reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zaczynam 32 także teoretycznie jeszcze do 34 ma czas ale w praktyce lekarz mi mówił że nawet czasem dzieciaki i w 38 się obracają. Tylko że jak do 34 się nie obróci to już dają skierowanie na CC.

Mi moja gin tak samo mówiła że ma czas do 34 tygodnia - nawet już mi mówiła w które dni ona wykonuje cc i trzeba dzień wcześniej się zjawić już w szpitalu. Jak na razie to odkąd określane jest położenie to mój mały za każdym razem ułożony pośladkowo.
Ale jeżeli złóżmy do 34 tyg się nie odwróci i dostanę skierowanie na cc i powiedzmy że nagle przez terminem się odwróci to wtedy poród sn? Jak to jest? Orientujecie się może?
Wolę się nastawić na jedno bo później stres i w ogóle :D

reklama
Dziękuje :):* jedyny plus, że nas to nie poroznia. Że dalej dbamy o siebie i kochamy się jak byśmy się widzieli na codzien. Bo wiem,że dużo związków na odległość nie daje rady.. niestety..

Ślicznie wyglądasz. Taki masz mały, proporcjonalny ten brzuszek :)
A jakie łoże za Tobą [emoji7]
To naprawdę jest budujące, ważne żeby tak było zawsze :)
Dziękuje ;* mi się wydaje ze duży na tym zdjęciu wyszedł :p normalnie mi tak nie przeszkadza, ale jeszcze 10 tygodni mi zostało, wiec jeszcze może sporo urosnąć :) ostatnio widziałam zdjęcie koleżanki na miesiac przed porodem i Myslalam sobie tylko w duchu, zebym nie miała tak ogromnego brzucha, bo to jednak duże obciążenie :p

Wiesz co, mam identyczną[emoji4]ja tylko mam zamiar go używać w łóżeczku (jeśli będzie taka konieczność)[emoji4] A poszewki nie kupuje[emoji16] Pieluchę mogę położyć i po problemie [emoji4]

W takim razie zapisałam link i taka zamówię :) teraz doczytałam , że jest pokrowiec który można prac. Ale też będę kładła cienka poduszeczkę z kompletu na ten klin więc nie powinien się brudzić :)

To naprawdę jest budujące, ważne żeby tak było zawsze :)
Dziękuje ;* mi się wydaje ze duży na tym zdjęciu wyszedł :p normalnie mi tak nie przeszkadza, ale jeszcze 10 tygodni mi zostało, wiec jeszcze może sporo urosnąć :) ostatnio widziałam zdjęcie koleżanki na miesiac przed porodem i Myslalam sobie tylko w duchu, zebym nie miała tak ogromnego brzucha, bo to jednak duże obciążenie :p

Ja też widziałam ogromne brzuchy u znajomych. Mój wydaje mi się wielki mimo , że według wszystkich dookoła jest malutki jak na koniec 8 miesiąca.
Mi tez nie przeszkadza. Jedynie pod względem, bólu kręgosłupa, tak to czasem zapominam , że mam brzuch :D

Mi moja gin tak samo mówiła że ma czas do 34 tygodnia - nawet już mi mówiła w które dni ona wykonuje cc i trzeba dzień wcześniej się zjawić już w szpitalu. Jak na razie to odkąd określane jest położenie to mój mały za każdym razem ułożony pośladkowo.
Ale jeżeli złóżmy do 34 tyg się nie odwróci i dostanę skierowanie na cc i powiedzmy że nagle przez terminem się odwróci to wtedy poród sn? Jak to jest? Orientujecie się może?
Wolę się nastawić na jedno bo później stres i w ogóle :D
Dobre pytanie. :blink: wydaje mi się , że mimo , że będzie ustalona CC bo ona jest wrazie czego , a dzidziusiowi zachce się wyjść normalnie główka , to będzie poród sn. Ale nie jestem pewna :blink:

mnie jeszcze ciekawi.. Jak ma się ustalona CC a zaczną się bóle , skurcze, odejda wody. To co wtedy..

Dobre pytanie. :blink: wydaje mi się , że mimo , że będzie ustalona CC bo ona jest wrazie czego , a dzidziusiowi zachce się wyjść normalnie główka , to będzie poród sn. Ale nie jestem pewna :blink:

mnie jeszcze ciekawi.. Jak ma się ustalona CC a zaczną się bóle , skurcze, odejda wody. To co wtedy..
Ostatnio na szkole rodzenia mówili, że to najbezpieczniejsze dla dziecka, bo wtedy wiadomo, że już jest gotowe na wyjście[emoji4] I że cc można zrobić w każdej chwili, chyba że dziecko jest w kanale rodnym (Ale to już późniejsza faza porodu)[emoji4]

reklama
Ostatnio na szkole rodzenia mówili, że to najbezpieczniejsze dla dziecka, bo wtedy wiadomo, że już jest gotowe na wyjście[emoji4] I że cc można zrobić w każdej chwili, chyba że dziecko jest w kanale rodnym (Ale to już późniejsza faza porodu)[emoji4]

Czyli tak jak by dziecko wychodzi "na ciepło" dzięki tym skurczom itp ? :) Wie , że ma zaraz opuścić obecny domek, jest gotowe ale jeszcze nie wie, że wyprowadzi się w tak szybkim tempie bez trudu ?:D

Do góry