Jak zaczyna się akcja porodowa i przebiega prawidłowo to nawet przy 4800 g nie robią cc chyba że coś się dzieje to oczywiście jeżeli wszystko idzie wg schematu to możesz pomarzyć o cc.Sama to przeżyłam i nie jedna kobietę znam co urodziła duże dziecko SN. Więc nie ma co się nastawić na CC czy SN co ma być to i tak będzie a do 42 tyg spokojnie można chodzić w ciąży lezysz w szpitalu sprawdzają ktg wywołują i czekają a jak się nic nie dzieje w kwesti porodu to cc.Ja myślę tylko o tym żeby dziecko było zdrowe a reszta to i tak sama się wyjaśni w trakcie niczego nie zakładam z góry bo ciąża i poród to wielka nie wiadoma kiedy będę miała urodzić to urodze i czy będę gotowa czy nie to dzidziuś mnie o zdanie pytać nie będzieRaczej bym nie pozwoliła na trzymanie ciąży do 42 tyg. Zbyt duże ryzyko dla mnie i dziecka. Łożysko traci swoją „ważność”, zreszta 4,5 kg to od razu cesarka, wiec musieliby wcześniej ciąć
Ale rozumiem o co chodzi
Jednak dzieci z powietrza się nie tworzą tylko z naszych genów, wiec gdybanie gdybaniem, ale wagę można sobie określić mniej więcej [emoji5][emoji28]