reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tez ostatnio z kolezankami gadalam o myciu siusiaka, czy ja to ogarne :D chyba u dziewczynek nie ma zadnych problemow z myciem
Czytałam ostatnio że u dziewczynek Jest Gorzej bo trzeba uważać przy wycieraniu dupki na wargi sromowe i ogólnie tam się obsługiwać żeby nie podrażnić a żeby jednak było czysto . W sumie to mojego męża kuzynka 4 letnia była już u ginekologa bo miała jakiegoś grzyba czy bakterie..

Oby mu się po porodzie nie odwidzialo. Bo faceci to mają taki słomiany zapał jeśli o to chodzi niestety. Chociaz mój jest pewny i aż mnie prosi czasem, zebym go uczyła wszystkiego. Bo on chce, kąpać , przewijać itp. Zobaczymy jak będzie :D
Oby im się nie odwiedziło :D bo inaczej mojego czeka foch :wściekła/y: jak nie dotrzyma słowa. Ale cóż nawet jeśli jemu się odwidzi to wykopać ubrać zmienić pieluchy itd trzeba będzie wyjścia nie będzie :laugh2:

Macie dziewczyny zabójcze tempo pisania. To cudowne ale jak tak się zaczytać to nie umiem się do wszystkich odnieść bo i tak czytam na raty przy moich dziewczynach.
Zaciekawił mnie sok z hyczki... u mnie się na to mówi hyćka i to ponoć typowo poznańskie określenie. Niemniej faktycznie samo zdrowie i pycha. Kiedyś bardzo marzył mi się kurs towaroznawstwa zielarskiego. Może sie kiedyś marzenie spełni. Zapomnialam ostatnio o tym A to przecież takie ciekawe.
Na usta również polecam wazeline. Z tym że ja raz dziennie na noc smaruje bardzo solidna warstwę po prostu. To mi w zupełności wystarcza.
Wczoraj się strasznie strachu najadłam. Nie wiem co mi było. Czy to stres czy co innego ale czułam taki ucisk jakby w tchawicy że aż bolało jak oddychalam. Dopiero mocna miętowa guma trochę osłabiła to uczucie. No i wciąż mam wrażenie takiej ciężkości w kroczu. Dosłownie jakbym tam sobie kilogramowy kamień włożyła. Też tak Macie?
Zapewniam pierworodki kochane że z wszystkim dacie sobie doskonale radę. Ja rodzac moją Laure miałam 24 lata i zero styczności z jakimiś dziećmi. Ze strony męża pomoc powiedzmy niewielka. A jakoś samo przyszło. Kapanie, przewijanie, obcinanie paznokietkow... mamy wrodzoną czułość w sobie i każda jest na tyle ogarnięta by dziecku nie zrobić krzywdy. A w razie co położna zawsze służy pomocą. Miłość do dziecka jest magiczna. Za pół roku będziecie się śmiać że miałyscie wątpliwości w swoje siły :)
I choć pisze to całkiem serio to sama się zastanawiam jak nauczę się siusiaka pielęgnować... No ale to chyba nie aż takie straszne :)
No u mnie tez hyczka,hyćka.. zalezy od regionu ja bardziej na zachod od Poznania ;) sok jest swietny zreszta nalewka jeszcze lepsza ;)

Czytałam ostatnio że u dziewczynek Jest Gorzej bo trzeba uważać przy wycieraniu dupki na wargi sromowe i ogólnie tam się obsługiwać żeby nie podrażnić a żeby jednak było czysto . W sumie to mojego męża kuzynka 4 letnia była już u ginekologa bo miała jakiegoś grzyba czy bakterie..
Nie jest ciezko ;) wystarczy odpowiednio podmyc.. dziwne ze dostala cos, moja corcia na golaska latala po dworze i nigdy nic nie miala.. jedynie gdy zauwazylam czerwone od pampersa to smarowalam jej linomagiem lub alantanem.

Dziewczyny do podmywania się po porodzie co polecalyscie ostatnio ?
Tantun rosa , lactacyd czy płyn z kora dębu ? Robię listę na czysto z cenami z internetu i chce już to poukładać od A do Z żeby nie myśleć podczas zakupów :)

W sumie u facetow to rzadko chyba zdarzaja sie jakies infekcje, nie to co u kobiet

reklama
Nie jest ciezko ;) wystarczy odpowiednio podmyc.. dziwne ze dostala cos, moja corcia na golaska latala po dworze i nigdy nic nie miala.. jedynie gdy zauwazylam czerwone od pampersa to smarowalam jej linomagiem lub alantanem.
To pewnie zależy od piczki. Widzisz ja w ciąży już mam coś 4 raz .. przed ciążą też co chwilę coś miałam .. jak mała jest podatna to pewnie wystarczylo że brudnymi rączkami się podrapała czy coś

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry