reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U nas tzn u mnie moja mama zostaje pierwszy raz babcią, w wieku 42 lat hah, tato mój 48 lat, a rodzice Bartka maja po 50 lat i też pierwsza wnuczka i ogólnie potomstwo od dzieci [emoji520][emoji16][emoji173]️
U nas tak samo, pierwsza wnuczka z obu stron :)
Moja siostra urlop planuje, pytam kiedy w końcu do nas przyjedzie, a ona, ze spokojnie na początek września tez urlop planuje i przyleci ❤️ Prawdopodobnie to będzie chrzestna naszej córci ;)

Ewka a miałam się już kiedyś pytać ale poszło w niepamięć [emoji1]
Was tak nagle wzięło na drugiego dzidolka ? Czy wcześniej już chcieliście ale nie było sposobności czy tam okazji ? [emoji4] Mam nadzieję że nie jesteś zła że pytam o to [emoji13] tak się zaczęłam zastanawiac jak kiedyś napisałaś że jeszcze myślisz nad 3 dzieckiem :)
Ja to nie wiem czy by mi się chciało po tylu latach przerwy wracać do pieluch , czy by lenistwo nie wygralo [emoji14] i każdy mi mówi żeby starać się od razu o drugie bo później się nie będzie chciało.. a mi się właśnie podobają przerwy pomiędzy dziećmi tylko boje się że mi się odechce [emoji23]
Ja ci powiem ze nigdy nie chciałam dzieci 2-3 lata po sobie jestem tym przerażona;) u nas w domu różnica między mną a siostra 4 lata a bratem 5 lat mama zawsze chwalila że 1 odchowane z miała 2 i ja jakoś też tak chciałam bo jest lżej po porodzie i faktycznie między moim synem a córka 8 lat a między córka a malenstwem będzie 7 lat i ja się cieszę że nie są różnice małe bo ja się nie nadaje do 3 małych dzieci np noworodek 2 latka i 4 latka to nie dla mnie ale są takie mamy i naprawdę je podziwiam bo trudno wychować 3 małych brzdacow :)

Ja ci powiem ze nigdy nie chciałam dzieci 2-3 lata po sobie jestem tym przerażona;) u nas w domu różnica między mną a siostra 4 lata a bratem 5 lat mama zawsze chwalila że 1 odchowane z miała 2 i ja jakoś też tak chciałam bo jest lżej po porodzie i faktycznie między moim synem a córka 8 lat a między córka a malenstwem będzie 7 lat i ja się cieszę że nie są różnice małe bo ja się nie nadaje do 3 małych dzieci np noworodek 2 latka i 4 latka to nie dla mnie ale są takie mamy i naprawdę je podziwiam bo trudno wychować 3 małych brzdacow :)

Ja będę miała różnice 5,5 roku i myślę że jest super o tyle że córka już to wszystko rozumie i się angażuje i bardzo chce mieć rodzeństwo. Mam dużo koleżanek które mają dzieci jedno po drugim i często obserwuje coś bardzo smutnego, jak się rodzi nowe dziecko to to starsze które jeszcze ciągle jest małe jest spychane na dalszy plan . Oczywiście to kwestia rodziców a nie tego że są dzieci w nie dużej różnicy wieku.
Ja mam teraz takie poczucie że poświęciliśmy dużo czasu córce i daliśmy dużo z siebie żeby była taka jaka jest. Teraz będzie drugie dziecko które napewno już nie będzie miało tyle uwagi co córka bo jedynakiem nie będzie ale ma dobry wzór w postaci starszej siostry:)

reklama
Hej dziewczyny :)
Nadrabiam Was od 7 rano i końca nie widac :D :)
Mały chciał miec dziś wolne od przedszkola więc leżymy jeszcze w łóżku:)
W Poznaniu chłodno 12 stopni, ale w końcu jest czym oddychać. Wykorzystam pogodę i później pojedziemy po prezent dla koleżanki Marcelka, bo w poniedziałek jest zaproszony na urodziny do kinder parku :)
Dziś zaczynam 32 tydzień, juz niewiele zostało:)
Apropo kwiatków, to chcialam Wam pokazać moją kolekcję :D :)

Załączniki

• 20180622_083613.jpg
    20180622_083613.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 79
Do góry