Ja kobietki tak się rozpędziłam z nudów, że wyciągnęłam małą torbę sportową na ramie i nie z premedytacją popakowałam większość rzeczy do szpitala dla dzidzi, bo w sumie my 19 czerwca jedziemy nad morze, będę wtedy w 34 tygodniu, a lekarz powiedział, że to dobry pomysł żebym wzięła od razu na wszelki wypadek torby do szpitala. Także mam więcej pakowania, bo i torby do szpitala i rzeczy na wyjazd hah. To wolałam już zacząć połowę [emoji16][emoji16]To spakowałam tak:
podkłady poporodowe dla mnie,
podkłady do przewijania x 10,
10 szt patyczków do pielęgnacji dzidzi,
smoczek w pudełeczko na niego,
przywieszka do smoczka, 2 najmniejsze czapeczki,
3 x niedrapki,
2 x skarpetki,
2 x spodeneczki cienkie,
1 x body z długim,
1 x body z krótkim, bluzeczka jedna,
mały płyn do mycia ciałka z nivea dla dzidziusiow, poduszka motylek pod głowę do fotelika na podróż do domku i w szpitalu w sumie tez mogę używać, a później najwyżej wypiore
środek do dezynfekcji pępuszka i sól morską do noska i oczkow,
krem bambino,
Sudocrem,
1 x chusteczki nawilżone.
Pare pampersow, a w razie potrzeby Bartek doniesie z domu (bo nie chce już miejsca zajmować, bo już go nie mam hah)
jutro dopakuję 2 x Pielucha tetrowa zwykła biała i jedną kolorową wezmę na powrót do domku.
Chyba starczy tyle z artykułów dla córeczki?
Jak myślicie?
Czy coś byście jeszcze wzięły?
Oczywiście do teczki jutro naszykuje dokumentacje już ciąży, plan porodu jutro wypełnię i już spakuje też do tego
A walizkę zamówię z Internetu takich średnich rozmiarów i tam będzie reszta czyli dla mnie rzeczy, to już może zająć miejsca skoro x 2 ręcznik duży, jakieś kosmetyki, 3 piżamy, 2x stanik do karmienia, książka, ładowarka, tablet, słuchawki, woda, jakieś przekąski, dokumenty ciąży, ciuchy na wyjście, klapki wygodne i sama jeszcze nie wiem co dokładnie, ale myśle, że za dużo brać nie będę, tylko to co najpotrzebniejsze, żeby do walizki się zmieściło hah.
Kolory walizki są różne, a cena przystępna. W kiku ma być też takich wymiarów walizka za podobną cenę jakby, któraś poszukiwała do szpitala również. My od razu musimy zamowic, bo przy okazji będziemy mieć już na wyjazdy późniejsze, bo nie mamy walizki, a wygodna i pojemna