reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tzn tak.. ja nie wiem co to polowkowe bo jak ide na wizyte co dwa tygodnie to mala jest badana ,sprawdzana itd ja tez zreszta ;) widzialam kilka razy wczesniej brak pisiora ale gin mowil ze moze sie przykleic ;) ale dzis ewidentnie stwierdzilismy z ginem ze dziewczynka ;)
Polowkowe , to chodzi mi o 2 prenatalne. W 18-22 tygodniu ciąży. Są trzy poważne badania , 1,2 i 3 prenatalne w odpowiednich tygodniach ciąży. W klinice np z 3d gdzie badanie prowadzi lekarz z certyfikatem i odpowiednimi do tego kwalifikacjami :)
Mi potwierdziło trzech lekarzy, dwóch prywatnych (połówkowe i echo serduszka) i mój prywatny który prowadzi ciążę. Ale mimo to się obawiam , że przy porodzie okaże się , że to jednak chłopiec :D

Poleca się rożek, śpiworek albo otulacz do spania.
Ja chyba kupię 1 albo rożek albo śpiworek (otulacze mnie nie przekonują jakoś). Mimk to pościele też kupię. Zobacze jeszcze czego będziemy używać, a pościele i tak przydadzą się na później nawet jeśli byśmy nie używali na początku.
Wiem , dlatego też kupię na pewno z dwa rodzaje kolderek :)
Otulacze niby fajne bo dziecko tak otulone jak w brzuszku u mamy ale z drugiej strony nie mogłabym patrzeć na dziecko, które ma tak "związane rączki" i ani się ruszyć. I śpiworek i rożek też mam. Dokupie jeszcze jeden rożek taki sztywniejszy , gdyby mój przyjechał i chciał wziąć bez obaw na ręce :)

Polowkowe , to chodzi mi o 2 prenatalne. W 18-22 tygodniu ciąży. Są trzy poważne badania , 1,2 i 3 prenatalne w odpowiednich tygodniach ciąży. W klinice np z 3d gdzie badanie prowadzi lekarz z certyfikatem i odpowiednimi do tego kwalifikacjami :)
Mi potwierdziło trzech lekarzy, dwóch prywatnych (połówkowe i echo serduszka) i mój prywatny który prowadzi ciążę. Ale mimo to się obawiam , że przy porodzie okaże się , że to jednak chłopiec :D
Ja sie nie zgodzilam na prenatalne ;) i tak jestem pod scisla kontrola ;)

@klaudiaa975 Powiem ci ze faktycznie masz tego sporo ;) duzo masz rozmiarow?
56 kilka komoletow, i same 62-68.
Tylko są tak rozne rozmiarowki, że niektóre 62 są większa od 68 więc będę układała na oko. No i w sumie są wymieszane tu rzeczy , spodnie, bluzki, body , pajacyki itp. już muszę przestać kupować bo na prawdę będzie szkoda później jak większości nie zdążę założyć :/ ale kupiłam większość używanych po jednym dziecku od trzech kobiet z FB. I rzeczy na prawdę jak nowe, nie zniszczone. Gdybym miała płacić po 10-20zl w sklepach za jedną rzecz to nigdy w życiu bym tyłu nie miała. A tu wychodziło po 3-10zl za sztukę.

I dzieci mojego rodzeństwa :D
Musze poukładać w pierwszej szufladzie takie zwykłe podomowe a w dwóch takie nowe na wyjście, żeby ich nie przeoczyć przy ubieraniu. A Wy jak będziecie układały ? Macie jakis plan ? Kompletami odrazu , czy w trakcie będziecie coś kombinować ? :)
Nie wiem, dla mnie to zbyt odległy temat[emoji16] wyjdzie w praniu[emoji4]

reklama
I dzieci mojego rodzeństwa :D
Musze poukładać w pierwszej szufladzie takie zwykłe podomowe a w dwóch takie nowe na wyjście, żeby ich nie przeoczyć przy ubieraniu. A Wy jak będziecie układały ? Macie jakis plan ? Kompletami odrazu , czy w trakcie będziecie coś kombinować ? :)
Roznie ;) zalezy od humoru i wizji hyhyhy
A prenatalne mi nie potrzebne ;) moja pamiatka sa foty z usg od 6-go tyg ciazy ;) moja corcia je zbiera w albumie na zdjecia ;) mam caly etap rozwoju malej ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry