Mleka roślinne nie mają białka mleka krowiego

to tylko mleko krowie i jego przetwory oraz produkty zawierające mleko / serwatkę (serwatka ma dużą ilość białka mleka krowiego).
Także odpadały herbatniki (w składzie serwatka ) i inne ciastka zawierające mleko bądź serwatkę, część wędlin jest z dodatkiem mleka, dużo słoiczków dla dzieci ma mleko / serwatkę (nawet w tych w których by się wydawało że nie ma szans żeby było - także ja wtedy czytałam szczegółowo wszystkie składy).
Nawet odrobina śmietany żeby zabielić zupę odpadała bo od razu wysypka gotowa i sucha skóra. Całe szczęście odkąd mm zmieniliśmy że zwykłego na to dla alergików nie było więcej biegunek i bólów brzucha. Ale nawet minimalny kontakt z alergenem powodował wysypkę i suchą skórę.
Baaa nawet mleko kozie ma podobne , ale nie takie samo białko co krowie i niektórzy alergicy którzy nie mogą białka mleka krowiego mogą spokojnie pić mleko kozie i jego przetwory.
Całe szczęście syn miał 14 miesięcy jak stopniowo zaczęłam wprowadzać mu bmk bo nietolerancja nam całe szczęście minęła