• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Gotujesz rosolek na udkach(sa tluste),3 marchewki,pietrucha troche selera,cebula.. gdy marchew bedzie miekkawa dodajesz ziemniaczki,po dluzej chwili dodajesz obrane i pokrojone szparagi,i tak gotujesz ale uwazaj zeby nie rozgotowac szparagow,i ciachasz koperek swiezy.. ja lubie gryzc zupe ,wiec u mnie sa duze kawalki warzyw ;) dodaje pieprz do smaku ;) ja nie dodaje do zup zadnych kostek rosolowych i innej chemi ;)
To podobnie jak ja :) wszystkie zupy gotuje na rosole [emoji23] u mnie pewnie będzie to jako krem bo mnie od dziecka kawałki warzyw w zupach gryzą [emoji23]
W kawałkach uznaje tylko surowe bądź gotowane (ale nie w zupie) [emoji23]

reklama
To podobnie jak ja :) wszystkie zupy gotuje na rosole [emoji23] u mnie pewnie będzie to jako krem bo mnie od dziecka kawałki warzyw w zupach gryzą [emoji23]
W kawałkach uznaje tylko surowe bądź gotowane (ale nie w zupie) [emoji23]
To pogniec warzywa ale szparagi zostaw w kawalkach, bo straci swoj smaczek, a tu chodzi o smak szparaga :p chyba ze zamiast pyrek dasz wiecej szparagow :D

W intermarche na tym dziale masz tez taka pszenice preparowana z truskawkami suszonymi.. super z mlekiem.. tzn jest w moim miescie ,nie wiem czy w twoim beda te artykuly, ale mysle ze powinny byc.. :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie próbowałam nic , miałam kupić tą lactulose ale nie wiem czy to jest takie odpowiednie. A czopki nie zdążą zadziałać chyba. Bo nigdy nie wiadomo kiedy mnie to zlapie, nagle ból okropny i godzina/dwie wyjęte z życia. Pierw zaparcie a na sam koniec biegunka i wtedy wiem, że to już koniec. Ale po wszystkim ledwo dochodzę do łóżka i idę spac. Boje się , że to zaszkodzi małej :/
Czopki są super. Spróbuj. [emoji4]

Ja od tygodnia biore sorbifer durules, wcześniej brałam ok miesiąca ferrum, wcześniej ze 2 msc tardyferon, w poprzedniej ciąży też caly czas tardyferon, a na samym początku ciąży trochę brałam Szelazo :)
A masz może problem z ich polknieciem. Ja zaczęłam brać od dziś, popijam szklanka wody z cytryna ale i rano i wieczorem tabletka zatrzymuje się w przełyku i niechce dalej przepłynac czuje dyskomfort i taki dziwny posmak w ustach:unsure:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry