reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też muszę sobie powoli jakąś torbę do szpitala spakować, na allegro w koszyk poszły ostatnie pierdółki, tylko te pieluchy mi spędzają sen z powiek i zrobię, tak jak planowałam od początku, jedynki i dwójki pampers, a reszta dada naturalnie z biedry albo tesco, gdzie aktualnie będzie ich taniej. A tym czasem brykam na szalone przygody pewnego druida (taka seria fajnych książek), dobrej nocki :)

reklama
U nas już w sumie wszystko gotowe.
Wszystkie ciuszki, akcesoria, butelki, laktatory, itp itd.
Czekamy tylko na materace i syna przenosimy do 'dorosłego' łóżka, składamy łóżeczko dla małej (bo łóżeczko Aleksa nadaje się już tylko na śmietnik).
Parę rzeczy dokupić z allegro i apteki Gemini.
A tak wszystko gotowe i poprane. Torby do szpitala też popakowane już całkowicie - mi tylko potem wody i biszkopty dorzucić.
Ufffff Zobacz załącznik 863230Zobacz załącznik 863231Zobacz załącznik 863232Zobacz załącznik 863233Zobacz załącznik 863234Zobacz załącznik 863235
Ja tez czekam na materacyk i posciel,bo jest od tego samego sprzedawcy i juz mam wszystko ;) z tego co pisala to w poniedzialek dostane ;) i torbe tez mam spakowana ;)

Dokladnie,tymbardziej to co mi gin powiedzial,ze mam miekka szyjke i nisko.. a dzis te bole ,chociaz te bole,co prawda mialam wieczorami od kilku dni,a dzis juz w dzien.. :/ wiec cos sie zaczyna chyba dziac.. a dzis na apce mam 32 tydz.
E to Ty już spokojnie.
Ja mam niby rozpulchniona szyjkę na zewnątrz, ale ogólnie jest bardzo długa i zamknięta.
Więc ja spokojnie, ale prawda jest taka że co ma się stać to się stanie. Czasami jest wszystko ok aż tu nagle z Nienacka się zaczyna bez jakiejkolwiek zapowiedzi

E to Ty już spokojnie.
Ja mam niby rozpulchniona szyjkę na zewnątrz, ale ogólnie jest bardzo długa i zamknięta.
Więc ja spokojnie, ale prawda jest taka że co ma się stać to się stanie. Czasami jest wszystko ok aż tu nagle z Nienacka się zaczyna bez jakiejkolwiek zapowiedzi
Dokladnie,co ma sie stac to sie stanie.. mowisz ze u mnie bedzie szybciej niz te 40 tyg?

Dokladnie,co ma sie stac to sie stanie.. mowisz ze u mnie bedzie szybciej niz te 40 tyg?
A skąd wiesz może i będzie w 40tc ;D nie przewodzi :D
Mi jak rozwarcie się w 34tc zaczęło robić, skurcze regularne i jak wstrzymali to dopiero końcem 39tc odeszły wody a ani rozwarcie ani nic innego się nie działo [emoji23] no nie licząc boli krzyżowych [emoji23]
Czasami są dziewczyny które leżą do któregoś tygodnia bo ciążą zagrożona a kończą wywołaniem. A czasem ciąża książkowo a tu nagle poród kilka tygodni wcześniej nie wiadomo z jakiej przyczyny.
Pozostaje nam tylko czekać i być gotowym [emoji23]
W miarę możliwości oszczędzać się ile tylko się da, tym bardziej przy tych upałach. I nic więcej [emoji23]

A skąd wiesz może i będzie w 40tc ;D nie przewodzi :D
Mi jak rozwarcie się w 34tc zaczęło robić, skurcze regularne i jak wstrzymali to dopiero końcem 39tc odeszły wody a ani rozwarcie ani nic innego się nie działo [emoji23] no nie licząc boli krzyżowych [emoji23]
Czasami są dziewczyny które leżą do któregoś tygodnia bo ciążą zagrożona a kończą wywołaniem. A czasem ciąża książkowo a tu nagle poród kilka tygodni wcześniej nie wiadomo z jakiej przyczyny.
Pozostaje nam tylko czekać i być gotowym [emoji23]
W miarę możliwości oszczędzać się ile tylko się da, tym bardziej przy tych upałach. I nic więcej [emoji23]
Dzieki :* bo chyba zaczynam swirowac :p

reklama
@Karokao trzymaj się tam i daj znać jak coś się dowiesz :) na pewno wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki za to [emoji6]

No to widze, ze tylko moj gin taki wyluzowany, ze wszystko ok i niczym mam sie nie przejmowac. Nie mowiac juz o tym, ze nie badal mnie po 1,5 miesiecznej przerwie od ostatniej wizyty. Jakos dotrzymam z nim do konca i po porodzie poszukam sobie innego
Moja ginka tez taka wyluzowana, że szkoda gadać... jak do niej przyszłam w połowie ciąży to mi nawet badania nie zrobiła i tylko zapytała czy wszystko okej. I tez już dociągnę ta ciąże u niej do końca i nie planuje do niej wracać później...
Karokao, trzymaj się kochana:)

Ewka34, mnie poduszki stóp bolą od miesiąca gdzieś. Nie wiem co to może być.

Od tygodnia kłuje mnie w pochwie. Dzwoniłam do lekarza mam brać magnez i ewentualnie nospę. Biorę tylko magnez 3x dziennie nospy nie. Czasami zakłuje mnie 2-3razy dziennie czasami boli z godzinę zwlasza wieczorem jak się dużo nachodzę ale dziś myślałam, że pojedziemy na IP. Pojechaliśmy na zakupy i do restauracji i tak mnie kuło, że nie mogłam dojść do auta co krok to okropny ból. Przyjechaliśmy do domu, położyłam się i leżę do teraz ból przeszedł kilka min po położeniu si. Nie wiem co to było ale mocno się wystraszyłam. Muszę już zwolnić tempo.
Tak jak to niedawno mi pisałaś - przyszedł czas by zwolnić i zacząć się oszczędzać :) Maluszek jest już coraz większy i coraz więcej energii Nam zabiera. Trzeba mądrze wykorzystać ta ostatnia prosta w ciąży [emoji6]
Nooo tym bardziej że czas leci niemiłosiernie :D
Nawet się nie obejrzymy a już będzie termin porodu [emoji23]
Ja planuje jeszcze wakacje i dopiero później poród :p Mam nadzieje, ze zdążę :)
Byliśmy z Mężem w parku, nakarmiliśmy kaczki, zjedliśmy lody i chyba czas spac, bo oczy się same zamykają :)
A taka przyjemna pogoda dziś była, że aż miło było żyć. A jutro znów pokazuje 29 stopni [emoji17]

Do góry