miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Tez staram sie nie swirowac...Ale przy skracajacej szyjce wszystko martwi. Teraz będzie corciana ostatnim usg w środę już 1900 g
![]()
To super
Mam dziś 31tydzien 5 dzień, wiec zaraz zaczynam 33
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Tez staram sie nie swirowac...Ale przy skracajacej szyjce wszystko martwi. Teraz będzie corciana ostatnim usg w środę już 1900 g
![]()
A co wam jest że sterydy aż?@Majlan będzie wszystko ok :* nie stresuj się za bardzo :* odpoczywaj póki możesz :* za dwa miesiące już będzie ciężko z odpoczynkiem :*
Czkawkę to tak mniej więcej czuć najbardziej na wysokości pleców dziecka. Tak pod pępkiem, ale to nie tak punktowo tylko pół brzucha Ci podskakuje.
Jesteśmy po lekarzu i ja i syn sterydy do nosa. .
Kupiłam bób, ugotowałam, dobry, ale myślałam że smaczniejszy tak się niektórzy nim zajadają [emoji23]
Też tak myślę że do najbliższego szpitala wiozą a nie gdzie się chce , to nie taxi że my mówimy a oni tam wiozą... No chyba że jak ktoś ma zaplananowane CC w wybranym szpitalu może ewentualnie...ale jak sn to gdzie najbliższej raczej ,Na szkole rodzenia też o to ludzie pytali i położna mówiła, że karetka na pewno zawiezie do najbliższego. Nie wiem, może to od miasta zależy
Planuje ktoś swoje dziecko przewijać np na łóżku i nie kupuje przewijaka?![]()
Cześć, fajnie że dołączyłaśCześć Dziewczyny. Troszkę Was odczytuje od jakiegoś czasu, postanowiłam dołączyć dzisiaj, mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce?to moja druga ciąża, mam synka, który w niedzielę kończy 3 latka. Teraz termin na 10 sierpnia. Dziś 31+0 tc. Ogólnie jestem w temacie skracajacych sie szyjek, bo tak jak w I ciazy, teraz od 20 tc sie skraca. Obecnie moja szyjka jest miekka i ma okolo 22 mm.
Mam do Was pytanie, czy na tym etapie ciąży miewacie częstsze bóle w dole brzucha, takie miesiaczkowe? Bo na wcześniejszych etapach ciąży je miałam,ale o mniejszym nasileniu i częstotliwości. Teraz twardnienia częstsze z takim dyskomfortem,ale dodatkowo pobolewanie podbrzusza... w środę miałam wizytę i było ok... kurczę wytrzymać jeszcze chociaż 5 tyg...
O seksie,wyjazdach to nic nie piszcie.. ja już 3 miesiące bez jednego i drugiego...ba,nawet na spacery za rękę wyjść nie mogeciężko mi...
Ile dzieciaki nasze mogą już mieć cm ?![]()
Ja w niedziele zaczynam 33.0 tydz.To superu mnie termin na 5 sierpnia, mała ostatnio ważyła 1,7 kg ponad, teraz już na pewno z 2 kg.
Mam dziś 31tydzien 5 dzień, wiec zaraz zaczynam 33do porodu 58 dni, córeczka będzie Kornelia miała na imię
Mi 55 dni do terminua dopiero co było 100
Trzeba leżeć, to trzeba. Może przynajmniej skończę książkę czytać wreszcie![]()
Ja z córką na początku tak robiłam i mnie kręgosłup zaczął boleć bardzo w takiej pozycji. Bo raz siedziałam a raz pochylałam się nad nią. I stwierdziłam że muszę kupić przewijak. Na łóżku to po kąpieli tylko cała pielęgnacja, oczka , uszka, pępek i ubieranie. A do zmiany pieluchy to tylko przewijak.Planuje ktoś swoje dziecko przewijać np na łóżku i nie kupuje przewijaka?![]()
O widzisz,5 cm to fugi do, nigdy takiej nie mialamCzesc. Fajnie , że dolaczylas i współczuję leżenia , szyjki
Ja mam te wszystkie objawy od 30 tygodnia. Choć od kad biorę więcej magnezu i luteinę pod język jest o niebo lepiej. Mimo to szyjka też się skróciła. W czwartek mam kontrolna wizytę po 10 dniach i będziemy patrzeć czy znów poleciała w dół. Tyle , że u mnie miała 5cm więc chociaż tu jest plus.
Pierwszy to synek, teraz czekam na coreczkeHejjasne, że możesz dołączyć
To fajna różnica między dziecko będziea teraz będzie synek czy córeczka?
Oj, to na pewno musisz się oszczędzać i odpoczywac duzo. A jak przygotowania z wyprawka itd?
Ja nie mam żadnych bóli także nie pomogę. Ale to prawdopobnie macica ćwiczy skurcze.
Teraz corciaWitamy witamy. Zapraszamy ☺
Ja mam dziś 30+0 czyli tydz za Tobą jestem. Termin 17.08. ☺
Ja mam często twardnienia brzucha. Od kilku dni czuję nieprzyjemne pobolewanie w dole brzucha takie jak na okres. Ale to chyba normalne.
A teraz co będziesz miała? Drugi syn czy jednak córcia?