reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I ja sie również witam z Wami :)

Idę wziąć prysznic, umyć włosy, odpicowac się, bo dziś już ostatni dzień nam został, to co dobre szybko się kończy :( jutro o 15 będziemy wyjeżdżać.

A dziś całe szczęście bez deszczu i tak jakoś 17 stopni w ciągu dnia także dobrze. Planujemy dziś na maxa wykorzystać dzień. Po śniadanku na pewno jakiś spacerek z pieskiem max 2 h, zaprowadzimy go, później obiadek i korzystamy dalej. Dziś plan jakaś kolacja ekstra na plażowej restauracji, później przy zachodzie zrobimy pare zdjęć w sukience takiej dluuuugiej taka niby sesja brzuszkowa. I pożegnanie z morzem :(

Wiec miłego dnia kobitki, będę i tak pewnie dziś zaglądała tu jak to ja, bo to już uzależnienie.

Korzystajcie póki jest pogoda ;) Hehe ja też już jestem uzależniona od forum :D ;P

reklama
Ja chyba z 2 lata temu bylam nad morzem to z 7 dni tylko 1 dzien pogody mielismy :D bylam taka zla, ze sobie powoedzialam, ze nigdy wiecej polskiego morza i za rok grecja. Z planow wyszły nici, bo kupilismy mieszkanie. I tak oto drugie wakacje kisze sie w domu :D

Ojej to współczuje. U nas w miarę ok, tzn w środę było bardzo ciepło, w czwartek pół na pół i z 4 h deszczu, wczoraj bez deszczu i w miarę i dziś tez tak akurat na spacery i obżarstwo hah ;)

Oj tam, nadrobicie na pewno ;) można już na ferie np w góry na tydzień pojechać

Ojej to współczuje. U nas w miarę ok, tzn w środę było bardzo ciepło, w czwartek pół na pół i z 4 h deszczu, wczoraj bez deszczu i w miarę i dziś tez tak akurat na spacery i obżarstwo hah ;)

Oj tam, nadrobicie na pewno ;) można już na ferie np w góry na tydzień pojechać
Zima to mi za zimno :D jestem cieplolubna i nie lubie śniegu ;) wiosna i lato to moje ulubione pory roku.
Jeszcze fajnie jak jest co robic w razie niepogody :)

Ja w warzywniaku :(
Ja też..[emoji16]
Ewka to jest mała różnica te kilka dni [emoji14]
U mnie w karcie ciąży są dwie daty jedna z om a druga z USG . Ja chodzę do luxmedu więc zdarza się do różnych lekarzy. I pytałam dwóch o to dlaczego w okienku na datę z USG nic nie mam wpisane. To się dowiedziałam że jeśli jest różnica z USG w pierwszym trymestrze co do miesiączki do tygodnia to się liczy OM. dopiero powyżej tygodnia różnicy używa się terminu z USG.
Też właśnie mi to nie odpowiada bo ja mam cykle 4 dni dłuższe tak też wychodziło z USG no i wiem kiedy była przyjemność [emoji23][emoji23] ale pogodziłam się z tym i po prostu używam terminu z OM [emoji14]
Ale może i są tacy lekarze co jeśli nawet kilka dni różnicy między om i USG to liczą USG .. nie wiem [emoji14]

No i nie ma co teraz patrzeć na termin porodu co do USG z teraz bo teraz to dzieciaki rosną indywidualnie [emoji4] Po tym paczku i hot dogach nie wiadomo Ania ile będzie teraz [emoji23][emoji23] trzymam kciuki za twój poniedziałek [emoji106][emoji106]
Haha nie drażnij lwa[emoji16][emoji16] ale pączki na pewno gdzieś musiały iść[emoji23][emoji23][emoji16][emoji16][emoji4]
Do diety dziecka pewnie :) już od 4-5 miesiąca można próbować chyba jakiś takich papek ze zmiksowanych ziemniaczkow, groszku, marchewy itd
Od pół roku jest zalecenie wg instytut matki i dziecka[emoji4]

Ja chyba z 2 lata temu bylam nad morzem to z 7 dni tylko 1 dzien pogody mielismy :D bylam taka zla, ze sobie powoedzialam, ze nigdy wiecej polskiego morza i za rok grecja. Z planow wyszły nici, bo kupilismy mieszkanie. I tak oto drugie wakacje kisze sie w domu :D
A ja za każdym razem jak jedziemy to mamy 2 tygodnie upałów. No niestety to ruletka. Ale ja np ze względu na tłumy nie lubię tam jeździć dlatego jednak wolę Włochy:)

Mnie lekarze na prenantalnych za każdym razem mówili, że jeśli z usg jest do 7 dni różnicy, to bierze się termin z om. Tak zazwyczaj (statystycznie) wypada poród. Mój gin też za każdym razem tak mówi, mimo że czasem Mały wychodził z pomiarów na większego[emoji4] powyżej 7 dni bierze się termin z usg[emoji288]

U nas dziś zimno, pochmurno...na szczęście tylko na dzień ojca do mojego taty pójdziemy[emoji4] Jutro gorzej z pogoda, jeśli taka będzie, bo mamy roczek chrześnicy mojego męża i oby nie padało[emoji16][emoji16][emoji16]

U nas dziś zimno, pochmurno...na szczęście tylko na dzień ojca do mojego taty pójdziemy[emoji4] Jutro gorzej z pogoda, jeśli taka będzie, bo mamy roczek chrześnicy mojego męża i oby nie padało[emoji16][emoji16][emoji16]
U mnie dzisiaj deszczyk :( jestem załamana bo są dni gminy i nawet mieliśmy się wybrać na chwilę.. miałam obiecana wate cukrowa [emoji19][emoji19]

Dzień doberek :) Milutko dzisiaj na dworze, zimno, mokro... kawka lepiej smakuje. Tylko syn mi się starszy pochrował i mam nadzieję, że nie złapię od niego jakiegoś paskudztwa.

No ja pampersa uzywalam ale moja miala caly czas problemy z pupcia.. i uzywalismy z dady , zobaczymy jakie beda te z lidla.. a ze gratis z pampersa to wykorzystam :p
Ja eksperymentowałam z pieluszkami (i kremikami) jak Jasio był maleńki, bo po prostu, po operacji, miał mega kwaśne kupki. I wyszło mi, że najlepsze są Pampers i Dada, akurat dla niego :) Ale to było 5 lat temu i dzisiaj te same pieluszki mogą być do dupy :p

Nie rezygnuj z forum.. nie musisz przeciez caly czas siedziec tu ;) ale fajnie gdy sie odezwiesz ,opowiesz co u ciebie itd.. jak urodzimy to tez bedzie malo czasu na forum.. ale zawsze cos sie kiedys tam napisze :p pozno masz wizyte.. mi moj tez jeszcze nie zrobil tych badan gbs :/ i nie wiem, czy to konieczne do szpitala?

Zapytam mojego gina w czwartek na wizycie :p bo jesli faktycznie to koniecznosc teraz,a wynik mialabym ujemny, to po cholere mi antybiotyk :p
To teraz rozumiem dlaczego przy porodzie z Jankiem dostałam antybiotyk... Myślałam, że to przez długo odchodzące wody, ale też i o ten GBS chodziło, bo mi wtedy gin nie zrobił tego badania. Teraz będę miała je, bo na poprzedniej wizycie mnie poskrobał.
A co do badań potrzebnych do szpitala, to wszystko jest wpisane w tę książeczką, którą nosimy ze sobą (ja dodatkowo mam na niej napisany numer pierwszego kontaktu, w razie wu).

Jak sie wprowadza nowe pokarmy? :eek:
Powoli :D Ja patrzę na słoiczki,bo te terminy, to są różne wszędzie, np. w Niemczech banany były od 6mca, a w PL od 10, nie wiem jak jest dzisiaj. I zaczynam od ok 4 mca, marcheweczka, a potem jak leci po kolei :)

Dziewczynki, kupiłam dzisiaj w auchan pampersy 2, 100 sztuk za 35zł z groszem, więc dobra cena :) i odebrałam też pampki z rossmana :) taki ze mnie polaczek cebulaczek, że to już drugą paczkę odebrałam, bo mam 2 konta w klubie rossman [emoji16]
Patrzcie Ją jaka cwaniara :D
Ja to w ogóle powinnam sobie też dwa założyć, po jednym na każdą pannę:p

Nie zgadza mi się twój tydzień. Jesteś dalej niż myślisz :D albo ja oglupialam :D

06.08 - termin porodu.
25.06 - to 34.0

A piszesz , że 34+3 będziesz 9.07 ale wtedy będziesz w 36+0 :p bo ty jesteś tylko 9dni za mną. Ja mam termin na 28.07 a ty na 06.08
A ja kończę 37 TC 07.07 czyli ty 09.07 kończysz 36 :):) jak ty to liczyłas :p

Zobacz załącznik 870122 Zobacz załącznik 870123
Chyba , że przyspieszyłas datę na 06.08 w aplikacji :p a ja się glowie [emoji23]
Dużo też zależy od długości cyklu, zrób sobie test: wpisz tę samą datę OM i machnij cykl 28 i 30, a zobaczysz różnicę.

reklama
Do góry