reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już noszę retencję tylko na dole, aparat miałam na górę i dół ale już ściągnęłam ponad rok temu. Nosiłam 1,5 roku a pierwsze efekty w sumie było widać już po miesiacu, może dwóch. Nie wiem czy nakładki w efekcie wychodzą drożej pewnie zależy od razu wady ale warto się zorientować.
Wyglądają dużo lepiej. Spytam ortodontki po ciazy jak duża jest różnica w cenie i czy w ogóle u mnie by się dało zalozyc. :)
To jak po miesiącu/dwóch to bardzo szybko. Doczekać się nie mogę :D zajmę się odrazu jak ogarnę się z małą. Mam nadzieję , że będę miała czas i siłę :)

reklama
Hej :)
Bylam na badaniach.. wyniki odbierze maz w poniedzialek bo nie chce mi sie specjalnie jechac do szpitala ;) oczywiscie nikt mnie nie wpuscil ale nawet sie nie pchalam :) byl ze mna mezus ;) tzn milo mi sie zrobilo bo taki starszy pan powiedzial ze mi sie to nalezy i trzeba korzystac z przywilejow i ze sam mnie zaciagnie na przod kolejki :D podziekowalam ze szczerym usmiechem, a i tak poczekalam ;) potem poszlismy na frytki,przejsc sie po miescie i na lody.. jak wyschnie to pokaze wam co kupilam lacznie za 10 zl w TXM w promocji :D bylo zakurzone wiec upralam ;) wrocilismy ,zabralam sie za sprzatanko i teraz bede robic ogoraski malosolne i nalesniki z bita smietana i truskawkami :p

Ja po wizycie, popłakałam sobie już troszkę [emoji20] szyjka skróciła mi się znowu aż o 7mm w przeciągu 2 tygodni (mam teraz 31mm). Mam leżeć i wstawać raczej tyle co do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia. Zrezygnować na razie z fitnesu i spacerów nawet krótkich. Lekarka powiedziała, że długość szyjki nie jest tragiczna, bo źle by było jakby miała poniżej 24mm, ale chodzi o tendencje skracania. Mówi, że gdyby to był 34tc to te 30mm byłoby już ok, ale jak na 32+1tc to troszkę za krótka. Więc kontrola za 2 tygodnie, jeślj wtedy będzie w okolicach 30mm to będzie dobrze i nie będę się musiała aż tak oszczędzać. Na razie nie mówimy o zagrożeniu porodem przedwczesnym, żeby się aż tak nie stresować, tylko te 2 tygodnie teraz leżeć i odpoczywać.
Trochę mi tak przykro się zrobiło, bo chciałam być aktywna do końca ciąży a teraz muszę leżeć. Poza tym z wakacji nici, no i seks też na razie zabroniony.

Z dobrych wieści takie, że mały waży już ok 2046g, więc podrósł teraz sporo [emoji4] z usg wychodzi tydzień starszy i termin wtedy by był 26.07 a ja chciałam tą datę [emoji1] ale wiem, że ta data z usg teraz nie jest taka wiarygodna [emoji4]
No to musisz się oszczędzać, odpoczywaj dużo, teraz masz na to przyzwolenie. Nie na co się stresowac, będzie wszystko dobrze :) Duża już ta Twoja dzidzia, super ❤️

Hej :)
Bylam na badaniach.. wyniki odbierze maz w poniedzialek bo nie chce mi sie specjalnie jechac do szpitala ;) oczywiscie nikt mnie nie wpuscil ale nawet sie nie pchalam :) byl ze mna mezus ;) tzn milo mi sie zrobilo bo taki starszy pan powiedzial ze mi sie to nalezy i trzeba korzystac z przywilejow i ze sam mnie zaciagnie na przod kolejki :D podziekowalam ze szczerym usmiechem, a i tak poczekalam ;) potem poszlismy na frytki,przejsc sie po miescie i na lody.. jak wyschnie to pokaze wam co kupilam lacznie za 10 zl w TXM w promocji :D bylo zakurzone wiec upralam ;) wrocilismy ,zabralam sie za sprzatanko i teraz bede robic ogoraski malosolne i nalesniki z bita smietana i truskawkami :p
Miło ze strony starszego Pana [emoji4] też się kiedyś muszę do TXM wybrać w końcu[emoji16]

Ale mi zrobiłaś smaki na takie naleśniki[emoji16]

reklama
A co wam jest że sterydy aż?

No ja się zajadam bobem, szczególnie tym młodym właśnie :D
Zapalenie zatok z gorączką mam, a na razie nie chce mi antybiotyków dawać.

Syn alergia. I od kataru już brzydki kaszeli- rano mokry,, a wieczorem jak na krtań. Sterydy zamiast antyalergicznych dlatego że za 3tyg wizyta u alergologa + testy.

Do góry