reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuje :) bardzo przeżyła pierwsza, tym bardziej, że bylaby już na równo ze mną. Więc na razie czarne myśli. Ale czuję , że będzie dobrze.

Ale prezentów :) a co to ta biedronka ?

W 21 miałam 3,7cm. Ale 2,7 to wcale nie jest mało. Nie stresuj się , bo to bardziej szkodzi. Jesteś pod kontrolą lekarza. Ale gdybyś miała skurcze to lepiej jedz na IP żeby podczas się nie skracała. Poduszka pod pupę i odpoczywaj :)

Ja nie oglądałam tego nigdy ale pamiętam, że kiedys o tym programie pisały tu dziewczyny.
Bardziej pszczółka :) no chyba że nie widzę biedronki :D a to jest folia z nadrukiem a w środku pieluszka :)

reklama
A no rozumiem , to jest bardzo ciężko w takim razie. Ja mam luz bo niby mieszkanie, ale trzy pokojowe. Jeden mamy, drugi brata a trzeci mój w którym mieszkam od zawsze i jest w sam raz, miejsce na łóżeczko, metrowa komode resztę mebli. I mieszkamy tu z K.
Ważne , że macie już kupione nowe i w trakcie remontu. Teraz już z górki. A co zostało do zrobienia ?
Dziękuje :) było już gotowe, brakowało tylko mebli. Ale nas zalało i całe szczęście ich nie było jeszcze. Bo byl problem z ubezpieczeniem. Właścicielka mieszkania która mieszka w stanach nie chciała nam wysłać upoważnienia do odbioru pieniędzy. Czekamy już drugi tydzień. Ma wysłać w tym tygodniu.. później to już będzie cudownie. Marzę o tym od zawsze. O wspólnej wannie z K , małej w łóżeczku. Mojej kuchni, i ogólnie miejscu gdzie jestem Panią swojego. [emoji173]️
Czyli to mieszkanie będziecie wynajmować od tej pani ze stanów czy kupujecie od niej? Bo zrozumiałam, że będziecie je remontować i urządzać, ale nie jest wasze?

Chuda byłam, nie wyglądało to dobrze, uwierz. Niezdrowo wyglądałam, ale przytyć nie mogłam. Oby coś zostało po ciąży. A gratuluję przełamania co do sukienek! Cudna sprawa, co nie? Sama też chodzę od roku tylko w sukienkach. Spodnie miałam ubrane dwa-trzy razy przez ten czas i miałam wrażenie, że wszyscy się na mnie patrzą bo dziwnie wyglądam hah [emoji1]
To podziwiam dziewczyny, bo ja w sukienkach to tylko na jakieś wyjście albo ewentualnie czasami w lato w takich letnich chodzę. 90% czasu w spodniach :D

O rany, to co by powiedziały o mnie jak ja z małego B mam pełne B aktualnie.
Ja też chcę i się nie boje karmić. Ale jak będzie to zobaczymy :)

Ale przed porodem chyba nie zdążycie nie ?:(
A u mamy nie masz miejsca na większą komodę ? My też obecnie z moją mama mieszkamy bo nasze czeka na umeblowanie. A wyprowadzić na swoje się chcemy jakoś miesiąc/dwa/trzy po porodzie. Zależy jak będę sobie radziła, bo jednak tam będę sama. I wywieźliśmy mamy mała komodę do naszego mieszkania a kupiliśmy swoją większą, która później zabierzemy. Może też tak zrób ?:*

To same body wystarcza pod kombinezon ? Myślałam , że jeszcze bluzę/sweterek co kolwiek. Ale takie rzeczy to już chyba będę wiedziala na bieżąco. Nie ma co myśleć na zapas plus 4miesiace :D

A teraz podobno weszło, że po 7dniach nie wywołują tylko dalej chodzisz na ktg i dopiero jak minie 42 :/

Też nie wiedziałam :D a co gorsze, nie iem czy nie będę musiała od nowa prac i prasować części gotowych ubranek. Bo powkladalam w nową komodę i delikatnie przeszły zapachem "nowego mebla" :(
Do nowej komody radze włożyć jakieś ubrania szmaty żeby przeszły właśnie tymi farbami klejami i wyprać to straszna chemia tak pozbedziez się tego zapachu moja stała tydzień pustą i otwarta i nic nie pomogło nawet ocet żaden. Najpierw włóż jakieś często używane inne rzeczy potem dziecięce rzeczy

Witam się dziewczynki z rana :) u mnie zapowiada się ładna pogoda mam nadzieję że ładny dzień :)
Najadłam się wczoraj kiełbaski z grilla i w nocy bolał mnie zakładek.. a nie moglam niektórym z was uwierzyć że tak jest :(

Z dnia na dzień czuje się coraz cięższa i większa.. już nie mogę tak jak parę tygodni temu żwawo się przekręcić bo zaraz coś zaboli albo ucisnie na pęcherz. Już teraz czuję ze ktoś cały czas jest w brzuszku. Ale to wszystko jest takie piękne ze ani trochę mi to nie przeszkadza :) wręcz przeciwnie [emoji4]

reklama
Powiem tak jak usłyszę ze, ,ciąża nie boli" od kogoś to dam w łeb bo co z tymi wszystkimi; zgagami, wymioty, bóle więzadeł ( przez rozciaganie) bole przy kichaniu nagłym wstawaniu, migreny,rwa kulszowa, niestrawność, ogólne inwalidztwo przy poruszaniu się, zadyszka, zmiany skórne, uczulenia, sikanie po nocy, łzy w oczach na widok noworodka w tv. Pewnie wiele ominelam na Plus widzę u siebie ładne włosy, mocne paznokcie i gładką skórę.

Do góry