reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Przy niedoborach witaminy jak i przy jej zatruciu bada się poziom witaminy 25oh i jest to koszt u mnie 40 zl.
Natomiast i tym co Ty mówisz to jest witamina 1.25oh bada się ja w leczeniu krzywicy, osteoporozie i orzy kilku innych schorzeniach i faktycznie koszt wtedy jest od 200 zl w górę. Natomiast każdy lekarz zleca zbadanie tej pierwszej wersji.
Tego nie wiedzialam,powiedzieli mi tylko ze na poziom wit d3 w organizmie, cena to ponad 200zl ,a zwyklej witD 40 zl ,bo chcialam zobaczyc ile tej wit mam.. i zrezygnowalam slyszac cene :D

reklama
No i witam w sobotę...słoneczną sobotę :D
mój się zamienił z kimś i dziś poszedł do pracy do 14 i zarząd kazał wykorzystać zaległy urlop więc poniedziałek ma zarezerwowany dla mnie i pojedziemy do diagnostyki i pewnie skoczymy do galerii kupić coś dla bratanka Tomka i może dla Kacperka i i i we wtorek wizyta na 10:20 a 18 czerwca prenatalne także czerwiec pełen wrażeń :D od 22-25 jedziemy do teściów..myślałam że się wywinę no ale uległam zresztą musimy jednym dziadkom T. podziękować za prezent weselny bo nie mogli być na naszym weselu a kolejny raz pewnie w tamte strony wybierzemy się na święta :D

Miłego dnia, u mnie już słońce daje więc może jakieś szybkie pranko zrobię :p
Czytam Twoja wiadomość, ze witam w sobotę i szok, to już sobota albo jej się coś pomyliło [emoji23] patrzę w kalendarz rzeczywiście. Gdzie mi ten tydzień uciekł ;o u mnie to każdy Dzien taki sam w zasadzie, tylko niedziela jak przyjdzie to wiem ze niedziela, bo mój jest w domu, ale nie Myslalam ze to już jutro będzie :) i tak cały miesiac nam zleci, później kolejny i będziemy na nasze dzidzie czekac ❤️

Jeszcze odnośnie pocenia się. Czego używacie pod pachy? Ja chyba jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zadowoliło... kulki są dla mnie za mokre, kremy się wałkują pod pachą, dezodorantów w sprayu nie lubię... miałam też takie w żelu coś w fioletowym opakowaniu to przez pierwszy tydzień super a potem jakoś mi się odwidziało bo też cały czas było uczucie wilgoci..
Ja dove w sprayu invisible, ostatnio się zorientowałam ze mam 4szt w zapasie :D nie lubie jak mi czegoś braknie także robię sobie zapasy praktycznie wszystkiego :D

Ja pakuje młodego do mamy a sama jadę do szpitala na poz...
Masakra się czuje.
O masakra... daj znać potem[emoji8][emoji8][emoji8]
Przy niedoborach witaminy jak i przy jej zatruciu bada się poziom witaminy 25oh i jest to koszt u mnie 40 zl.
Natomiast i tym co Ty mówisz to jest witamina 1.25oh bada się ja w leczeniu krzywicy, osteoporozie i orzy kilku innych schorzeniach i faktycznie koszt wtedy jest od 200 zl w górę. I każdy lekarz zleca zbadanie tej pierwszej wersji.
Ja zimą biorę 5000 j witaminy d. Latem biorę 2000 j. W Polsce niby jest ciepło, słońce ale i tak przy tym klimacie mamy wszyscy zawsze niedobór.
Ja podobnie, jak ty[emoji4]i biorę już wit. D 5 albo 6 lat codziennie[emoji4] badania mam w normie[emoji4] i przede wszystkim mniej choruje

Ostatnia edycja:
Tego nie wiedzialam,powiedzieli mi tylko ze na poziom wit d3 w organizmie, cena to ponad 200zl ,a zwyklej witD 40 zl ,bo chcialam zobaczyc ile tej wit mam.. i zrezygnowalam slyszac cene :D
Następnym razem sprecyzuj że chodzi Ci o poziom witaminy d 25oh :) ja ją bardzo czesto badam. Dwa lata temu w lipcu poronilam w 9 tygodniu no i lekarz kazał mi zbadać ową witaminę. W lipcu wyszło mi 13 ng/ml gdzie poziom niewystarczający zaczyna się od 20 do 30. Czyli miałam ogromny niedobór. A słońce zaczyna sie u nas w maju..wiec teoretycznie powinnam mieć jej wystarczającą ilość. No i lekarz stwierdził że między innymi przez ten niedobór ciaza obumarla. Bo witamina d wpływ A na rozwój maluszka i jakość komórek.Teraz biorę takie dawki jak napisałam i witamina utrzymuje się u mnie na poziomie 66 ng/ml czyli poziom wystarczający. Aczkolwiek mogło by jej być ciut więcej bo poziom wystarczający jest do 100. Powyżej jest już toksyczna.

Następnym razem sprecyzuj że chodzi Ci o poziom witaminy d 25oh :) ja ją bardzo czesto badam. Dwa lata temu w lipcu poronilam w 9 tygodniu no i lekarz kazał mi zbadać ową witaminę. W lipcu wyszło mi 13 ng/ml gdzie poziom niewystarczający zaczyna się od 20 do 30. Czyli miałam ogromny niedobór. A słońce zaczyna sie u nas w maju..wiec teoretycznie powinnam mieć jej wystarczającą ilość. No i lekarz stwierdził że między innymi przez ten niedobór ciaza obumarla. Bo witamina d wpływ A na rozwój maluszka i jakość komórek.Teraz biorę takie dawki jak napisałam i witamina utrzymuje się u mnie na poziomie 66 ng/ml czyli poziom wystarczający. Aczkolwiek mogło by jej być ciut więcej bo poziom wystarczający jest do 100. Powyżej jest już toksyczna.
Dzieki ,bo serio nie wiedzialam ;)

Jeszcze odnośnie pocenia się. Czego używacie pod pachy? Ja chyba jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zadowoliło... kulki są dla mnie za mokre, kremy się wałkują pod pachą, dezodorantów w sprayu nie lubię... miałam też takie w żelu coś w fioletowym opakowaniu to przez pierwszy tydzień super a potem jakoś mi się odwidziało bo też cały czas było uczucie wilgoci..
Kulka nivea. Przy mocniejszym poceniu np. Latem uzywalam blokera z ziaji ale w ciazy nie można

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry