• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie aut to tez zapytam, bo patrzę za fotelikami do samochodu i pewnie już nieraz o tym pisalyscie dokładniej, ale ja mam sklerozę. Bo szukam maxi cosi, bo właśnie ten wózek Mutsy Urban to dostałam do niego od razu od pana co nam sprzedawał adaptery i wypatrzyłam taki zwykły maxi cosi city za 400 zł.

Da on radę czy lepiej coś lepszego szukać? Opinie o nim czytałam i są dosyć dobre. Zobacz załącznik 848570
Ja kupiłam miesuac temu czy dwa ten fotelik maxi Cosi Citi i wydaję się w porzadku i jest bardzo lekki:)

reklama
No tak ale jaka musi być wartość w badaniu glukometrem i tych dwóch badaniach po wypiciu żeby wykluczyć?
Jeśli wynik jest wyższy niż 126 mg/dl (powyżej 7,0 mmol/l), to ponownie oznaczamy glikemię na czczo i jeżeli wynik się powtórzył, rozpoznajemy u pacjentki cukrzycę ciążową. W przypadku, gdy wartości glikemii na czczo mieszczą się w przedziale 95-125 mg/dl (5,3-6,9 mmol/l) konieczne jest wykonanie u pacjentki badania diagnostycznego, czyli testu doustnego obciążenia 75 g glukozy (OGTT). Polega on na wypiciu na czczo 75 g glukozy, a następnie oznaczeniu u pacjentki glikemii po 120
Pisałam do położnej. Napisała mi na czczo 92mg/dl . Po podaniu glukozy : Po godzinie 180 mg/dl po 2 godzinach : 153 mg/dl
Ale widzę że chyba ile ludzi tyle zdań bo mi lekarz na ostatniej wizycie mówił inaczej :/
Mi na wynikach pisze tak :
Moje :
Na czczo : 92.2
Po 120min : 88.0
Zakres na czczo : 70-99
Ale kurcze nie pisze zakres po dwóch godzinach. Więc nie pomogłam..

@chomiczka007 dajesz nadzieję[emoji16] Bo jak wy tak piszecie, że to okropne, to aż się boję iść zrobić[emoji23]

@kasiak85 powiem ci, że niezły numer z tej babki. Przyjechała i stwierdziła, że ona nie jest sprawcą kolizji... Więc mąż wezwał policję. Chciał się dogadać... nowe lusterko kosztuje 150 zł. Ona na aucie nawet pół rysy nie miała.
Przyjechała policja i wlepiła jej mandat...500 zł. I jeszcze z jej polisy to będzie pociągnięte, więc tylko straci.
A my ten samochód co uszkodziła, wystawiliśmy na sprzedaż, bo za mały jest..I teraz znowu trzeba czekać[emoji848]
Haha i dobrze :D niech traci jak nie myśli :)
Tylko Wy znowu będziecie mieć opóźnienie przez roztargnienie baby..

Ja tez wtedy idę, od razu siku i krew tez zrobię, a 14 maj mam wizytę u gin i zobaczymy jak tam moje wyniki.
Odkąd dowiedziałam się o tym, że mam 3 zęby do robienia to słodyczy w ogóle nie jem, koniec z tym.

ja muszę krzywą cukrową zrobić właśnie 7 maja, ale w piątek 4 maja, bo wizytę mam w środę 9 maja ;) oprócz tego tsh, mocz, i morfologię :D mi jeszcze jeden ząb został do wyleczenia ;)

Ja czasem mam wrażenie że ludzie w ten sposób chcą leczyć swoje kompleksy .. obmawiajac i krytykując innych. Czują się wtedy lepsi
Wiesz co może tak być. Są też ludzie zafiksowani na punkcie ciała. Mam znajoma ktora jest bardzo szczupła i ona bardzo często daje ludziom do zrozumienia że jest lepsza bo jest szczupła. Nawet mi się oberwało chociaż w sumie ja przy 165 cm ważyłam 59 kg teraz już 66 :P ja się nie przejmuje bo lubię siebie i nie będę się dla nikogo odchudzać a skoro sobie się podobam to nie widzę powodu :) i zalecam takie podejście :))

Dziewczyny, jak już jesteśmy przy temacie aut to tez zapytam, bo patrzę za fotelikami do samochodu i pewnie już nieraz o tym pisalyscie dokładniej, ale ja mam sklerozę. Bo szukam maxi cosi, bo właśnie ten wózek Mutsy Urban to dostałam do niego od razu od pana co nam sprzedawał adaptery i wypatrzyłam taki zwykły maxi cosi city za 400 zł.

Da on radę czy lepiej coś lepszego szukać? Opinie o nim czytałam i są dosyć dobre. Zobacz załącznik 848570
Ja taki kupuję w komplecie z bebetto.
Tylko wózek bez niego kosztuje 1250 a z nim 1450 więc taniej wychodzi jak się kupuje z wózkiem niż osobno dlatego szkoda , że nie patrzyłaś za wózkiem 3w1. Ale jeśli chodzi o samo nosidełko to jest chwalone :)

Jeju weź nawet mnie nie strasz, my dajemy tylko 7800 zł, ale i tak w głowie jest plan, że te auto posłuży z 4 lata. Później może jakieś lepsze z 2010 roku się kupi czy coś. Te, które kupujemy akurat miał jeden właściciel 7 lat i wszystko co w nim robił, naprawy itd to ma papiery na to. Ubezpieczony do sierpnia, wszystko w idealnym stanie, przebieg co prawda 300 tys, ale takie modele to mogą do 500 tys zrobić przebiegu, wiec na pare lat wystarczy :)
Ja miałam mazdę 2 przez 4lata i nic w niej nie robiliśmy tylko klocki, ojej i rozrząd na początku. Daliśmy za nią też. 8000zl, pojeździłam 4 lata i sprzedaliśmy też za 8000zl ja byłam mega zadowolona, zmieniłam auto ba większe z myślą o kolejnym dziecku.

Co do fotelika n
Maxi cosi, ja miałam przy chłopakach i sprawdził się w 100%. Teraz też chcę maxi cosi tule, że z bazą isofix

reklama
Ale mam od rana smaki sama nie wiem na co .. zrobiłabym jakieś placuszki warzywne ale nie mam mięska .. a bez nie smakują .. przy plackach ziemniaczanych znów roboty dużo .. oj nie wiem no nie wiem :D
Ja robię dziś placki ziemniaczane :D ale tylko obiore ziemniaki a lidlomix sam mi zrobi z tego ciasto na puszyste placki :D
Przyjedź to i Tobie zrobię w dwie minuty ciasto na placki ;D zostanie Ci tylko smażenie ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry