygłupiać! Ale widzę, że jest już zmęczona życiowo i coraz próbuje ja czymś zaskoczyć, aby poprawić jej humor [emoji5]
Moja Przyjaciółka z kolei dziś urodziła [emoji64] i może nie mamy ze sobą jakiegoś bardzo regularnego kontaktu, ale zawsze możemy ze sobą pogadać o wszystkim i wiemy, ze będziemy zrozumiane!! Noo super sprawa :D
A ja dziś byłam z Mężem na zakupach, bo były targi w jednym ze sklepów dla dzieci i kupiłam sobie laktator [emoji5] mam nadzieje, ze będę z niego zadowolona [emoji6] mój pierwszy tak poważny zakup w ciąży [emoji16]
Ale mnie sąsiadka zaskoczyła. Znam ją od pól roku bo tyle tu mieszkają, mój młodszy syn koleguje się z jej synkiem. Przyszła o powiedziała, że zabiera moje dzieci na spacer żebym sobie odpoczęła i poszli, mąż jeszcze w pracy a ja kombinuję co tu robić chyba wezmę się za porządek w szafce z butami, przyniosę z piwnicy letnie buty.

reklama
Zazdro :) ja mam właśnie troszkę taki skryty żal do moich dwóch przyjaciółek... bo uważam, że nie są dla mnie takie jak powinna być przyjaciółka dla przyjaciółki w ciąży
U mnie myslalam ze rodzenstwo bedzie mialo inne podejscie, bo w tej najblizszej rodzinie nie ma jeszcze dzieci ale sie przeliczylam... mysle, ze po urodzeniu wszystkim zmieni sie podejscie. Sama mam czasem momenty ze nie wierze, ze to mnie dotyczy ;)

A ja poukladalam sobie ciuchy w szafce swojej :D normalnie chate mam tak wypucowana ze szok hyhy jeszcze 3.5 miesiaca a ja nie mam co robic :D nawet przygotowalam miejsce gdzie bedzie lozeczko :D

@.rudzielec no moja tesciowa zapytala meza czy jest pewien ze to jego dziecko,dowiedzialam sie o tym kilka lat po urodzeniu corki ;) takze jesli ona zniknie nie bedzie mi zal ;)

@Ewka34 to współczuje w takim razie!! Taka baba umie uprzykrzyć życie, wiec nie dziwie się Twojej niechęci do jej osoby [emoji37]

My w końcu posegregowaliśmy ubranka, całe pudło 50l różowych ubranek odłożyliśmy. A reszta to 6 worków na śmieci wypełnionych ubrankami od 56 do 86-92 [emoji5] Najwiecej mamy na 68, wiec już wiem mniej więcej co jeszcze potrzebujemy, a czego absolutnie już nie chce [emoji12]

Fajnie, że masz taki fajny kontakt z mamą. Gratuluję zakupu laktatora jaki kupiłaś?

Ale mnie sąsiadka zaskoczyła. Znam ją od pól roku bo tyle tu mieszkają, mój młodszy syn koleguje się z jej synkiem. Przyszła o powiedziała, że zabiera moje dzieci na spacer żebym sobie odpoczęła i poszli, mąż jeszcze w pracy a ja kombinuję co tu robić chyba wezmę się za porządek w szafce z butami, przyniosę z piwnicy letnie buty.
Super sąsiadka[emoji16] zawsze dobrze mieć taką osobę obok[emoji39]

Jestem po targach, zamówiłam komplet do łóżeczka wyszło ponad 200zl ale piękny ^^ kołderka
Laktator Canpol babies. Moja siostra go miała wcześniej, tylko kilka lat temu i sobie chwaliła, wiec wzięłam z niej przykład i wzięłam go :) a ze była promocja to wzięłam tez wkładki laktacyjne, pojemniczek i w gratisie dostaliśmy poduszeczkę motylka taka malutka, do podtrzymywania główki :) w sumie zapłaciłam 220zl, wiec chyba spoko ;)
My tez na targach taka kwotę wydaliśmy, ale poszło na cały zestaw do łóżeczka, za dwa tygodnie powinno być do odbioru, bo jest szyte na zamówienie, miałam nie zaopatrywać się w kołderkę, ale była cieniutka jak kocyk, a poduszka jak nie poduszka grubość tak jak złożony kocyk na pół i malutka 25na 25bez żadnego wypełnienia, bedzie na zimę do gondoli bo wielkościowo jest idealna również do wózka, jak uszyją to się pochwale, do tego zamówiliśmy ochraniacze i prześcieradełko wszystko w ten sam wzór. Prześcieradło jest deczko inne ale idealnie się komponuje- są to te piórka
B84FE903-144B-497B-9D5E-B5C83BBAE03E.jpeg
826812A6-A7FE-498D-AA78-0D6E41312BA0.jpeg

Załączniki

• B84FE903-144B-497B-9D5E-B5C83BBAE03E.jpeg
    B84FE903-144B-497B-9D5E-B5C83BBAE03E.jpeg
    70,3 KB · Wyświetleń: 543
  • 826812A6-A7FE-498D-AA78-0D6E41312BA0.jpeg
    826812A6-A7FE-498D-AA78-0D6E41312BA0.jpeg
    109,9 KB · Wyświetleń: 550
Ostatnia edycja:
Powiem Wam że ja też nie mam co narzekać na teściową:) zawsze z nią mogę porozmawiać,nie wtrąca się do mnie i do mojego męża:) z mamą tez mam super kontakt :) a co do laktatora to tez myślałam o tym Canpol babies elektronicznym :)

A ja dziewczyny tak się przeziębiłam od klimy że w nocy ledwo spalam. Nos mi się zatykał co chwilę oddycham przez nos i się budziłam z suchymi ustami i kaszlem. Mam nadzieję że się nie pochoruje bardziej bo to jak kaszlalam na początku ciąży było bardzo męczące.

Ja mam laktator z aventu i ręczny i elektryczny. Kupiłam przy pierwszej ciąży na allegro dziewczyna sprzedawała raz użyty po sporo niższej cenie niż nowy:)

reklama
Powiem Wam że ja też nie mam co narzekać na teściową:) zawsze z nią mogę porozmawiać,nie wtrąca się do mnie i do mojego męża:) z mamą tez mam super kontakt :) a co do laktatora to tez myślałam o tym Canpol babies elektronicznym :)
Ja sobie kupię ręczny, troche mi szkoda wydawać tyle kasy na to, a może być tak ze nie będzie mi aż tak konieczny, moja mama nie miała w ogóle i nie miała problemów z piersiami, myśle ze powinnam sobie poradzić z ręcznym :D i tez kupię uwywazy w dobrym stanie, do tego kupię używany podgrzewacz i termometr elektryczny, jedyne co chciałam faktycznie zainwestować to w ten komplecik do łóżeczka żeby Alusia miała jak mała księżniczka :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry