E
Ewka34
Gość
A co za badania i czy trzeba je robic?Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?

Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A co za badania i czy trzeba je robic?Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?

Nie pamietam.. moze mialam podczas poroduDo dziewczyn które już rodziły
- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia
Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
Ani razu nikt nic nie mierzył przyszedł lekarz ooo dzieciak duży będzie ale wszystko idzie dobrze więc rodzimy naturalnie i tyleDo dziewczyn które już rodziły
- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia
Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
To mogłaś kupić brzydszą koszulę żeby nie było Ci szkoda [emoji23][emoji23][emoji23]Kupiłam dwie koszule. Jedna ma być na poród. Ale trochę mi będzie szkoda![]()
Bardzo się brudzi przy porodzie ? Od razu do kosza ?
Zobacz załącznik 864857
I małej geterki za 3 zł![]()
Zobacz załącznik 864858
Zapisałam się dzięki skierowaniu na fundusz do dobrego okulisty. Mam wizytę w poniedziałek o 9. Rozmawiałam też z Panią doktor w przychodni. Powiedziała , że skoro u neurologa nic nie wyszlo, choć nie miałam tez takich bardzo dokładnych badań robionych, jedynie tomograf (ale tam by wyszło gdyby coś było nie tak) to możliwe , że mam za dużo ciśnienie w oku. Jeśli okulista to potwierdzi to w czwartek umawiam się na CC.
Mam nadzieję , że jednak to duża migrena.
Dziś mi lekarz powiedział, że zrobimy na następnej wizycie. Będę wtedy w 33tc.Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
Dziś mi lekarz powiedział, że zrobimy na następnej wizycie. Będę wtedy w 33tc.
To chyba badanie na paciorkowca i jest niezbędne. Jeśli wychodzi pozytywne otrzymuje maluch dawkę antybiotyku. U mnie przy poprzednim porodzie nie miałam jeszcze wyników (czeka się na nie tydzien) i antybiotyku nie podano, w efekcie czego cora spędziła 8 dob w szpitalu.A co za badania i czy trzeba je robic?![]()
Miałam jak się poród zaczął. Tylko na USG wyszło że dziecko 3100 i by się zmieścił. A tu psikus urodził się 3650 i już by się nie zmieścil![]()